Autobrand Safety Campus Twente Jaap Knotter (Toma Tudor).jpg
Onderzoek

Auto’s in de hens op Safety Campus Twente

Flinke rookwolken stijgen op vanaf de Safety Campus Twente als er een auto in de fik wordt gestoken. Maak je geen zorgen, de branden zijn allemaal gecontroleerd en komen zelfs ten goede aan een groter doel: het vergroten van de pakkans van seriematige brandstichters.

Op het terrein hebben de politie, brandweer, verzekering en het lectoraat Advanced Forensic Technology van Saxion zich verzameld. Samen bootsen ze autobranden na. “Het is de eerste keer dat deze vier verschillende disciplines bij elkaar komen. Deze kennissessie vormt de aftrap van een nieuw onderzoek. Door de branden in scene te zetten, krijgen we bijvoorbeeld inzicht in welke sporen er zijn”, vertelt lector Jaap Knotter.

Gave stage

Iedereen die nog steeds denkt dat je op je stage alleen maar bezig bent met koffie halen, heeft het mis. De nieuwe onderzoekslijn is namelijk opgezet tijdens de stage van Forensisch Onderzoek-studente Lobke Hamberg. Zij deed onderzoek naar het veiligstellen van brandversnellende stoffen en vingerafdrukken.

Autobrand Safety Campus Twente Jaap Knotter (Toma Tudor) (3).jpg Autobrand Safety Campus Twente Jaap Knotter (Toma Tudor) (2).jpg

Gerelateerde artikelen

Onderzoek

Criminal Investigation XD: via nanotechnologie in de forensische opsporing naar een veiligere samenleving

30 januari 2024
Tess Te Nijenhuis Onderwijs

Tess zat dicht bij het vuur tijdens haar stage bij Team Brandonderzoek: ‘Eng vond ik het zeker niet’

20 september 2023
Abeje Mersha en Jaap Knotter CSI Drone (Fotografie: Thomas Busschers) Onderzoek

Dit is de toekomst: een CSI-drone die verborgen graven van vermiste personen opspoort