SaxCell onderzoek Smart Functional Materials Saxion Onderzoek

Kamerlid draagt zeewierpak met SaXcell op Prinsjesdag

ChristenUnie-kamerlid Carla Dik-Faber draagt tijdens Prinsjesdag een outfit waar de SaXcell in is verwerkt. Haar outfit bestaat uit een broek en een kimono, waarin ze deze vezel combineert met zeewier.

eNose - Rens (links) en Rick.jpg Onderzoek

Studenten ontwikkelen eNose tegen voedselverspilling

Terwijl een groot deel van studerend en werkend Nederland de afgelopen weken vakantie vierde, was Rick Cohen (op de foto rechts) bijna dagelijks in één van de labs van de Universiteit Twente te vinden. Als derdejaars Saxion-student deed hij samen met UT-student Rens Horst onderzoek naar het ontwikkelen van een elektronische neus: een op nanotechnologie gebaseerde sensor die voedselbederf in grote magazijnen vroegtijdig kan opsporen. Team eNose, noemt het duo zich lachend, maar Rick en Rens werkten gedreven en serieus aan hun onderzoek, waarmee ze bovendien in de finale zijn beland van een jaarlijkse chemiecompetitie voor studenten.

HBF_0426.JPG Corporate

Saxion presenteert strategisch plan in innovatiebox Heracles Almelo

Bestuursvoorzitter Anka Mulder heeft zondag voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd Heracles Almelo – Willem II het Strategisch Plan 2020 - 2024 gepresenteerd. Dit deed zij in de innovatiebox van Erve Asito, die goed gevuld was met afgevaardigden uit het bedrijfsleven, van de overheid en van kennis- en onderwijsinstellingen.

mbo studenten van Aventus bij Saxion Deventer Corporate

Aventus-studenten verkennen hbo bij Saxion

Al jaren zetten ROC Aventus en Saxion in op een goede voorbereiding van mbo-studenten op een vervolgstudie aan een hbo-instelling. Vanaf dit studiejaar is het mogelijk dat mbo-studenten Commercieel en Bedrijfsadministratie deze lessen en workshops ook in Saxion Deventer volgen. Daarmee breiden de onderwijsinstellingen de samenwerking uit.

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion Onderwijs

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion

Onlangs studeerde bij de Saxion Parttime School (SPS) de eerste lichting studenten af volgens het nieuwe Bachelor of Nursing 2020-beroepsprofiel. Joyce Koekenberg is één hen. Ze volgde de opleiding hbo-Verpleegkunde en legde ook nog eens een bijzonder deeltijdtraject af. Joyce vertelt hoe belangrijk haar Saxion-diploma is, op weg naar het verwezenlijken van haar professionele droom: “Als je weet wat je doel is, ben je tot heel veel mooie dingen in staat.”

tilburg_dsc0128.jpg Studentenleven

Studenten organiseren vrijdagmiddagborrel voor Voedselbank

Studenten van de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement organiseren vrijdag een borrel bij 't Zusje in Deventer. Een deel van de omzet van deze borrel gaat naar de lokale Voedselbank.

Mosa Almansour Studentenleven

Waarom Saxion-student Mosa genomineerd is voor uitblinker van het jaar

Ondanks dat hij pas vier jaar geleden (!) naar Nederland kwam, spreekt de Syrische Mosa Almansour bijna vloeiend Nederlands, zit hij in het derde jaar van zijn studie Accountancy en bekleedt hij naast zijn bijbaan verschillende vrijwilligersfuncties. Reden genoeg voor Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF om de Saxion-student te nomineren voor de UAF-Award: uitblinker van het jaar.

pilot 1 Comenius hele team.JPG Onderwijs

Honours approach: ‘Samen studeren, dat is het codewoord’

Kun je met het toepassen van de principes van het Honours Programme de uitval van reguliere eerstejaarsstudenten verminderen? Dat is wat de onderwijsvernieuwers van het Saxion Comenius-programma zich twee jaar geleden afvroegen. Projectleider Marike Lammers en studieloopbaanbegeleider Rolinda Dijkhof zien na de eerste pilots positieve resultaten. “Eerder gingen studenten na college direct naar huis, nu zitten ze samen te studeren.”

Werkgelukdeskundigen in spé Organisatie

Werkgelukdeskundigen in spé

De eerste groep cursisten is gestart met de nieuwe post-hbo leergang Werkgelukdeskundige. Ze verdiepen zich de komende maanden in de theorie rondom werkgeluk. Na de leergang weten de deelnemers hoe ze zelf hun eigen werkgeluk kunnen vergroten, hoe organisaties dit kunnen faciliteren, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je succesvol veranderingen teweegbrengt om een gelukkige(r) organisatie te worden.

trainees2019.JPG Ondernemerschap

Nieuwe Fast Forward trainees zijn van start!

Afgelopen donderdag en vrijdag was de kick-off van het Fast Forward-programma voor de nieuwe trainees. Na de vele sollicitaties zijn de afgelopen maanden 29 talenten geselecteerd die deel mogen nemen aan het tweejarige programma. Het traineeship starten we jaarlijks met een inspirerende en intensieve tweedaagse, om elkaar en jezelf beter te leren kennen.