Fatma Corporate

Column: #OPGEBRAND (1)

Hoge pieken, diepe dalen. Dat is hoe ik een burn-out in het kort zou omschrijven. Tijdens een burn-out kom je in een heftige rollercoaster van gedachten, gevoelens en emoties terecht. Laat één ding duidelijk zijn: zo’n burn-out is géén pretje, maar wel ontzettend leerzaam.

Saxion Apeldoorn Onderwijs

Drie Hospitality-studenten ontvangen Gastvrij Overijssel Award

Studenten Sanne van Gerrevink, Laura Verwaal en Sam Rademaker ontvingen tijdens het congres van Gastvrij Overijssel de Gastvrij Overijssel scriptieprijs uit handen van gedeputeerde Eddy van Hijum. De uitkomsten van de scripties zijn een meerwaarde. Niet alleen voor de opdrachtgevers, maar ook voor de sector.

Solar Team Twente ontwerppresentatie Onderwijs

Solar Team Twente presenteert kleinste zonneauto

Solar Team Twente heeft woensdag op Vliegbasis Twente de nieuwe zonneauto voor de tweejaarlijkse World Solar Challenge gepresenteerd: de RED E. Terwijl de naam van de kleinste Twentse zonneauto ooit met behulp van puzzelstukken werd onthuld, maakte het team eveneens bekend dat het de techniek achter de auto uit 2015 gaat prijsgeven.

Studente Fysiotherapie Onderwijs

Inspanningslab moet onderwijs nog praktischer en leuker maken

Het bewegingslab was er al, maar sinds een halfjaar beschikt Saxion in Enschede ook over een inspanningslab. “Technologie krijgt een steeds groter aandeel in de zorg die fysiotherapeuten bieden, dus het is belangrijk dat studenten hier al tijdens de opleiding mee in aanraking komen”, vertelt Noortje Rijken, hoofddocent technologie voor de paramedische beroepen.

Merna Elgohary Elgohary Onderwijs

Vloggen in de bouwwereld: ‘Mensen kijken me aan van wat doe jij nou weer?’

Ze is net begonnen met de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde, vlogt over de bouwwereld en is bezig om haar eigen onderneming te starten: de Bouwtinder. Het is niet moeilijk om te raden waar de passie ligt van Saxion-studente Merna Elgohary.

Fatma: 'Digitale detox is een manier van zelfzorg' Corporate

Column: Nationale Week Zonder Vlees

Wist je dat? Als je als volwassene voor een week geen vlees eet dan bespaar je 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Afgelopen week heb ik meegedaan aan de Nationale Week Zonder Vlees. Hoe is het mij bevallen? En zou ik vlees (en vis) (voor de rest van mijn leven) kunnen laten liggen? Je leest het in dit column.

The Fair: SAMM MOVES Onderwijs

The Fair: SAMM MOVES

Woensdag 13 maart stond SAMM (Studievereniging Academie Mens en Maatschappij) in de centrale hal van Saxion Enschede met een fair. Je kon er heerlijke hapjes en drankjes krijgen, spellen spelen en nog veel meer. En dat allemaal voor een goed doel.

interview studenten van haaf.jpg Organisatie

In gesprek met gedeputeerde Van Haaf over geschikte woonconcepten voor (bijna) afgestudeerden

In opdracht van gemeente Enschede, gemeente Deventer en de provincie Overijssel hebben twee studentgroepen vanuit stadsLAB én het Smart Solutions Semester onder leiding van het lectoraat Duurzame Leefomgeving onderzoek gedaan naar geschikte woonconcepten voor (bijna-)afgestudeerden.

Foto nieuwsbericht transitieagenda Duurzame Leefomgeving.JPG Organisatie

Transitieagenda Circulair Bouwen

Het lectoraat Duurzame Leefomgeving maakte, samen met Pioneering en de Regieraad Bouw Oost-Nederland - in opdracht van de provincie Overijssel – de regionale transitieagenda circulair bouwen.

Volg jij vanaf september een minor? Bekijk dan nu het aanbod van Saxion! Onderwijs

Aanmelden minoren start vandaag

Ga jij in kwartiel 1 en 2 van volgend studiejaar een minor volgen? Meld je dan vanaf vandaag, 19.00 uur, aan voor de minor van jouw keuze. Dit kan tot en met 31 mei. Houd er rekening mee dat voor sommige minoren een maximum aantal deelnemers geldt en dat deze daardoor snel vol zitten.