WhatsApp Image 2019-12-14 at 13.06.49 (2).jpeg Studentenleven

Studenten ondersteunen Duurzaamheidscentrum Deventer bij grote opening

Hoe kun je je huis energiezuiniger maken? En hoe kun je als bedrijf duurzaam ondernemen? Met die vragen kunnen inwoners en bedrijven straks terecht bij Duurzaamheidscentrum Deventer. Op 8 februari is de grote opening en studenten van het Honours Programme ‘Natural Leadership’ moeten ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk mensen op afkomen.

ct0.jpg Organisatie

Studenten Civiele Techniek helpen mee aan het Sint Genesius Project in België

Tweedejaars Civiele Techniek studenten van de voltijd bachelor hebben samen met deeltijd en internationale studenten de handen uit de mouwen gestoken voor het Sint Genesius Rode project in België.

Saxion Lectoraat Ontwikkeling Werklocaties en HMO verlengen samenwerking Corporate

Saxion Lectoraat Ontwikkeling Werklocaties en HMO verlengen samenwerking

Op donderdag 23 januari ondertekenden Ineke van Oldeniel (vicevoorzitter CvB Saxion) en Han Wiendels (directeur HMO) bij hogeschool Saxion in Deventer de overeenkomst voor verlenging van de samenwerking tussen het lectoraat Ontwikkeling Werklocaties en de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO). Een feestelijk moment, want dit betekent dat Saxion in samenwerking met HMO mooie vervolgstappen kan gaan maken.

Portret Ingrid van Zuilekom en Myrna Pelgrum Onderwijs

'Goede palliatieve zorg begint bij goed onderwijs'

Myrna Pelgrum en Ingrid van Zuilekom, beiden hoofddocent-onderzoekers bij Saxion, zijn als projectleiders betrokken bij O2PZ, een programma dat het landelijk onderwijs rond palliatieve zorg moet optimaliseren. Op alle opleidingsniveaus. Myrna en Ingrid vertellen over hun bijzondere missie.

Video: Nieuwjaarsbijeenkomst Saxion 2020 Corporate

Video: Nieuwjaarsbijeenkomst Saxion 2020 ✨

De Nieuwjaarsbijeenkomst zit erop! Wij kijken terug op een inspirerende avond, waarin we met elkaar vooruit hebben gekeken naar de toekomst en feestelijk het nieuwe jaar hebben ingeluid. Wil je nagenieten van de avond of ben je benieuwd hoe de avond is geweest? Bekijk dan de video!

Ruta de Bellenes.jpg Studentenleven

Minor in Spanje #10: Een Spaanse Kerstmis

Veel studenten dromen van een semester in het buitenland. Hoe gaat het er nu écht aan toe? Wat moet je regelen ter voorbereiding? Hoe pas je je aan aan een nieuwe taal en een nieuwe cultuur? Via dit blog hou ik jullie elke twee weken op de hoogte van de lessen op een Spaanse universiteit, de Spaanse cultuur en natuurlijk het studentenleven tijdens mijn minor als Erasmus-student in Castellón de la Plana, een stadje tussen Valencia en Barcelona.

health-2082630_1280.jpg Organisatie

Herontwerp Master Health Care & Social Work (HCSW)

Bij de Master HCSW van de Academie Mens & Maatschappij (AMM) zijn enkele modules uit het eerste jaar van de masteropleiding van vorig jaar herontworpen. Dit onderwijs is in semester 1 van het huidige leerjaar 2019 2020 gegeven. Als ontwikkelaars (zowel docenten als adviseur en ID-er bij AMM) zijn we benieuwd naar het effect van het herontwerp. Daarom is in december 2019 een evaluatie onder de studenten van de masteropleiding HCSW uitgezet.

Elise Olde Monnikhof Studentenleven

Elise onderzocht de beleving rondom windturbines en die was niet zoals verwacht

Geluidsoverlast, een verpest landschap en slagschaduw van de wieken: het zijn veelgehoorde klachten over windturbines. Maar hebben omwonenden daar nou écht last van? Dat is wat Ruimtelijke Ontwikkeling-student Elise Olde Monnikhof in het kader van haar afstuderen onderzocht in opdracht van het lectoraat Duurzame Leefomgeving.

Heracles voetbal Organisatie

Blog: Saxion en Heracles Almelo innoveren

Afgelopen jaar besloot Saxion als strategisch partner toe te treden tot het publiek private innovatie-initiatief van voetbalclub Heracles Almelo. Deze samenwerkingsovereenkomst werd in juni geformaliseerd en ondertekend door Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles Almelo, en bestuursvoorzitter van Saxion Anka Mulder. Dit vond plaats tijdens het M’eat our Talent-diner, het voorprogramma van de Saxion Ondernemers Award. Wat is de inhoud van deze samenwerking, wie zijn erbij betrokken, wat brengt het Saxion en wat zijn de ontwikkelingen?

Kortere treintijd tussen Zwolle en Enschede: 5x dit doe je nu je tijd overhoudt Organisatie

Student Bram is nieuwe medewerker studentenzaken bij Gemeente Enschede

Bram Blauw, derdejaars student Industrieel Product Ontwerpen, gaat onderdeel uitmaken van het team studentenbeleid van de gemeente Enschede. Samen met een student van de Universiteit Twente gaat hij de studenten vertegenwoordigen binnen de gemeente.