Nieuws

Checklist: 101 dingen die je gedaan moet hebben tijdens je studententijd Studentenleven

Checklist: 101 dingen die je gedaan moet hebben tijdens je studententijd

Je studentenleven is fantastisch, geloof dat maar van iemand die recent is afgestudeerd en de geweldige tijd nu al mist. Je hebt genoeg vrijheid om te doen wat je wilt, maar nog niet de hoeveelheid verantwoordelijkheden van een starter (aanslagen van de gemeente betalen, goudvissen verzorgen en elke dag om 7 uur je nest uit). Dit moet je absoluut gedaan hebben voor je je diploma in ontvangst neemt...

JandeW.jpg Studentenleven

Van vogelhuisjes naar zonneauto: Jan gaat met Solar Team Twente naar Australië

Nog een kleine twee weken en dan vertrekt Solar Team Twente naar Australië voor de race van het jaar: de Bridgestone World Solar Challenge. Werktuigbouwkunde-student Jan de Witt is vanaf jongs af aan al op zoek naar nieuwe projecten en geniet als mechanicus met volle teugen van het hele traject. “Het is een ervaring die ik nooit meer mee ga maken.”

_R4A7640_Jerome Wassenaar.jpg Studentenleven

Oud-teamleden helpen Solar Team Twente met generale repetitie

Solar Team Twente heeft afgelopen weekend ter voorbereiding op de Bridgestone World Solar Challenge een racesimulatie gehouden op Vliegbasis Deelen. Onder barre omstandigheden werd er geoefend op het rijden in konvooi en het uitvoeren van protocollen.

Saxion Summer Festival: ongedwongen kennismaken met het studentenleven Studentenleven

Wat jij niet mag missen tijdens de HOI (zoals de app)

Volgende week is het in de drie Saxion-steden tijd voor de HOI! Lees hier welke programmaonderdelen jij absoluut niet mag missen en waarom jij de app moet downloaden.

Sociale wijkteams Onderwijs

Saxion start met nieuwe leergang Sociale Wijkteams

Zeventien studenten beginnen eind augustus bij Saxion aan de nieuw opgezette leergang Sociale Wijkteams. In een nauwe samenwerking met Wijkteams Enschede, UWV en Menzis zijn zij geselecteerd om zich te laten omscholen tot medewerker bij een sociaal wijkteam.

kroegentocht apeldoorn hoi Studentenleven

Dit is waarom jij mee wil doen aan de HOI

Over ruim een week is het zover: de HOI! Mocht je, om onverklaarbare redenen, nog niet overtuigd zijn dat je erbij moet zijn, vertellen we je nog één keer waarom je de introductiedagen écht niet mag missen.

Niels Thomson Onderwijs

Niels verdient studiepunten door een elektrische motor te bouwen

Een jaar lang aan batterijen en een motor sleutelen, om er uiteindelijk voor te zorgen dat het elektrische voertuig snelheden behaalt van liefst 300 kilometer per uur: welke technische student wil dat nou niet?! Elektrotechiek-student Niels Thomson (links) is electrical engineer bij Electric Superbike en leeft zijn droom. “Je bent echt met iets bijzonders bezig.”

Onmisbare apps tijdens je studentenleven Studentenleven

Onmisbare apps tijdens je studentenleven

Tegenwoordig zijn we allemaal vergroeid met onze telefoon. Niet zo gek, want je kunt er alles mee. Met deze apps haal jij alles uit je smartphone.

2019-08-13_STT_op_CircuitAssen-15.jpg Studentenleven

Coureurs Solar Team Twente onthuld op TT Circuit Assen

In Assen zijn dinsdagavond de vier coureurs van het Solar Team Twente gepresenteerd. Ook reed de nieuwe zonneauto RED E een aantal trainingsrondes op het TT circuit, ter voorbereiding op de kwalificatie voor de Bridgestone World Solar Challenge . Deze kwalificatie vindt plaats op 12 oktober in het Australische Darwin.

Studentenkamer Studentenleven

Met deze lifehacks overleef jij je studententijd!

De studententijd is een van de mooiste periodes van je leven: voor het eerst op jezelf wonen, lekker feesten en af en toe een beetje studeren. Maar hoe kun je je studententijd nóg chiller maken? Wij zetten enkele lifehacks voor je op een rijtje.