Ook jouw (buitenland) avonturen met de wereld delen? Onderwijs

Tien miljoen Erasmus+-beurzen, ook Saxion-studenten nemen deel

Tussen de colleges door even sleetje rijden in de Finse sneeuw of na een zware stagedag lekker zonnen aan de Spaanse costa. Liefst tien miljoen mensen maakten al gebruik van het subsidieprogramma Erasmus+ om in het buitenland ervaring op te doen en ook voor Saxion-studenten en -docenten liggen er elk jaar mogelijkheden.

Solar Team Twente 2018-2019 Studentenleven

Video: Saxion-studenten aan het werk bij Solar Team Twente

Meeracen met de Bridgestone World Solar Challenge 2019 in Australië? Voor deze twee Saxion-studenten is dat dit jaar realiteit!

Marco Akkermans Onderwijs

Waarom Marco Akkermans vanuit Limburg naar Saxion reisde om zijn master te halen

Met plezier reisde Saxion-student Marco Akkermans (50) de afgelopen twee jaar elke twee weken vanuit Limburg naar Twente om de deeltijd-master Health Care & Social Work te volgen. “De studie sloot zo goed aan op wat ik in de praktijk nodig had, dat de reistijd voor mij van ondergeschikt belang was,” vertelt Marco. Begin juli verdedigt hij zijn masterthesis.

P1022158.JPG Onderwijs

Smart Solutions Semester: innovatieve oplossingen voor de maatschappij

Vrijdag vond in Deventer alweer de vierde editie van het Smart Solutions Festival plaats. Liefst tachtig studententeams presenteerden hier de innovatieve oplossingen waar zij de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt. Drie groepen ontvingen een prijs voor het beste concept, maar wat hebben de studenten en hun opdrachtgevers nou écht aan het Smart Solutions Semester?

jack de swart saxion Organisatie

Lector over onrust in Wesselerbrink: Buurt is overvallen door plan RIBW

Bewoners van de Wesselerbrink in Enschede zijn overvallen door het plan van zorginstelling RIBW Groep Overijssel (GO) om mensen met psychische problemen in hun wijk te laten wonen. Dat verklaart volgens lector Jack de Swart de onrust in de wijk.

Grootste-kennisfestival-van-Nederland12.jpg Corporate

Saxion Parttime School op Kennisfestival: van werkdruk naar werkgeluk

Iedereen heeft er wel eens last van: werkdruk. De een weet er alleen beter mee om te gaan dan de ander. Bezoek donderdag 20 juni het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer de interactieve tent van Saxion Parttime School en ontdek hoe jij jouw werkgeluk kunt vergroten!

AH to Go beeld DEF.jpg Corporate

Opening AH to go 2 september

Na de zomervakantie opent cateraar Appèl AH to go-vestigingen bij Saxion in Deventer en Enschede. De officiële opening van beide winkels vindt maandag 2 september 2019 plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. De verbouwing vindt in week 30 in Deventer plaats en in week 34 in Enschede. Eventuele geluidsoverlast wordt tot een minimum beperkt.

Winnaars Smart Solutions Festival Onderwijs

Apps en ‘brilliant failure’ winnen Smart Solutions Festival

Een app die kinderen meer laat bewegen, een onderzoek naar het recyclen van polyester en een app die dementerenden helpt navigeren in de stad van de toekomst: dat zijn de winnende concepten van de vierde editie van het Smart Solutions Festival. Het festival werd vrijdag door Saxion georganiseerd in voetbalstadion De Adelaarshorst in Deventer.

Studentenwoningen Deventer DUWO 2019 Studentenleven

Hoogste punt studentenwoningen Deventer bereikt

De bouw van 139 studentenwoningen van studentenhuisvester DUWO aan de Scheepvaartstraat in Deventer vordert gestaag. Onlangs werd zelfs al het hoogste punt in de bouw bereikt. Het gaat om duurzame, gasloze studentenwoningen in het Havenkwartier.

chris-liverani-552652-unsplash.jpg Organisatie

COIL project - Finance Lab

The Project between Saxion University and his partners is designed to bring students from both Universities together to enhance intercultural learning and engagement. Every Saxion student will be connected to a student from an international partner and together they will play this Trading Simulation Game.