Saxion-studenten werken aan project Tiny Houses in Haaksbergen Onderwijs

Saxion-studenten werken aan project Tiny Houses in Haaksbergen

Wat kun je met een vervallen boerderij in Haaksbergen? Heel veel, zo blijkt uit het herbestemmingsplan van acht Saxion-studenten, dat voor veel belangstellenden werd gepresenteerd. Ze willen een Tiny House dorpje neerzetten op de desbetreffende plek.

‘De realiteit is heel anders dan wat we in Netflix-series zien’ Onderwijs

‘De realiteit is heel anders dan wat we in Netflix-series zien’

Ze groeide op tussen de legervoertuigen die haar vader verzamelt, wist zeker dat ze zelf ooit een beroep in een uniform wilde hebben en combineert bij Saxion twee studies op het gebied van Forensisch Onderzoek. Bernadette Stolwerk (22) is één van de drie Saxion-studenten die deel mocht nemen aan de landelijke minor Forensisch Onderzoek die Saxion met een aantal samenwerkingspartners ontwikkelde.

Hotspot Wok& Studentenleven

Hotspot: Wok&

Er gaat weinig boven een echt goede wokmaaltijd. Het liefst eentje waarvoor je niet meer de deur uit hoeft en ook een beetje gezond is. De gebeden van redacteur Roxanne zijn verhoord, want sinds kort heeft Enschede zo’n fijne hotspot die aan al haar eisen voldoet: Wok&.

Peter Petersenprijs Organisatie

Peter Petersenprijs voor Jenaplanschool Heerde

We zijn enorm trots op Jenaplanschool Heerde die met ons project Bèta Burgerschap de Peter Petersenprijs heeft gewonnen.

Bèta Burgerschap in Jeruzalem Organisatie

Bèta Burgerschap in Jeruzalem

Op 10 oktober hebben onderzoekers Laurence Guérin en Lida Klaver een presentatie gegeven over het TechYourFuture-project Bèta Burgerschap op een conferentie in Jeruzalem.

Huisgenoten Studentenleven

Deze 8 typen huisgenoten herken jij sowieso

Huisgenoten. De ene keer kun je ze wel achter je IKEA-behang plakken en de andere keer wil je huilen van geluk omdat je bij zo’n engel in huis woont. Deze types herken jij sowieso.

Pasta pesto Studentenleven

7x Goedkoop eten voor als je geld op is

Daar zit je dan. Op je kamer, verdrietig naar de internetbankierenapp op je telefoon te staren. Het geld is op. Je hebt honger. Voorkom dat je een magere spaghettisliert wordt door het gat in je hand door deze gerechten te maken.

Julian Foddy Starwars Onderwijs

Star Wars Explained: Julian Foddy geeft masterclass over filmmagie

De zaal zit al bijna vol, terwijl het nog een kwartier duurt voordat het begint. Julian Foddy, visual effects co-supervisor van Han Solo: A Star Wars Story, is er om een Masterclass te geven over hoe hij zijn filmmagie toepast. “Heel vet, ik was al langer fan van zijn werk, maar na deze masterclass alleen nog maar meer. Ik zat met open mond te luisteren”, luidt een van de reacties na afloop.

Column bezemkast Corporate

Column | Bezemkast

“Leuk hoor”, zeiden mijn ouders. Ik wist dat ze logen. Ik wist dat ze eerder zoiets dachten in de trant van “Waarom zou je in hemelsnaam je luxe zolderkamer met maaltijdservice opgeven voor een achterkamertje in een studentenhuis met vijf tetterende huisgenoten, een lekkende douche een vloer die nog smeriger is dan die van een dierenpension vol niet-zindelijke puppy’s.”

Jan des Bouvrie-student Hylke de Jong te zien in SBS6-programma Designdroom Studentenleven

Interior Design & Styling-student Hylke de Jong te zien in SBS6-programma Designdroom

Hylke de Jong (19), derdejaars student aan de Jan des Bouvrie Design Academie, kreeg afgelopen zomer wel een heel mooi telefoontje. Hij was geselecteerd als één van de zes deelnemers aan het tv-programma ‘Designdroom’ dat vanaf 14 november bij SBS6 te zien is. Kan deze Friese Saxion-student zich straks de ‘Beste Interior Designer 2018’ van Nederland noemen? ‘Ik mag er nog niets over zeggen, maar het wordt ontzettend spannend,’ vertelt Hylke.