Nieuws

Koran Studentenleven

Studeren en Ramadan: Yassin bewijst dat het kan!

Stel je voor: je bent een hardwerkende student (you know the feeling), maar je mag overdag niets eten en alleen maar water drinken. Klinkt heftig, toch?! Tijdens de Ramadan is dit de realiteit van veel studenten. Yassin Hamim geeft een inkijkje in zijn leven. Het leven van een vastende student…

Betonkanorace 2015 Onderwijs

BetonKanoRace: blijven de Saxion-studenten drijven?

Dit weekend vindt de Internationale BetonKanoRace plaats. Een kano van beton en daarmee racen. Hoe dan?! Wij gingen op onderzoek uit bij studievereniging Construct, één van de deelnemers aan deze race. Ze hopen de prijs voor de lichtste kano te winnen, maar dan moeten ze wel eerst de finish halen...

AVG wetgeving Corporate

‘AVG, wat kan ik er mee?’

Het zal je niet ontgaan zijn: vandaag is de AVG ingegaan. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (of AVG) is een privacywet die de bescherming van persoonsgegevens regelt in alle EU-landen voor al haar burgers.

Rients Jorna Corporate

Directeur Rients Jorna zwaait af: ‘Blijf kijken naar kansen en mogelijkheden voor jezelf’

Maarliefst 36 jaar was hij verbonden aan Saxion en diens voorgangers: Rients Jorna. Als directeur van de Hospitality Business School (HBS) en de Academie Gezondheidszorg (AGZ), maar ook, heel vroeger, als docent. Rients nam onlangs afscheid van Saxion en wij spraken hem nog één laatste keer.

Roby Koppers, Tessa Peters, Marieke Tornij, Saxion Studentenleven

I am Roby Koppen, I am Tessa Peters, I am Marieke Tornij, I am Saxion

I am Saxion is een serie portretten, waarin Saxion studenten en medewerkers in beeld brengt en hen spontaan laat vertellen over wat zij op dat moment aan het doen zijn. Vandaag een portret van Roby Koppen, Tessa Peters en Marieke Tornij.

Enschede - Ariens Plein Ondernemerschap

‘Het mooie aan ondernemerschap is dat het zich blijft ontwikkelen’

Bijna een jaar huisvesten studentondernemers en het Saxion Centrum voor Ondernemerschap (SCvO) in het Ariënsplein in Enschede en sindsdien is er een heleboel gebeurd. Zo staat de hogeschool op het punt om eenzelfde locatie in Deventer te openen. Saai is het in ondernemerschapsland absoluut niet te noemen.

Stephanie-Rensink-1560x780.jpg Onderzoek

Oud-student doet onderzoek naar schimmel als brandwerende hout bescherming

Je zult maar onderzoek doen bij een lectoraat, een paper schrijven en daardoor mogen spreken op een prestigieuze conferentie in Johannesburg. Het overkwam Stephanie Rensink (25), oud-studente Biologie en Medisch Laboratorium onderzoek en nu junior onderzoeker bij het lectoraat Sustainable Building Technology & Material.

Route Suc6 met Niels Verwij Ondernemerschap

Terugblik: Route Suc6 met Niels Verwij

Gisteren vond er weer een editie van de Route Suc6 plaats. Niemand minder dan Niels Verwij vertelde over zijn route naar succes.

Gilian van der Weerd Ondernemerschap

‘To-Maatje maakt gezond eten voor kinderen leuker’

Vierdejaarsstudent Gilian van der Weerd is momenteel niet alleen aan het afstuderen, hij werkt ook nog eens op de markt én hij is bezig met de opstart van zijn bedrijf To-Maatje. “In de toekomst groeien kinderen op met de lessen in voeding die To-Maatje biedt,” zegt hij.

Apenheul.jpg Studentenleven

Hotspot: Apenheul

Soms hoef je de stad niet te verlaten voor een tof dagje uit. Zo ook in Apeldoorn, waar je een dag schaamteloos aapjes kunt kijken. En nee, dan hebben we het niet over je vrienden die te diep in het glaasje hebben gekeken ;-).