Nieuws

Subsidie voor onderzoek programmeeronderwijs blinde en slechtziende leerlingen Organisatie

Subsidie voor onderzoek programmeeronderwijs blinde en slechtziende leerlingen

Het lectoraat Brain & Technology krijgt samen met TU Delft, Koninklijke Visio en Bartiméus €147.000 van InZicht (ZonMW) voor onderzoek op het gebied van programmeeronderwijs voor basisschoolleerlingen.

Studentenkamer Ariënsplein SaxTV

Video: Studentenhuisvesting Ariënsplein Enschede

Achter de schermen bij de verbouwing van het grote complex aan het Ariënsplein in Enschede! Hier worden meer dan 100 studentenkamers gerealiseerd. 🏠 In september is de oplevering.

Willeke Slingerland Onderzoek

‘We hebben allemaal een moreel kompas, maar we moeten het ook onderhouden’

‘Wat we nodig hebben is een herwaardering van kwetsbaarheid. Om met elkaar in gesprek te durven gaan over onze morele dilemma’s. Saxion vervult daarin als hogeschool een belangrijke rol. Ik zie prachtige dingen gebeuren bij mijn studenten, ’ zegt Willeke Slingerland (38, Lector Overheid Markt & Samenleving). In juni promoveerde ze bij de Vrije Universiteit op haar onderzoek naar Netwerkcorruptie.

Trimm Studentenleven

‘Hier zie ik mezelf in de toekomst wel werken’

Je denkt bij een stage voor de opleiding Bedrijfseconomie misschien niet direct aan een internetbureau. Maar de 21-jarige Tristan bewijst dat dit vooroordeel volledig onterecht is: hij loopt namelijk stage bij internetbureau TRIMM!

Onderzoek aansluiting onderwijs op wensen arbeidsmarkt Onderzoek

Onderzoek aansluiting onderwijs op wensen arbeidsmarkt

Goede aansluiting van het onderwijs op de wensen van de arbeidsmarkt is essentieel. Saxion heeft in opdracht van provincie Overijssel en de SER een onderzoek uitgevoerd naar de samenwerking tussen bedrijfsleven en opleiders. Het onderzoek is vandaag aangeboden aan de provincie en de SER.

Enschede - Stadscampus Corporate

Karl Dittrich nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Saxion

De Raad van Toezicht van Saxion is verheugd dat de heer dr. K.L.L.M. (Karl) Dittrich (66) per 1 september aanstaande zal toetreden als voorzitter. De heer Dittrich heeft een indrukwekkende carrière in het hoger onderwijs in Nederland.

verhuisdozen Studentenleven

Op kamers: van 'hotel mama' naar je eigen feestpaleis

Ga jij binnenkort op kamers ? Super vet! Wij helpen je graag op weg met een aantal handige tips. Want laten we eerlijk zijn: de overgang van all inclusive bij hotel mama naar helemaal voor jezelf zorgen zal wel even wennen zijn. Maar hoe heerlijk is het dat je zelf kunt bepalen hoe laat je thuis bent, wat je gaat eten en of je je kamer überhaupt op zou willen opruimen…

Openingstijden in de zomervakantie Corporate

Openingstijden in de zomervakantie

In de zomervakantie (maandag 23 juli tot en met vrijdag 24 augustus) zijn de openingstijden van Saxion aangepast. Fijne zomer!

Leegstand op het platteland: het Veilingmodel biedt oplossingen Onderzoek

Leegstand op het platteland: het Veilingmodel biedt oplossingen

Hoe houden we het Nederlandse platteland aantrekkelijk? Ook als we weten dat in de aanloop naar het jaar 2030 zeker 30% van de agrarische terreinen vrijkomt. Dat is een enorme hoeveelheid leegstaande bedrijfswoningen en –gebouwen. Saxion-onderzoekers Carlie Geerdink en Marloes ter Haar, beiden verbonden aan de Academie Bestuur Recht & Ruimte (ABRR), ontwikkelden het Veilingmodel, dat vraag en aanbod op het platteland op elkaar af moet gaan stemmen.

Team Route053 wint Enschede Experience Onderwijs

Team Route053 wint Enschede Experience

Creative Media & Game Technologies-studenten Fleur, Chanan, Mart, Timon, Henna en Joep bedachten de 'smartroute app' voor Enschede. Hiermee wonnen ze een geheel verzorgde avond uit in Enschede.