Studenten chillen samen Studentenleven

6 lifehacks om je studententijd te overleven

Je studententijd is begonnen. Superleuk, maar het leven van een student kan best zwaar zijn. Roxanne geeft je 6 lifehacks om het je nét wat makkelijker te maken.

RED Engineers Challenge 2018 winnaars Corporate

‘Water en het klimaat’ staan centraal tijdens RED Engineers Challenge

Techniekonderwijs staat hoog op de agenda in ondernemend hightech Twente. Het aantal techniekstudenten in Twente groeit jaar op jaar. Tegelijkertijd zijn nog veel meer techniektalenten nodig voor het Twentse bedrijfsleven. Jaarlijks organiseren Programma Bètatechniek van hogeschool Saxion en Universiteit Twente – ondersteund door Techniekpact Twente – de RED Engineers Challenge, de uitvinders- en ontwerpwedstrijd voor in techniek geïnteresseerde Twentse kinderen in groep 6 en 7.

Een impressie van het ThermoPlastic Composites Application Center Persbericht

Nieuw onderzoekscentrum voor composieten in Enschede

Vandaag wordt het nieuwe laboratorium van het Thermoplastic Composites Application Centre (TPAC) geopend. Het is gehuisvest in het Alphons Ariëns gebouw van Saxion in Enschede. Anka Mulder, bestuursvoorzitter van Saxion, verricht de opening. Tevens viert het Saxion lectoraat Lichtgewicht Construeren haar 5-jarig bestaan en vindt de installatie van Ferrie van Hattum als lector plaats. Het thema van zijn rede is: “Composites for the people”.

Feestelijke opening TPAC lab Enschede Onderzoek

Feestelijke opening TPAC lab Enschede

‘’Hierbij verklaar ik het lab officieel voor geopend.’’ Met deze woorden opende collegevoorzitter Anka Mulder het nieuwe laboratorium van het Thermoplastic Composites Application Centre (TPAC). De opening is een feestelijk onderdeel van het 5-jarig bestaan van het Saxion-lectoraat Lichtgewicht Construeren. Hetzelfde geldt voor de installatie van Ferrie van Hattum als lector Lichtgewicht Construeren. Deze vrijdag houdt hij zijn rede.

Saxion krijgt uniek AH to go concept voor haar locaties in Deventer & Enschede Corporate

Saxion krijgt uniek AH to go concept voor haar locaties in Deventer & Enschede

Cateraar Appèl gaat samenwerken met AH to go en Saxion. De vestigingen openen begin 2019 de deuren binnen Saxion. Zowel op de locatie Enschede als Deventer wordt deze in de centrale hal gesitueerd.

Video: Studium Generale ‘Building Tribes for S/M/L organizations’ SaxTV

Video: Studium Generale ‘Building Tribes for S/M/L organizations’

Mensen zijn tribale dieren en daarmee zijn de meeste organisaties een tribe. Maar hoe doe je dat dan: een tribe maken van je organisatie? Jitske Kramer – corporate antropoloog - verzorgde voor een volle zaal een inspirerende lezing over hoe organisaties een ‘tribe’ kunnen worden. Aanvullend vertelde jonge ondernemer Ronald van der Weijden (360Creators) over zijn leven als ‘digital nomad’ en de trip die hij onlangs maakte.

Nynke Bos Onderwijs

‘Online leren kan effectief zijn, maar niet in deze vorm’

Digitaal leren is booming, maar is het ook effectief? Die vraag stelde Nynke Bos van het StudieSuccesCentrum zichzelf al een tijdje. Ze besloot met een onderzoek naar blended learning te promoveren aan de Open Universiteit en kwam tot verrassende conclusies.

Studenten HBO-ICT bedenken innovatieve oplossingen voor Nedap Onderwijs

Studenten HBO-ICT bedenken innovatieve oplossingen voor Nedap

Afgelopen weekend gingen studenten HBO-ICT aan de slag voor Nedap tijdens een hackaton. In minder dan 24 uur tijd probeerden de deelnemers in groepjes creatieve en innovatieve oplossingen te vinden voor het bedrijf.

Samenwerken met hogeschool Saxion Onderzoek

BNR Nieuwsradio op bezoek bij Saxion

BNR Nieuwsradio is altijd op zoek naar mensen die grenzen verleggen. Zoals de Saxion-studenten die pesten aanpakken met een VR-simulatie of schoon drinkwater onderzoeken.

saxionbibliotheek.nl Studentenleven

7 dingen die je als student moet weten over Saxion Bibliotheek

Sommigen zetten er nooit een stap, andere studenten zijn er niet meer weg te slaan: Saxion Bibliotheek. Feit is dat de bieb veel fans heeft binnen Saxion. Het is dan ook best een hele handige plek. Zeker als je weet wat hoe je er optimaal gebruik van kunt maken. We zetten de boel even voor je op een rij. Check!