Winnaar regiofinale FIRST® LEGO® League Stedendriehoek bekend Onderzoek

Winnaar regiofinale FIRST® LEGO® League Stedendriehoek bekend

Afgelopen zaterdag wonnen leerlingen van OBS De Wizard uit Deventer de regiofinale Stedendriehoek van de de FIRST® LEGO® League. Ruim 200 scholieren tussen de 9 en 14 jaar uit Deventer en omstreken gingen met elkaar de challenge aan bij Hogeschool Saxion in Deventer.

bestuursfoto SV Ident Forensisch ondderzoek.jpg SaxTV

Lezing Forensisch Rechercheur Cynthia Zwart bij SV IDent

Studenten van de opleiding Forensisch Onderzoek kregen een college van Forensisch Rechercheur Cynthia Zwart. De lezing werd georganiseerd door SV IDent (foto), de vereniging voor de opleidingen Crime Science en Forensisch Onderzoek.

‘Get dummied’ wint derde finale Tech Your School Onderzoek

‘Get dummied’ wint derde finale Tech Your School

Donderdag 13 december vond de derde en laatste finale van Tech Your School plaats. Deze werd gewonnen door het team ‘Get dummied’ van het Bataafs Lyceum uit Hengelo. “We hebben een oplossing bedacht voor de grote hoeveelheid fietsen bij de ingang van de fietsenstalling.”

Schouder nek onderzoek fysiotherapie Onderwijs

Leren hoe je gewrichten werken, dat doe je natuurlijk niet uit een boek!

Ja, oké… je leert uit het boek wel eerst de basis. Maar dan? Dan ga je als student Fysiotherapie bij Saxion gewoon naar de lessen van docenten Tom Kruis en Inge Neimeijer om aan de slag te gaan met echografie! Een unieke ervaring, want voor zover wij weten is er geen enkele andere hogeschool die op deze manier lesgeeft.

Saxion-studenten winnen SmartHub Hackathon Onderwijs

Saxion-student wint SmartHub Hackathon

Eind november heeft eerstejaars HBO-ICT student Lars Wiegers meegedaan aan de SmartHub Hackathon in de Achterhoek. Daar heeft hij met zijn team hard gestreden en uiteindelijk de hoofdprijs van wel €1000,- gewonnen.

Saxion Deventer Onderzoek

Installatie Irene Visscher-Voerman als lector Innovatief en Effectief Onderwijs

Vandaag werd Irene Visscher-Voerman bij Saxion in Deventer geïnstalleerd als lector Innovatief en Effectief Onderwijs. Tijdens de themamiddag rond curriculumvernieuwing in het hbo sprak zij haar lectorale rede uit.

Jan-Willem-de-Graaf2a.jpg Onderzoek

‘Veel Smart Technology is helemaal niet zo smart - de stoommachine, die was pas smart’

‘Putting out the fire with gasoline, ken je die zin uit het nummer Cat People van David Bowie?’ Zo opent Jan Willem de Graaf ons gesprek. Op 6 december werd hij geïnstalleerd als lector Brain & Technology van het nieuwe en eerste lectoraat van de opleiding Toegepaste Psychologie (Academie Mens en Arbeid). ‘Alles dat we in deze wereld met Smart Technology op willen lossen, creëert nieuwe problemen en uitdagingen waar we weer mee aan de slag moeten. Dat is vrij vertaald de boodschap van Bowie,’ aldus Jan Willem.

Studenten ontwerpen klimaatplein hoofdgebouw Saxion Enschede Organisatie

Studenten ontwerpen klimaatplein hoofdgebouw Saxion Enschede

Het huidige Saxion-plein te Enschede (aan de ingang) is groot, leeg, erg warm, en waarschijnlijk watert het af op het riool. Ook niet bepaald een aantrekkelijke plek om een pauze door te brengen. Dat kan beter! De uitdaging die we aan de studenten wilden geven was om, rekening houdend met de functies die het plein moet vervullen, een klimaatbestendig(er) plein te ontwerpen dat ook veel uitnodigender is.

Gezondheid & Technologie Persbericht

Innovatiefonds Pioneers in Health Care kent 10 vouchers toe

Tien onderzoeksgroepen hebben een Pioneers In Health Care (PIHC) voucher van 70.000 euro ontvangen om te werken aan technologie voor betere patiëntenzorg. De teams bestaan uit minimaal een onderzoeker van de Universiteit Twente of hogeschool Saxion en een zorgprofessional van Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) of Deventer Ziekenhuis. De uitreiking van de vouchers vond op 11 december plaats bij hogeschool Saxion in Enschede.

Tech Your Future Onderzoek

Winnaars tweede finaledag Tech Your School bekend!

Afgelopen maandag vond de tweede finaledag van Tech Your School plaats. Het team afkomstig van SG Marianum mag zich tot winnaar van de tweede finaledag benoemen. Zij merkten dat er in de pauze te weinig zitplekken beschikbaar waren, en bedachten daarom inklapbare banken. “Wanneer er pauze is klap je de banken uit, en als de pauze voorbij is klap je de banken weer in zodat je goed door de gangen kunt lopen.”, aldus één van de teamleden.