Drone Onderzoek

Saxion-lectoraat Mechatronica test autonome drones bij Space53

Gerjen ter Maat, onderzoeker bij het Saxion-lectoraat Mechatronica, werkt op de testsite van Space53 bij Vliegveld Twente aan autonome drones voor de hulpdiensten.

EINDBAAS: Tom Salman van Tom’s Kickboksen SaxTV

EINDBAAS: Tom Salman van Tom’s Kickboksen

Dat je ver kan komen als je hard werkt en je passie volgt, klinkt natuurlijk heel mooi. Maar is dat ook echt zo? Tom Salman van Tom's Kickboksen in Hengelo bewijst dat dit zéker het geval is...

saxion gebouw Corporate

Openingstijden voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie, van maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari, heeft Saxion aangepaste openingstijden. Fijne vakantie!

Marco Koers ShaversClub Ondernemerschap

Marco’s ShaversClub is één van de drie grote scheermerken van Nederland

Marco Koers studeert Ondernemerschap en Retail Management én onderneemt er tegelijkertijd lustig op los. Het begon met een webshop in autoverlichting, groeide door naar meerdere webshops voor dit product en als klap op de vuurpijl richtte hij in 2016 ook nog eens het merk ShaversClub op.

Valentijnsdag bij Saxion 😍 SaxTV

Valentijnsdag bij Saxion 😍

Heb jij wel eens een blauwtje gelopen? Wij vroegen dat én meer deze Valentijnsdag.

energieneutrale-woningen Organisatie

Hoe maken we 22 miljoen bestaande woningen energieneutraal vóór 2050?

Het lectoraat Sustainable Building Technology & Material (SBTM) van de academie Business, Building & Technology (BBT) participeert in een groot Europees project waarin het verduurzamen van bestaande woningen centraal staat. De grote vraag is: “Hoe maken we 22 miljoen bestaande woningen energieneutraal vóór 2050?”

Studente Bouwkunde Merna wint €5000 met haar vlogs over de bouw Studentenleven

Studente Bouwkunde Merna wint €5000 met haar vlogs over de bouw

Merna, eerstejaarsstudent Bouwkunde, deed mee aan een wedstrijd om de vlogger van Bouwend Nederland te worden. De vereniging van Bouw en Infrabedrijven verwacht hiermee jongeren te inspireren om te kiezen voor een beroep in de bouw. Er was behoorlijke concurrentie voor Merna maar ze wint, zo blijkt vandaag! Haar spontane vlogs met veel interactie met werkenden in de bouw, werden als best beoordeeld door de kijkers.

seasons-zwemkleding-tom-van-dieren Ondernemerschap

Tom brengt zwemkledingindustrie naar een next level

Wat als een groot avontuur begon is in twee jaar uitgegroeid tot een serious business. Tom (20) richtte in 2017 SEA’SONS op; een kledingmerk dat smart materials en technologie combineert tot unieke kledingitems. Klinkt vet toch?

'SaxiOndernemers' winnaar 12-uurs challenge Ondernemerschap

'SaxiOndernemers' winnaar 12-uurs challenge

Gisteren stond de Saxion-locatie Ketelhuis in Deventer voor de tweede maal in het teken van een challenge voor ondernemende studenten van Saxion. De winnaars bedachten een concept voor de academie School for Commerce & Entrepreneurship (SCE) en het Saxion Centrum voor Ondernemerschap (SCvO) om ondernemerschap op de kaart te zetten binnen Saxion. Een oplossing voor een vraagstuk waar de studenten zelf het meeste baat bij hebben.

lisa-sustainable-fashion-shop Ondernemerschap

NHNCD; is dé online shop voor sustainable fashion!

Lisa is de trotse eigenaresse van NHNCD; Dit is een online shop waarin ze (remade) vintage kleding verkoop. De kleding wordt geselecteerd op kwaliteit en vervolgens redesigned om binnen het huidige modebeeld te passen.