rainbow-flag-4426296_960_720.jpg Studentenleven

Saxion organiseert voorstelling tijdens Regenboogdagen in Enschede

Vrijdag 11 oktober is het wereldwijd Coming Out Day: een dag die in het teken staat van het uitkomen voor je seksuele geaardheid of genderidentiteit. Dinsdag tot en met zondag zijn het daarom de Regenboogdagen in Enschede en ook bij Saxion wordt er aandacht besteed aan dit onderwerp.

Saxion lectoraten aangesloten bij Lectorenplatform Applied Science Organisatie

Saxion lectoraten aangesloten bij Lectorenplatform Applied Science

Het onlangs opgerichte Lectorenplatform Applied Science kreeg op 2 oktober een vliegende start met een kick-off bijeenkomst waarin zo’n 30 lectoren en potentiele samenwerkingspartners de maatschappelijke uitdagingen verkenden. Lectoren uit het natuurwetenschappelijk domein willen hier graag met praktijkgericht onderzoek een bijdrage aan leveren.

Dag van de Duurzaamheid Saxion 2019 Corporate

Het is de Dag van de Duurzaamheid!

10 oktober, het is de Dag van de Duurzaamheid en ook bij Saxion werken we hard aan een duurzame toekomst. We zetten een aantal initiatieven voor je op een rijtje, want duurzaamheid is niet moeilijk of ver weg en wie weet inspireren deze verhalen ook jou om mee te doen of je er bewust(er) van te zijn.

Project Aardehuizen in Olst werk samen met Saxion lectoraat Duurzame Energievoorziening Onderzoek

Testen met een buurtbatterij om duurzaam opgewekte energie op te slaan

Hoe slaan we een teveel aan duurzaam opgewekte energie op in een woonwijk om later op de dag te gebruiken? Dat is de vraag waar studenten bij het project Aardehuizen in Olst mee aan de slag gaan voor het lectoraat Duurzame Energievoorziening. Ze testen met een buurtbatterij en de reeds in woningen aanwezige elektroboiler. De batterij slaat overdag het overschot aan energie op en sluist het door naar waar het nodig is.

Solar team Twente verrast concurrentie met veelbelovend elektronisch ontwerp / Foto: Jérôme Wassenaar Studentenleven

Solar team Twente verrast concurrentie met veelbelovend elektronisch ontwerp

Solar Team Twente toonde deze week tijdens de technische keuring van de Bridgestone World Solar Challenge voor het eerst de geheimen in zonneauto RED E. De zonneauto is uitgerust met een nieuw type accu. Met deze innovatie onderscheidt het team zich sterk van andere concurrenten. Na drie dagen overleg met de organisatie is RED E technisch goedgekeurd.

go-pro-1478810_960_720.jpg Studentenleven

Zes tips bij het vinden en regelen van je buitenlandse studieavontuur

Elk jaar slaan tal van Saxion-studenten hun vleugels uit om te studeren in het buitenland. Maar hoe regel je nou eigenlijk een buitenlandse stage of minor? Navraag bij enkele studenten die in het buitenland zitten of net weer terug zijn leverde zes handige tips op.

IMG_20190927_151702.jpg Studentenleven

Anouk loopt stage in een Zuid-Afrikaans kinderziekenhuis en gebruikt surfen als uitlaatklep

Veel studenten hebben het op hun bucketlist staan: reizen. Maar waarom wachten tot je je papiertje hebt? Elk jaar slaan tal van Saxion-studenten hun vleugels uit om te studeren in het buitenland. Vierdejaars Fysiotherapie-student Anouk geniet in Kaapstad van haar vrije tijd en haar stage in het kinderziekenhuis, maar ziet tegelijkertijd ook de donkere, oneerlijke kanten van haar werk.

Kantoorruimte interior design Organisatie

Jan des Bouvrie academy voldoet aan de vereisten voor het NTRO-keurmerk

Het NRTO-keurmerk is in de opleidingenmarkt een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut, trainingsbureau, EVC-aanbieder of examenaanbieder.

Zonneauto RED E succesvol door technische keuring / Foto: Martina Ketelaar Studentenleven

ZonneautoRED E succesvol door technische keuring

Zonneauto RED E van Solar Team Twente is vandaag door de technische keuring van de Bridgestone World Solar Challenge gekomen. De organisatie van de challenge controleerde tijdens deze ‘scrutineering’ of de zonneauto voldoet aan de veiligheidseisen en reglementen.

Frank van de Maat Onderwijs

'Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk leren kijken'

Eigenlijk vindt Frank van de Maat het jammer dat zijn opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement bij de Saxion Parttime School (SPS) er bijna opzit. Nog twee modules en een afstudeerproject scheiden hem van zijn diploma. “Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk bij Scapino leren kijken,” vertelt Frank.