Emma
Persbericht

Emma Hoogenraad wint de Saxion Afstudeerprijs

Leestijd Minuten

Bij de start van het nieuwe studiejaar reikt Saxion prijzen uit voor de beste afstudeerscripties in 2019. Dit jaar zijn er 29 van de allerbeste afstudeerwerkstukken ingezonden.

Vrouwen aan de top bij Saxion afstudeerprijs

Emma Hoogenraad, studente Media, Informatie en Communicatie, wint met haar scriptie over stigma’s op psychische aandoeningen de Saxion Afstudeerprijs. Zij laat Sujitha Ramkumar (Electrical & Electronics Engineering) en Amber Öztop (Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek) achter zich die respectievelijk tweede en derde zijn geworden. Voor het eerst in de jarenlange traditie van de Saxion afstudeerprijs bestaat de top drie hiermee volledig uit vrouwen. Op jaarbasis studeren ongeveer 4000 Saxion studenten af. 

Hoogenraad heeft met de inzet van videotechnologie en storytelling een meetbaar positief effect weten te realiseren bij jonge kijkers op het gebied van psychische aandoeningen. Hiermee laat ze de kwaliteiten zien van een volwaardige filmmaker die zelfstandig kan opereren. Ze wint met haar scriptie een bedrag van € 1.500,-. 

De tweede prijs is gewonnen door Sujitha Ramkumar met haar werkstuk getiteld ‘Grid Stabilizing Smart Controllers’. Sujitha heeft met haar onderzoek een belangrijke bijdrage geleverd aan de elektrotechnische uitdagingen op het gebied van stabiele beschikbaarheid van duurzame energie. Amber Öztop won de derde prijs met haar afstudeerverslag, getiteld ‘Chromatin structure & DNA damage repair’. Amber heeft onderzoek gedaan naar reparatieprocessen die optreden in de chromosomen bij DNA schade. Deze processen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van kanker.

Gerelateerde artikelen

Onderwijs

Student Xem, Famke en Imke over eerste jaar Chemie: ‘Het is een kleine opleiding en daardoor is iedereen heel hecht’

26 april 2024
Duitse ambassadeur bezoekt Saxion: 'Jongeren zijn de toekomst van onze grensregio’s' Corporate

Duitse ambassadeur bezoekt Saxion: 'Jongeren zijn de toekomst van onze grensregio’s'

26 april 2024
Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Studentenleven

Column: Geghost worden na een sollicitatie, zo voorkom je dat