Nieuws

Lisa deed voor haar master Innovative Textile Development onderzoek voor de Marechaussee Onderwijs

Na haar opleiding Fashion Textile Technologies besloot Saxion-student Lisa Vos dat ze beslist verder wilde studeren. Dus besloot ze haar bachelordiploma aan te vullen met de master Innovative Textile Development. Daarmee kon Lisa voortborduren op haar kennis van technische textielkunde. “Ik vond die extra stap een enorm goede voorbereiding op mijn huidige baan,” vertelt ze.

Jacqueline Kok Onderwijs

'Hbo-masters zijn hard nodig in Nederland'

“Wie een hbo-master afrondt, heeft dezelfde graad als iemand met een universitaire mastertitel. Toch biedt een hbo-traject meerwaarde voor studenten die met hun kennis een concrete bijdrage aan de maatschappij willen leveren. Ook leren professionals op een nieuwe manier naar hun eigen organisatie of vakgebied te kijken.” Aan het woord is Jacqueline Kok. Als verbinder tussen inhoud en management was ze 10 jaar course director van de master Health Care & Social Work bij Saxion. Sinds 2018 is Jacqueline coördinator van het totale masteronderwijs binnen Saxion.

Marco Akkermans Onderwijs

Waarom Marco Akkermans vanuit Limburg naar Saxion reisde om zijn master te halen

Met plezier reisde Saxion-student Marco Akkermans (50) de afgelopen twee jaar elke twee weken vanuit Limburg naar Twente om de deeltijd-master Health Care & Social Work te volgen. “De studie sloot zo goed aan op wat ik in de praktijk nodig had, dat de reistijd voor mij van ondergeschikt belang was,” vertelt Marco. Begin juli verdedigt hij zijn masterthesis.

Karin Brouwer Truijen Onderwijs

‘Onze kracht ligt in kleinschaligheid en betrokkenheid’

Met het kwaliteitskeurmerk ‘Topopleiding’ in de Keuzegids 2019 gooit de Saxion-master Educational Leadership landelijke hoge ogen. Course director Karin Brouwer: ‘Wij horen van onze studenten dat Saxion sterk is in het creëren van een community. Of je nu basisschooldirecteur of teamleider in het mbo bent, het uitwisselen van ervaringen is belangrijk voor je leerproces.’

deeltijd masters Corporate

Drie Saxion-masters in Keuzegids 2019

Drie Saxion-masters krijgen in de Keuzegids 2019 het kwaliteitskeurmerk topopleiding. Ze hebben een score van minstens 75 punten: Educational Leadership (89), Health Care and Social Work (81) en Leren en Innoveren in Deventer (78).

Anne Klarenbeek Onderzoek

Docent Anne Klarenbeek genomineerd voor de landelijke LSVb Scriptieprijs

‘Op een dinsdagavond kreeg ik ineens een mailtje dat mijn masterscriptie genomineerd was voor de landelijke LSVb Scriptieprijs. Of ik het nog even stil wilde houden. Mijn vrouw was niet thuis en de kinderen lagen in bed. Ik kon het geweldige nieuws met niemand delen,’ vertelt Anne Klarenbeek, docent IBS (International Business School).

Applied Archaeology nieuwe master Hogeschool Saxion en Universiteit Leiden

Hogeschool Saxion gaat samen met Universiteit Leiden de Master Applied Archaeology aanbieden. Een unieke samenwerking tussen hbo en wo. De studie Archeologie van Saxion wordt in Deventer gegeven en maakt onderdeel uit van de Academie Business, Building & Technology (BBT).

Master Musculoskeletaal - een ander leven na de master Organisatie

Master Musculoskeletaal - een ander leven na de master

Een masterdiploma geeft veel fysiotherapeuten een nieuwe wending aan hun professionele loopbaan, blijkt uit een rondgang langs zes alumni. ,,Het maakt je minder afhankelijk en meer onderscheidend.”

Hogescholen gaan samen voor betere schuldhulpverlening Onderwijs

Hogescholen starten masteropleiding Schuldhulpverlening

Bijna 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft te maken met schulden. Dat aantal groeit. Om schuldhulpverleners de kans te bieden zich verder te ontwikkelen in hun complexe vakgebied, werkt Saxion aan een eenjarige beroepsopleiding Schuldhulpverlening op masterniveau. De opleiding, die samen met de Hogeschool van Amsterdam, de Hanzehogeschool en het lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht ontwikkeld wordt, gaat in het voorjaar van 2019 met een testgroep van start.

Enschede - Stadscampus Onderwijs

Saxion-masters beloond met kwaliteitskeurmerk topleiding

Drie van de acht beoordeelde Saxion-masters hebben vandaag het kwaliteitszegel topopleiding gekregen. Dit is te lezen in de Keuzegids Masteropleidingen 2018, die vandaag is verschenen.