Master students

Onze samenleving heeft grote behoefte aan mensen die denken en doen met elkaar kunnen verbinden. Om direct de haalbaarheid van een nieuw idee te testen, bijvoorbeeld. De masters bij Saxion focussen op deze verbindende functie. Een extra studie, die één tot twee jaar duurt, in vol- of deeltijd of duaal.

Saxion-masteronderwijs

De young professionals die wij opleiden, starten hun carrière vanuit een uitstekende positie. En werkende professionals komen bij ons om hun kennis en vaardigheden te verdiepen. Onze hbo-masters zijn praktijkgericht en gefocust op deze verbindende functie. Je bent bezig met zowel het uitdenken van nieuwe mogelijkheden, als het toepasbaar maken. Dat is het grote verschil met de puur theoretische, universitaire master. Na het afronden van je professionele master bij Saxion behaal je een (internationaal) erkende graad als MA, MBA of MSc, net als bij een universitaire master.

Blijf op de hoogte

Heb jij interesse in de voltijd masters bij Saxion en wil je een seintje krijgen als er voorlichtingen of events zijn? Laat dan hieronder jouw gegevens achter!

Deeltijd masters

Voor een groot deel van de deeltijd masters van Saxion heb je eerst werkervaring nodig voordat je met de opleiding kunt starten. Bekijk de opleidingspagina’s voor meer informatie hierover.

Bekijk al onze deeltijd masters
deeltijd masters

Voltijd masters

Saxion heeft een aantal masters waarbij je direct na je bachelor kan doorstromen. Een aantal van deze masters focust zich op het internationale vakgebied en worden dan ook geheel in het Engels gegeven. 

Bekijk het aanbod
Saxion-0036-LR.jpg

Duale masters 

Bij een duale master werk en leer je tegelijkertijd in het vakgebied waarin je jezelf wilt verdiepen. Je hebt dus al een baan die past bij je studie.

Bekijk onze duale master
Saxion-9410-LR.jpg

Meer weten over een deeltijd master?

Wil jij kennis maken met een specifieke master en vragen stellen aan docenten en studenten? Of wil je in gesprek met onze studentvoorlichters? Bekijk dan of jouw favoriete master aanwezig is bij onze open avonden! Handig om te weten: open avonden zijn voor deeltijd masters en open dagen zijn voor voltijd masters.

Open avonden

Wat is het verschil tussen een hbo- en een wo-master?

In deze video kun je snel zien welke master het beste bij jou past. Wat is een pre-master, wat zijn de toelatingseisen en welke skills heb  je nodig?

 

Veelgestelde vragen

Een master-diploma maakt je horizon groter. Iedere master-student heeft z’n eigen motivatie voor het volgen van een extra studie. Om er een aantal te noemen:

  • Je vergaande expertise maakt je een specialist op jouw vakgebied.
  • Je speelt een sleutelrol, door verbeteringen (aan een bestaande dienst, product of proces eventueel binnen jouw eigen organisatie) te bedenken en realiseren.
  • Je leert jezelf en je key kwaliteiten beter kennen; klaar om jouw positie binnen een organisatie te claimen.

Wil jij jezelf ook nog verder ontwikkelen? Dan is een hbo-master zeker iets voor jou!

Als hogeschool willen wij professionals afleveren die klaar zijn voor de snel veranderende wereld. Ons onderwijs sluit hier nauw op aan. 

Al tijdens je hbo master werk je samen met mensen uit het bedrijfsleven en de onderzoekswereld. Je wisselt ideeën uit over de impact van innovaties op je vakgebied. Je onderzoekt de betekenis van jouw vak voor de samenleving of bijvoorbeeld de rol van de mens in een technologische wereld. Volg je een master op een internationaal vakgebied? Dan is alle communicatie in het Engels.

De masters bij Saxion zijn gekoppeld aan onze lectoraten en worden in nauwe samenwerking met het werkveld ontwikkeld.

Wanneer je een afgeronde hbo bachelor of wo bachelor hebt, kan je een master volgen. Deze bachelor dient wel aan te sluiten op het vakgebied van de master. Voor een aantal masters geldt dat je eerst werkervaring nodig hebt, voordat je kan beginnen met de master. Werk jij dus al in een bepaald vakgebied en wil jij jezelf verdiepen dan kan je een master in deeltijd volgen naast je werk. Zo kan je het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Nee, je het hebt geen pre-master nodig voor het volgen van een hbo-master.

Na je bacheloropleiding kun je een master volgen waar je geen werkervaring voor nodig hebt. Een extra studie, die één tot twee jaar duurt, in vol- of deeltijd.  Onze hbo-masters zijn praktijkgericht. Je bent bezig met zowel het uitdenken van nieuwe mogelijkheden, als het toepasbaar maken ervan. Dat is het grote verschil met de puur theoretische, universitaire master.

Carrières zijn dynamisch tegenwoordig. Je ‘wordt’ niet per se wat je hebt gestudeerd, kunt onderweg van vakgebied veranderen en/of je kennis vergroten. Wil jij eruit springen binnen jouw werkveld? Bekijk dan onze hbo-masters. Praktijkgerichte, toepasbare studies, die je in vol- en deeltijd kunt volgen. Voor onze deeltijd masters heb je werkervaring nodig.

Wil je in studiejaar 2021-2022 doorstromen naar een masteropleiding, maar lukt het je door de coronacrisis niet om je diploma te behalen? Dan biedt een master bij Saxion uitkomst!

 Saxion wil voorkomen dat je in studiejaar 2021-2022 niet kunt starten met een van de masters die binnen Saxion worden aangeboden, omdat je door de coronacrisis één of enkele onderdelen van je bacheloropleiding voor 1 september niet hebben kunnen afronden. Hiervoor is de volgende regeling opgesteld:

--------

Bij Saxion University of Applied Sciences kunnen studenten die bij de start van studiejaar 2021-2022 hun bachelor­opleiding nog niet hebben afgerond (hun graad nog niet hebben behaald) voorwaardelijk worden toegelaten en als student worden ingeschreven.

Om voor de voorwaardelijke inschrijving in aanmerking te komen, stelt de aspirant-student een studieplan op, voorziet dit plan van een afrondingsadvies van de studieloopbaanbegeleider en legt beide documenten voor aan de course director/admission officer van de masteropleiding.

De coursedirector bepaalt op basis van de haalbaarheid van de combinatie van afronding van de bacheloropleiding en de start van de masteropleiding, gedurende de periode september 2021 tot januari 2022, of de aspirant-student ingeschreven kan worden voor de masteropleiding. Deze voorwaardelijke toelating geldt tot 1 januari 2022.

Indien het de student niet lukt om voor 1 januari 2022 aan de instroomeisen te voldoen (met andere woorden om de bacheloropleiding af te ronden voor 1 januari 2022), moet hij/zij alsnog de opleiding verlaten en wordt hij/zij uitgeschreven voor deze masteropleiding.

-------

Wil je gebruik maken van deze specifieke voorwaarden en/of hierover in gesprek? Dan kun je contact opnemen met de opleiding (course director/admission officer), zodat je samen kunt bekijken of het verstandig is om gebruik te maken van deze voorwaardelijke toelating.

Voor internationale studenten geldt de voorwaardelijke toelating niet, tenzij ze bezig zijn met het behalen van een getuigschrift van een Nederlandse instelling voor hoger onderwijs. Overige internationale studenten moeten voldoen aan de voorwaarde voor inschrijving conform de WHW.

Nieuws over masters

Op de hoogte blijven van het laatste deeltijd nieuws?

Inschrijven nieuwsbrief

Contact & vragen

Bij elke master vind je handige informatie over het programma, je aanmelding, de toelating en de kosten. Heb je een vraag? Dan kun je terecht bij het Saxion Informatie Centrum.

WhatsApp

088 - 019 3700

Telefoon

088 - 019 3700

E-mail

info@saxion.nl
adult-business-meeting-business-people-1438072.jpg