Drone Onderzoek

Saxion ontvangt 1 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van drone met robotarm

Met een toekenning van €1 miljoen onderzoekssubsidie vanuit de regeling RAAK-PRO en het bedrijfsleven kan Saxion met een aantal samenwerkingspartners de komende jaren enorme stappen zetten in de ontwikkeling van een autonome en modulaire vliegende hand. Het wordt wereldwijd de eerste praktische toepassing in zijn soort.

Blockchain Jan Veuger Onderzoek

'Blockchain is grenzeloos en spannend, maar we moeten met beide benen op de grond blijven'

Nu blockchain steeds meer terrein wint in een groot aantal sectoren, groeit ook de behoefte aan wetenschappelijk onderzoek naar deze technologie en haar toepassingen. Niet alleen om feiten, ontwikkelingen en prognoses in kaart te brengen, maar ook om het fenomeen op de juiste manier te blijven duiden en bediscussiëren.

Remco Spithoven (Eva Zeilstra) Onderzoek

‘De verschuiving van offline naar online criminaliteit dwingt ons onze bakens te verzetten’

Maandag 18 november wordt Remco Spithoven geïnstalleerd als lector Maatschappelijke Veiligheid bij Saxion. Met zijn lectoraat richt Remco zich op de relatie tussen onze offline en online wereld, als het gaat om samenwerken rond veiligheidsvraagstukken, Big Data, preventie en voorlichting over cybercriminaliteit: “Het is eervol dat we landelijk als koploper worden gezien, maar er is nog zoveel te doen. We moeten dóór.”

Drie onderzoeksteams van hogeschool Saxion ontvangen HTSM-geld voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen Onderzoek

Saxion-lectoren in de prijzen bij NWO-innovatiefestival

Saxion is tijdens het NWO-innovatiefestival ‘TEKNOWLOGY’ in de prijzen gevallen met drie relevante onderzoeksvoorstellen. Het gaat om de onderzoeksteams van Blockchain-lector Jan Veuger, NanoPhysics-lector Cas Damen en Advanced Forensic Technology-lector Jaap Knotter.

Confetti-(Jason-Leung-Pexels).jpg Corporate

Vier Saxion-toppers in de VIVA400

Vier Saxion-studenten en –medewerkers staan dit jaar in de VIVA400 en maken kans op een award. Anouk Tanke, student Bedrijfskunde en winnaar van de Saxion Ondernemers Award 2019 is genomineerd in de categorie Zakenwonders. Lector Marjolein den Ouden is genomineerd in de categorie Techtalenten, lector Willeke Slingerland en docentonderzoeker Eliza Bottenberg zijn beiden genomineerd in de categorie Wereldverbeteraars. Ga jij op een van deze vier stemmen?

Jonge meiden leren programmeren tijdens DigiVita Code Event Corporate

Jonge meiden leren programmeren tijdens DigiVita Code Event

Programmeren alleen voor jongens? Dacht het niet! Zaterdag leerden zo’n zestig meiden van 11 tot 15 jaar programmeren tijdens het DigiVita Code Event bij Saxion.

Project Aardehuizen in Olst werk samen met Saxion lectoraat Duurzame Energievoorziening Onderzoek

Testen met een buurtbatterij om duurzaam opgewekte energie op te slaan

Hoe slaan we een teveel aan duurzaam opgewekte energie op in een woonwijk om later op de dag te gebruiken? Dat is de vraag waar studenten bij het project Aardehuizen in Olst mee aan de slag gaan voor het lectoraat Duurzame Energievoorziening. Ze testen met een buurtbatterij en de reeds in woningen aanwezige elektroboiler. De batterij slaat overdag het overschot aan energie op en sluist het door naar waar het nodig is.

IMG_8645.JPG Corporate

Jong en oud maken kennis met techniek op Saxion Technology Day

Dansen met robots, rijden in een elektrische rolstoel en vingerafdrukken analyseren: honderden belangstellenden bezochten afgelopen zaterdag de Saxion Technology Day in Enschede.

Terugblik: Saxion Technology Day 2018 Corporate

Ontdek de wereld van techniek tijdens de Saxion Technology Day

Zaterdag 5 oktober staat tussen 11.00 en 16.00 uur de hele dag weer in het teken van toffe proefjes, experimenten en technische hoogstandjes tijdens de Saxion Technology Day in Enschede. Jong en oud kunnen bij verschillende ontdekkingspunten van dichtbij de wereld van moderne techniek ervaren.

SaxCell onderzoek Smart Functional Materials Saxion Onderzoek

Kamerlid draagt zeewierpak met SaXcell op Prinsjesdag

ChristenUnie-kamerlid Carla Dik-Faber draagt tijdens Prinsjesdag een outfit waar de SaXcell in is verwerkt. Haar outfit bestaat uit een broek en een kimono, waarin ze deze vezel combineert met zeewier.