'Snuffeldrone' detecteert toxische gassen bij brand Onderzoek

Video: 'Snuffeldrone' detecteert toxische gassen bij brand

Saxion-lectoraat Advanced Forensic Technology heeft, in samenwerking met Brandweer Twente en Robor, een ‘snuffeldrone’ ontwikkeld. Het sensorpakket dat onder deze drone hangt kan twintig verschillende gevaarlijke stoffen meten. Hierdoor krijgt de brandweer sneller een beeld van het gevaar van de rookwolk.

Portretfoto Marjolein den Ouden Onderzoek

Marjolein den Ouden geïnstalleerd als eerste practor-lector in Nederland

Ze mag zich als eerste in Nederland ‘practor-lector noemen: Marjolein den Ouden (32), werkzaam voor Saxion en het ROC van Twente. Vandaag werd ze geïnstalleerd in haar nieuwe rol. Als het gaat om onderzoek en onderwijs rond zorg, welzijn en technologie wil Marjolein vooral verbinden, vernieuwen en visualiseren: “Ik houd geen lectorale rede, maar lanceer met studenten en het bedrijf Aryzon een augmented reality-applicatie om mijn onderzoeksagenda te presenteren. Dat is een bewuste keuze. Bij augmented reality komen onze wereld en technologie samen.”

P1022158.JPG Onderwijs

Smart Solutions Semester: innovatieve oplossingen voor de maatschappij

Vrijdag vond in Deventer alweer de vierde editie van het Smart Solutions Festival plaats. Liefst tachtig studententeams presenteerden hier de innovatieve oplossingen waar zij de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt. Drie groepen ontvingen een prijs voor het beste concept, maar wat hebben de studenten en hun opdrachtgevers nou écht aan het Smart Solutions Semester?

Winnaars Smart Solutions Festival Onderwijs

Apps en ‘brilliant failure’ winnen Smart Solutions Festival

Een app die kinderen meer laat bewegen, een onderzoek naar het recyclen van polyester en een app die dementerenden helpt navigeren in de stad van de toekomst: dat zijn de winnende concepten van de vierde editie van het Smart Solutions Festival. Het festival werd vrijdag door Saxion georganiseerd in voetbalstadion De Adelaarshorst in Deventer.

Kariene Woudt Onderzoek

Onderzoek TechYourFuture uitgelicht: Talentgerichte loopbaangesprekken met passie voor techniek

Dr. Kariene Mittendorff is associate lector Studieloopbaanbegeleiding bij hogeschool Saxion. Zij was projectleider van het onderzoeksproject in het vo getiteld ‘Talentgerichte loopbaangesprekken met passie voor techniek’. Inmiddels zet zij dit vo-onderzoek voort in het hbo onder de titel ‘Talentgerichte loopbaanbegeleiding en reflectie binnen technische hbo-opleidingen’.

Michelle Fleermann Onderzoek

Video: Kunstmatig hart op een lab-on-a-chip

Saxion-medewerker Michelle Fleermann presenteerde de voortgang van het haar project “Heart-on-a-Chip“ tijdens het eerste internationale Organs-on-a-Chip conferentie, georganiseerd door het Lectoraat NanoBio.

Drone Onderzoek

Video: Afsluiting Next Level innovatieproject bij Space53

Space53, Veiligheidsregio Twente, Politie Oost-Nederland, Brandweer Twente, Twente Safety Campus, Ambulance Oost, RJ Safety & Security, DRONExpert, Saxion en Demcon Unmanned Systems hebben een unieke prestatie geleverd: het innovatieproject Next Level is bijna een jaar eerder afgerond dan gepland. Bekijk hier de aftermovie!

Green Team Twente presenteert nieuwste waterstofauto Studentenleven

Green Team Twente presenteert nieuwste waterstofauto

Maanden is eraan gewerkt en nu is hij bijna af. Vol trots presenteerde Green Team Twente donderdagavond hun gloednieuwe waterstofauto: de Aurora2. Het team zal ook dit jaar afreizen naar Londen om mee te doen met de Shell Shell Eco Marathon, de grootste zuinigheidsrace ter wereld. Green Team Twente bestaat uit 21 studenten van Saxion en Universiteit Twente.

Stadslegenden app Onderwijs

Studenten ontwikkelen ‘levende’ Stadslegenden app

Ken je een aantal mooie verhalen bij de gebouwen in jouw stad? Deel ze dan met anderen. Dat kan sinds kort met de app Stadslegenden, ontwikkelt door een groep vierdejaars Software Engineering-studenten van Saxion. Je kan de app natuurlijk ook gebruiken om te zien en te horen of iemand anders een interessante legende over jouw omgeving heeft verteld.

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen Corporate

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen

Techniekonderwijs staat hoog op de agenda in Twente. Jaarlijks organiseren hogeschool Saxion en Universiteit Twente de RED Engineers Challenge, een uitvinders- en ontwerpwedstrijd voor in techniek geïnteresseerde kinderen uit groep 6 en 7 op Twentse basisscholen. Op woensdag 17 april tussen 12.30 en 17.00 uur is de finale van de zevende editie bij hogeschool Saxion. Dan presenteren de tech-kids hun duurzame wateroplossingen aan de jury.