Drone Onderzoek

Video: Afsluiting Next Level innovatieproject bij Space53

Space53, Veiligheidsregio Twente, Politie Oost-Nederland, Brandweer Twente, Twente Safety Campus, Ambulance Oost, RJ Safety & Security, DRONExpert, Saxion en Demcon Unmanned Systems hebben een unieke prestatie geleverd: het innovatieproject Next Level is bijna een jaar eerder afgerond dan gepland. Bekijk hier de aftermovie!

Green Team Twente presenteert nieuwste waterstofauto Studentenleven

Green Team Twente presenteert nieuwste waterstofauto

Maanden is eraan gewerkt en nu is hij bijna af. Vol trots presenteerde Green Team Twente donderdagavond hun gloednieuwe waterstofauto: de Aurora2. Het team zal ook dit jaar afreizen naar Londen om mee te doen met de Shell Shell Eco Marathon, de grootste zuinigheidsrace ter wereld. Green Team Twente bestaat uit 21 studenten van Saxion en Universiteit Twente.

Stadslegenden app Onderwijs

Studenten ontwikkelen ‘levende’ Stadslegenden app

Ken je een aantal mooie verhalen bij de gebouwen in jouw stad? Deel ze dan met anderen. Dat kan sinds kort met de app Stadslegenden, ontwikkelt door een groep vierdejaars Software Engineering-studenten van Saxion. Je kan de app natuurlijk ook gebruiken om te zien en te horen of iemand anders een interessante legende over jouw omgeving heeft verteld.

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen Corporate

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen

Techniekonderwijs staat hoog op de agenda in Twente. Jaarlijks organiseren hogeschool Saxion en Universiteit Twente de RED Engineers Challenge, een uitvinders- en ontwerpwedstrijd voor in techniek geïnteresseerde kinderen uit groep 6 en 7 op Twentse basisscholen. Op woensdag 17 april tussen 12.30 en 17.00 uur is de finale van de zevende editie bij hogeschool Saxion. Dan presenteren de tech-kids hun duurzame wateroplossingen aan de jury.

Video: Hannover Messe 2019 Onderwijs

Video: Hannover Messe 2019

Voor de Hannover Messe Challenge 2019 gingen scholieren uit 4/5 havo en 5/6 vwo naar de grootste technologie en innovatiebeurs van Europa: de Hannover Messe 2019. Wij waren erbij om verslag te doen! Bekijk de video.

Karin van Beurden Onderzoek

‘Veranderingen in de techniek houden ons constant bij de les’

‘Om het 15-jarig bestaan van ons lectoraat Industrial Design te vieren, bereiden we dit voorjaar een Unconference voor,’ begint lector Karin van Beurden ons gesprek. ‘Er is geen vast programma. De deelnemers bepalen de inhoud. Wie rond een paar thema’s iets zinvols te zeggen heeft, krijgt het podium. We pakken bij ons lectoraat de dingen vaak net even iets anders aan. Dat helpt om grenzen te verleggen.’

Video: Hackathon tegen kindermishandeling Onderwijs

Video: Hackathon tegen kindermishandeling

“Hoe kunnen we acteren tegen kindermishandeling meer een gezamenlijke verantwoordelijkheid maken van ons allemaal, niet enkel de professional.” Studenten van ROC van Twente en Hogeschool Saxion werken bij het Designlab van de Universiteit Twente aan bovenstaand vraagstuk.

Studenten ontwikkelen Augmented Reality kinderboek voor zieke kinderen Onderwijs

Studenten ontwikkelen Augmented Reality kinderboek voor zieke kinderen

Tijdens het Saxion Smart Solutions Semester ontwikkelden studenten van verschillende opleidingen een Augmented Reality-verhaal voor jonge patiënten die langdurig in het ziekenhuis moeten verblijven. Hiermee willen ze bij deze kinderen de stress te verminderen en een glimlach op hun gezicht te toveren.

Video: Nieuwe rondbreimachine bij Saxion Onderwijs

Video: Nieuwe rondbreimachine bij Saxion

Fashion and Textile Technologies-docent Peter Linde vertelt over de nieuwe rondbreimachine, die begin maart bij Saxion arriveerde. De breimachine biedt de mogelijkheid om seamless sportkleding te produceren. Maar dat niet alleen: het is ook handig voor ook boxers, leggings, shirts en ondergoed.

Solar Team Twente ontwerppresentatie Onderwijs

Solar Team Twente presenteert kleinste zonneauto

Solar Team Twente heeft woensdag op Vliegbasis Twente de nieuwe zonneauto voor de tweejaarlijkse World Solar Challenge gepresenteerd: de RED E. Terwijl de naam van de kleinste Twentse zonneauto ooit met behulp van puzzelstukken werd onthuld, maakte het team eveneens bekend dat het de techniek achter de auto uit 2015 gaat prijsgeven.