Je bloedwaarden direct door de huisarts laten beoordelen? Binnen 10 jaar is het mogelijk. Onderzoek

Wie zich niet fit voelt en met vage klachten naar de huisarts gaat, krijgt meestal het advies om bloed te laten prikken in het ziekenhuis. Dan is het wachten op uitslagen en opnieuw naar de huisarts voor een diagnose en vervolgstappen. Binnen 10 jaar gaat dat waarschijnlijk allemaal een stuk sneller en efficiënter. Projectleider Gerald Ebberink en onderzoeker Ben van de Kamp leggen uit hoe zij binnen Saxion betrokken waren bij het creëren van een slimme oplossing op dit gebied.

Hardlopen? Eva maakt liever radio tijdens de Batavierenrace - Foto: Toma Tudor Studentenleven

Hardlopen? Eva maakt liever radio tijdens de Batavierenrace

Bij de Batavierenrace denk je al snel aan lopers die de longen uit hun lijf rennen. Maar wist je dat er nog andere manieren zijn om betrokken te raken bij de grootste estafetteloop van de wereld? Eva Stronkman, student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, laat de hardloopschoenen thuis en neemt liever haar microfoon mee. Zij is dit jaar een van de verslaggevers voor Bataradio. Hoe gaat dat allemaal in zijn werk?

Saxion en SRON brengen ruimtevaarttechnologie naar regionale bedrijven Onderzoek

Saxion en SRON brengen ruimtevaarttechnologie naar regionale bedrijven

Saxion en ruimteonderzoeksinstituut SRON bundelen de krachten in een zogenaamd Lint-lecoraat, dat zich richt op nanotechnologie. Ze doen dit samen met de regionale partners Sensata en Salland engineering. Het doel is gezamenlijk grenzen verleggen in met name Micro Electro Mechanical Systems (MEMs). De samenwerking wordt vandaag bekrachtigd op de Hannover Messe.

NanoLab Onderzoek

'Nano is onzichtbaar en ongrijpbaar, maar gaat ons enorme voordelen bieden'

Stel je voor: je hebt glutenintolerantie en gaat uit eten met je vrienden. Wanneer het voorgerecht op tafel staat, steek je daar heel even de sensor van je balpen in. Gewoon om te meten of je niet ziek wordt van het eten. Als het aan Martin Bennink, lector Nanotechnologie ligt, blijft het niet bij toekomstmuziek.

Zabuki 2018 Business

Zabuki Festival in het teken van Deventer 1250 jaar

Woensdag 7 en donderdag 8 februari zet hogeschool Saxion in Deventer voor de tiende keer haar deuren open voor ruim 700 basisschoolkinderen uit de regio. Deze ‘junior onderzoekers’ uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool, maken op interactieve wijze kennis met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie.

Studiereis van studievereniging WATT terug van weggeweest: ‘Eindelijk weer!’ Onderwijs

Studiereis van studievereniging WATT terug van weggeweest: ‘Eindelijk weer!’

Het was een lang gekoesterde wens van studievereniging WATT: een studiereis organiseren. In 2007 en 2008 stonden ze op de planning, maar daarna ging het feest niet meer door. Al in 2012 wilde het bestuur de reis terug op de jaarplanning, echter lukte dat steeds niet. Dit jaar is het dan eindelijk weer zo ver: in februari stappen 30 studenten in het vliegtuig naar Budapest. Waarom lukte het nu wel en wat hebben de commissieleden voor de deelnemers in petto?

Banne1.png Onderwijs

Met s.v. WATT zeilend over de Friese wateren

Je eigen zeilboot besturen, kamperen in de natuur en bier drinken in de zon: bij het zeilweekend van studievereniging WATT maak je het allemaal mee. Zeb Olden, net afgestudeerd aan de opleiding Technische Natuurkunde, is voor het derde jaar op rij mee geweest als schipper en vertelt over deze unieke ervaring.

Stephanie-Rensink-1560x780.jpg Onderzoek

Oud-student doet onderzoek naar schimmel als brandwerende hout bescherming

Je zult maar onderzoek doen bij een lectoraat, een paper schrijven en daardoor mogen spreken op een prestigieuze conferentie in Johannesburg. Het overkwam Stephanie Rensink (25), oud-studente Biologie en Medisch Laboratorium onderzoek en nu junior onderzoeker bij het lectoraat Sustainable Building Technology & Material.

Deelnemers van de 1st international conference and progress workshop on “Organs-on-Chip opening novel avenues in drug discovery and personalized medicine" Onderzoek

Van kloppende harten tot ademende longen tijdens Organs-on-Chip event

Afgelopen donderdag vond in Enschede de eerste internationale conferentie en workshop “Organs-on-Chip opening novel avenues in drug discovery and personalized medicine” plaats. Gedurende dit dagvullende event zijn de 60 deelnemers geïnformeerd over de voortgang van het RAAK-MKB project “Heart-on-a-Chip”, waarin Saxion sinds een jaar samenwerkt met een aantal hightech MKB bedrijven.

LABor.jpeg Studentenleven

Hotspot: Studievereniging LABor in Deventer

LABor staat bekend als een van de meest actieve studieverenigingen. Het is dan ook geen wonder dat het rondom het hok van de vereniging voor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie altijd gezellig is. Ondanks dat ze niet zo veel ruimte hebben.