Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Word onderzoeker naar gezondheid of voeding

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Ben je benieuwd hoe je kanker onderzoekt of hoe bacteriën resistent worden tegen antibiotica? Je leert het bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Maar er is meer: ontdek bijvoorbeeld hoe je onze voeding verbetert of een nieuwe lab-on-a-chip-methode ontwikkelt. Boeiend dus!

​Studenten in het nanotechnologie laboratorium

Specialiseren in nanotechnologie

Nanotechnologie is de techniek van de toekomst! Het gaat om deeltjes die met het blote oog niet te zien zijn. Na het tweede jaar kun je je specialiseren in nanotechnologie. Je onderzoekt bijvoorbeeld of een lab-on-a-chip geschikt is om nieuwe medicijnen te testen.

Studenten in overleg

Smart Solutions Semester

Je werkt een half jaar samen met studenten van verschillende opleidingen aan een onderzoeksopdracht uit het bedrijfsleven of van een lectoraat. Daarbij heb je aandacht voor innovatie, creativiteit en samen ontwikkelen.

Microscopisch beeld

Minor Infection & Contamination Control

Van ziekenhuizen tot verpleeghuizen en van tattooshops tot festivals; overal is het belangrijk om besmettingen en infecties te voorkomen. Met deze minor word jij de expert die besmettingen weet te voorkomen.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Wiskunde bijspijkeren voordat je aan Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek begint?

Lees meer

Tijdens je studie

Bij Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek staat het werken in een laboratorium centraal. Je leert hoe je bacteriën en dierlijke cellen kweekt of hoe je DNA kunt vermenigvuldigen, maar ook hoe je een goed onderzoek opzet. Daarbij doe je veel kennis op van bijvoorbeeld cellen en biomoleculen, maar ook van andere exacte vakken zoals scheikunde. Deze kennis gebruik je in praktijkgericht onderzoek.

Studie-inhoud
iStock_000007666492XLarge.jpg

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Met je diploma op zak, ga jij aan de slag als analist/onderzoeker in een biologisch of medisch laboratorium. We zien je bijvoorbeeld terug in het lab van een onderzoeksinstelling, bedrijf of ziekenhuis. Je gebruikt je kennis om onderzoek te doen, besmettingen op te sporen of om nieuwe analysetechnieken te ontwikkelen.

Jouw toekomst
Microscopisch beeld

Echt een studie voor nieuwsgierige mensen door de combi van biologie en de koppeling van theorie aan de praktijk.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen