Diana de Beus: 'Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen' Onderwijs

'Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen'

Diana de Beus studeerde als eerste associate degree (AD)-student af aan de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement (ORM) van de Saxion Parttime School. Met haar diploma zet ze straks een stap naar de functie van assistent-filiaalmanager bij de Albert Heijn-vestiging in Almelo waar ze al werkzaam was: “Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen.”

impressie opleiding Organisatie

Saxion biedt gecertificeerde bijscholing GGZ-agoog aan

Hoe behandel en begeleid je cliënten met een verslaving of psychiatrische problematiek? En hoe ondersteun je ze bij hun maatschappelijke participatie. Zelfmanagement, empowerment, eigen regie en de visie op positieve gezondheid vormen hierbij belangrijke uitgangspunten. Daarbij wordt de eigen omgeving van de cliënt ook steeds meer betrokken bij de hulpverlening.

Frank van de Maat Onderwijs

'Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk leren kijken'

Eigenlijk vindt Frank van de Maat het jammer dat zijn opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement bij de Saxion Parttime School (SPS) er bijna opzit. Nog twee modules en een afstudeerproject scheiden hem van zijn diploma. “Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk bij Scapino leren kijken,” vertelt Frank.

Ruud Koopman Onderwijs

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion Onderwijs

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion

Onlangs studeerde bij de Saxion Parttime School (SPS) de eerste lichting studenten af volgens het nieuwe Bachelor of Nursing 2020-beroepsprofiel. Joyce Koekenberg is één hen. Ze volgde de opleiding hbo-Verpleegkunde en legde ook nog eens een bijzonder deeltijdtraject af. Joyce vertelt hoe belangrijk haar Saxion-diploma is, op weg naar het verwezenlijken van haar professionele droom: “Als je weet wat je doel is, ben je tot heel veel mooie dingen in staat.”

Sustainable Development Goals Saxion SDG Corporate

Saxion en de Sustainable Development Goals: welke stappen worden gezet?

Saxion ondertekende een klein jaar geleden de Sustainable Development Goals (SDGs), ofwel duurzame ontwikkelingsdoelen die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. En hoe gaat het nu met de bijdrage aan deze duurzaamheidsdoelen?

Foto diplomering 5 juli 2019.jpg Organisatie

Diplomering: eerste lichting studieroute Technology & Innovation

Maar liefst 19 studenten van de Master Health Care & Social Work ontvingen hun diploma. Ze gaan vanaf nu met de titel Master of Arts door het leven.

Grootste-kennisfestival-van-Nederland12.jpg Corporate

Saxion Parttime School op Kennisfestival: van werkdruk naar werkgeluk

Iedereen heeft er wel eens last van: werkdruk. De een weet er alleen beter mee om te gaan dan de ander. Bezoek donderdag 20 juni het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer de interactieve tent van Saxion Parttime School en ontdek hoe jij jouw werkgeluk kunt vergroten!

Minister van Engelshoven Corporate

‘Het was ontzettend inspirerend en ik neem hier heel veel van mee naar Den Haag’

Tijdens het werkbezoek van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven werd maandag duidelijk hoe Saxion als onderwijsinstelling én als ondernemer een voorbeeld is voor andere hogescholen, maar ook dat er nog genoeg winst te behalen valt in de samenwerking met het bedrijfsleven.

Saxion open dag in gesprek Persbericht

Open dagen Saxion voor deel- en voltijd studiezoekers

Voor iedereen die op zoek is naar een studie, deeltijd of voltijd, opent Saxion in januari weer haar deuren. Geïnteresseerden krijgen informatie over studeren bij Saxion, kunnen proeflessen volgen, zich laten informeren door Saxion-studenten en de sfeer proeven. In Enschede zijn voltijd studiezoekers van harte welkom op woensdag 9 januari van 16.00 tot 21.00 uur. Deeltijd studiezoekers kunnen zich op donderdag 10 januari laten informeren tussen 18.00 en 21.00 uur.