goede voornemens.jpeg Studentenleven

Goede voornemens: zo maak je ze dit jaar wél waar!

Ben jij ook zo iemand die het nieuwe jaar start met goede voornemens? Good for you! Maar hoe effectief is een goed voornemen eigenlijk? En hoe kun je ervoor zorgen dat je ze dit jaar écht gaat volhouden? Geluksonderzoeker Ad Bergsma heeft een aantal tips voor je!

Deeltijdstudenten bij RTL4: 'Wat ik altijd wilde worden' Studentenleven

Deeltijdstudenten bij RTL4: 'Wat ik altijd wilde worden'

Leuk nieuws! Drie deeltijdstudenten zijn door Jochem van Gelder geïnterviewd voor het televisie programma 'Wat ik altijd wilde worden'. Frank Lenferink, Bert Jan Bakker en Gerben Leemhuis vertelden voor camera over hun carrière switch.

Minister Van Engelshoven enthousiast over initiatief Saxion Organisatie

Minister Van Engelshoven enthousiast over initiatief Saxion

Minister Van Engelshoven schoof aan bij de workshop ‘Het leven begint bij 50’, verzorgd door Saxion Parttime School tijdens de conferentie ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Deze conferentie, met als doel om kennis en ervaringen rondom Leven Lang Ontwikkelen te delen, samenwerking te versterken en elkaar te inspireren, vond eind november plaats in De Fabrique in Utrecht. Van Engelshoven: “Ik ben echt getroffen door het grote enthousiasme dat ik ben tegengekomen bij de sessies die ik heb gevolgd.”

Eline Peters Studentenleven

Van Bedrijfskundige naar Verpleegkundige: deeltijd-student Eline maakte de switch

Ze heeft een achtergrond in de Bedrijfskunde, maar toen Eline Peters op een avond naar het Journaal zat te kijken en daar opnieuw hoorde hoe schrijnend het tekort aan HBO-V’ers in Nederland is, viel er plotseling iets op z’n plek: “Ik dacht: wacht eens, ik zou óók zo’n zij-instromer kunnen zijn.” Eline ging op onderzoek uit, startte bij de Saxion Parttime School en studeert en werkt inmiddels in duale vorm.

Diana de Beus: 'Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen' Onderwijs

'Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen'

Diana de Beus studeerde als eerste associate degree (AD)-student af aan de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement (ORM) van de Saxion Parttime School. Met haar diploma zet ze straks een stap naar de functie van assistent-filiaalmanager bij de Albert Heijn-vestiging in Almelo waar ze al werkzaam was: “Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen.”

impressie opleiding Organisatie

Saxion biedt gecertificeerde bijscholing GGZ-agoog aan

Hoe behandel en begeleid je cliënten met een verslaving of psychiatrische problematiek? En hoe ondersteun je ze bij hun maatschappelijke participatie. Zelfmanagement, empowerment, eigen regie en de visie op positieve gezondheid vormen hierbij belangrijke uitgangspunten. Daarbij wordt de eigen omgeving van de cliënt ook steeds meer betrokken bij de hulpverlening.

Frank van de Maat Onderwijs

'Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk leren kijken'

Eigenlijk vindt Frank van de Maat het jammer dat zijn opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement bij de Saxion Parttime School (SPS) er bijna opzit. Nog twee modules en een afstudeerproject scheiden hem van zijn diploma. “Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk bij Scapino leren kijken,” vertelt Frank.

Ruud Koopman Onderwijs

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion Onderwijs

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion

Onlangs studeerde bij de Saxion Parttime School (SPS) de eerste lichting studenten af volgens het nieuwe Bachelor of Nursing 2020-beroepsprofiel. Joyce Koekenberg is één hen. Ze volgde de opleiding hbo-Verpleegkunde en legde ook nog eens een bijzonder deeltijdtraject af. Joyce vertelt hoe belangrijk haar Saxion-diploma is, op weg naar het verwezenlijken van haar professionele droom: “Als je weet wat je doel is, ben je tot heel veel mooie dingen in staat.”

Foto diplomering 5 juli 2019.jpg Organisatie

Diplomering: eerste lichting studieroute Technology & Innovation

Maar liefst 19 studenten van de Master Health Care & Social Work ontvingen hun diploma. Ze gaan vanaf nu met de titel Master of Arts door het leven.