P1022158.JPG Onderwijs

Smart Solutions Semester: innovatieve oplossingen voor de maatschappij

Vrijdag vond in Deventer alweer de vierde editie van het Smart Solutions Festival plaats. Liefst tachtig studententeams presenteerden hier de innovatieve oplossingen waar zij de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt. Drie groepen ontvingen een prijs voor het beste concept, maar wat hebben de studenten en hun opdrachtgevers nou écht aan het Smart Solutions Semester?

Winnaars Smart Solutions Festival Onderwijs

Apps en ‘brilliant failure’ winnen Smart Solutions Festival

Een app die kinderen meer laat bewegen, een onderzoek naar het recyclen van polyester en een app die dementerenden helpt navigeren in de stad van de toekomst: dat zijn de winnende concepten van de vierde editie van het Smart Solutions Festival. Het festival werd vrijdag door Saxion georganiseerd in voetbalstadion De Adelaarshorst in Deventer.

Drone Onderzoek

Video: Afsluiting Next Level innovatieproject bij Space53

Space53, Veiligheidsregio Twente, Politie Oost-Nederland, Brandweer Twente, Twente Safety Campus, Ambulance Oost, RJ Safety & Security, DRONExpert, Saxion en Demcon Unmanned Systems hebben een unieke prestatie geleverd: het innovatieproject Next Level is bijna een jaar eerder afgerond dan gepland. Bekijk hier de aftermovie!

Green Team Twente presenteert nieuwste waterstofauto Studentenleven

Green Team Twente presenteert nieuwste waterstofauto

Maanden is eraan gewerkt en nu is hij bijna af. Vol trots presenteerde Green Team Twente donderdagavond hun gloednieuwe waterstofauto: de Aurora2. Het team zal ook dit jaar afreizen naar Londen om mee te doen met de Shell Shell Eco Marathon, de grootste zuinigheidsrace ter wereld. Green Team Twente bestaat uit 21 studenten van Saxion en Universiteit Twente.

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen Corporate

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen

Techniekonderwijs staat hoog op de agenda in Twente. Jaarlijks organiseren hogeschool Saxion en Universiteit Twente de RED Engineers Challenge, een uitvinders- en ontwerpwedstrijd voor in techniek geïnteresseerde kinderen uit groep 6 en 7 op Twentse basisscholen. Op woensdag 17 april tussen 12.30 en 17.00 uur is de finale van de zevende editie bij hogeschool Saxion. Dan presenteren de tech-kids hun duurzame wateroplossingen aan de jury.

Video: Hannover Messe 2019 Onderwijs

Video: Hannover Messe 2019

Voor de Hannover Messe Challenge 2019 gingen scholieren uit 4/5 havo en 5/6 vwo naar de grootste technologie en innovatiebeurs van Europa: de Hannover Messe 2019. Wij waren erbij om verslag te doen! Bekijk de video.

Karin van Beurden Onderzoek

‘Veranderingen in de techniek houden ons constant bij de les’

‘Om het 15-jarig bestaan van ons lectoraat Industrial Design te vieren, bereiden we dit voorjaar een Unconference voor,’ begint lector Karin van Beurden ons gesprek. ‘Er is geen vast programma. De deelnemers bepalen de inhoud. Wie rond een paar thema’s iets zinvols te zeggen heeft, krijgt het podium. We pakken bij ons lectoraat de dingen vaak net even iets anders aan. Dat helpt om grenzen te verleggen.’

Video: Nieuwe rondbreimachine bij Saxion Onderwijs

Video: Nieuwe rondbreimachine bij Saxion

Fashion and Textile Technologies-docent Peter Linde vertelt over de nieuwe rondbreimachine, die begin maart bij Saxion arriveerde. De breimachine biedt de mogelijkheid om seamless sportkleding te produceren. Maar dat niet alleen: het is ook handig voor ook boxers, leggings, shirts en ondergoed.

Solar Team Twente ontwerppresentatie Onderwijs

Solar Team Twente presenteert kleinste zonneauto

Solar Team Twente heeft woensdag op Vliegbasis Twente de nieuwe zonneauto voor de tweejaarlijkse World Solar Challenge gepresenteerd: de RED E. Terwijl de naam van de kleinste Twentse zonneauto ooit met behulp van puzzelstukken werd onthuld, maakte het team eveneens bekend dat het de techniek achter de auto uit 2015 gaat prijsgeven.

2019-02-21_SamLangerak_SolarTeamTwente_Schoolbezoek-2.jpg Corporate

Basisschoolleerlingen kijken voor het eerst achter de schermen bij Solar Team Twente

Leerlingen van de groepen 5 en 7 van de Kardinaal Alfrinkschool uit Neede ontwikkelen op 20 en 21 februari samen met Solar Team Twente de auto van de toekomst. Tijdens de tweedaagse excursie van een schoolproject over ontdekken en uitvinden nemen ze een kijkje in de keuken van het Twentse studententeam. Het is de eerste keer dat Solar Team Twente op deze manier haar deuren opent voor een excursie voor misschien wel de teamleden van de toekomst.