Drone Onderzoek

Saxion ontvangt 1 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van drone met robotarm

Met een toekenning van €1 miljoen onderzoekssubsidie vanuit de regeling RAAK-PRO en het bedrijfsleven kan Saxion met een aantal samenwerkingspartners de komende jaren enorme stappen zetten in de ontwikkeling van een autonome en modulaire vliegende hand. Het wordt wereldwijd de eerste praktische toepassing in zijn soort.

Drie onderzoeksteams van hogeschool Saxion ontvangen HTSM-geld voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen Onderzoek

Saxion-lectoren in de prijzen bij NWO-innovatiefestival

Saxion is tijdens het NWO-innovatiefestival ‘TEKNOWLOGY’ in de prijzen gevallen met drie relevante onderzoeksvoorstellen. Het gaat om de onderzoeksteams van Blockchain-lector Jan Veuger, NanoPhysics-lector Cas Damen en Advanced Forensic Technology-lector Jaap Knotter.

Jonge meiden leren programmeren tijdens DigiVita Code Event Corporate

Jonge meiden leren programmeren tijdens DigiVita Code Event

Programmeren alleen voor jongens? Dacht het niet! Zaterdag leerden zo’n zestig meiden van 11 tot 15 jaar programmeren tijdens het DigiVita Code Event bij Saxion.

IMG_8645.JPG Corporate

Jong en oud maken kennis met techniek op Saxion Technology Day

Dansen met robots, rijden in een elektrische rolstoel en vingerafdrukken analyseren: honderden belangstellenden bezochten afgelopen zaterdag de Saxion Technology Day in Enschede.

Terugblik: Saxion Technology Day 2018 Corporate

Ontdek de wereld van techniek tijdens de Saxion Technology Day

Zaterdag 5 oktober staat tussen 11.00 en 16.00 uur de hele dag weer in het teken van toffe proefjes, experimenten en technische hoogstandjes tijdens de Saxion Technology Day in Enschede. Jong en oud kunnen bij verschillende ontdekkingspunten van dichtbij de wereld van moderne techniek ervaren.

SEFI prijs onderzoek 2019 Onderzoek

Saxion wint prijs beste onderzoek op conferentie toekomst techniekonderwijs

Saxion onderzoekers Stephan Corporaal, Sjoerd Peters, Milan Wolffgramm en Kristy McGovern hebben tijdens het internationaal congres SEFI in Budapest over de toekomst van techniekonderwijs de prijs voor het beste onderzoek in de wacht gesleept. Het onderzoek gaat over hoe je technische studenten voorbereidt op de nieuwe industriële revolutie.

Marianne Laarman Corporate

Techniekambassadeur Marianne Laarman zwaait af

Marianne Laarman is een manager in hart en nieren, want bij Saxion heeft ze meerdere managersposten bekleed. Voor haar laatste functie als programmadirecteur Bètatechniek zette ze zich met hart en ziel in voor techniek in de regio. “Ik verlaat mijn post voor mijn pensioen, maar het verhaal over techniek in de regio is nog niet af…”

Niels Thomson Onderwijs

Niels verdient studiepunten door een elektrische motor te bouwen

Een jaar lang aan batterijen en een motor sleutelen, om er uiteindelijk voor te zorgen dat het elektrische voertuig snelheden behaalt van liefst 300 kilometer per uur: welke technische student wil dat nou niet?! Elektrotechiek-student Niels Thomson (links) is electrical engineer bij Electric Superbike en leeft zijn droom. “Je bent echt met iets bijzonders bezig.”

2019-08-13_STT_op_CircuitAssen-15.jpg Studentenleven

Coureurs Solar Team Twente onthuld op TT Circuit Assen

In Assen zijn dinsdagavond de vier coureurs van het Solar Team Twente gepresenteerd. Ook reed de nieuwe zonneauto RED E een aantal trainingsrondes op het TT circuit, ter voorbereiding op de kwalificatie voor de Bridgestone World Solar Challenge . Deze kwalificatie vindt plaats op 12 oktober in het Australische Darwin.

Solar Team Twente windtunneltest RED E (Johan de Jong) Studentenleven

RED E zonneauto heeft de luchtweerstand van een colablikje

Solar Team Twente reist binnenkort af naar Australië om deel te nemen aan de World Solar Challenge. Momenteel zijn ze druk bezig met het testen van de RED E zonneauto en deze week was een aerodynamische test in de windtunnel aan de beurt. De resultaten? Verrassend goed, aldus het team. “De luchtweerstand van onze zonneauto komt overeen met dat van een colablikje.”