eNose - Rens (links) en Rick.jpg Onderzoek

Studenten ontwikkelen eNose tegen voedselverspilling

Terwijl een groot deel van studerend en werkend Nederland de afgelopen weken vakantie vierde, was Rick Cohen (op de foto rechts) bijna dagelijks in één van de labs van de Universiteit Twente te vinden. Als derdejaars Saxion-student deed hij samen met UT-student Rens Horst onderzoek naar het ontwikkelen van een elektronische neus: een op nanotechnologie gebaseerde sensor die voedselbederf in grote magazijnen vroegtijdig kan opsporen. Team eNose, noemt het duo zich lachend, maar Rick en Rens werkten gedreven en serieus aan hun onderzoek, waarmee ze bovendien in de finale zijn beland van een jaarlijkse chemiecompetitie voor studenten.

Saxion-onderzoeker Simon Hageman onderscheiden met Lettinga Award 2019 Corporate

Saxion-onderzoeker Simon Hageman onderscheiden met Lettinga Award 2019

Gisteren mocht Simon Hageman, als docent/onderzoeker werkzaam voor de academie Life Science Engineering & Design (LED), de Lettinga Award 2019 in ontvangst nemen. Hij kreeg de prestigieuze onderscheiding uitgereikt voor zijn onderzoek naar het verduurzamen van recycleprocessen van metalen uit afgedankte elektronica. Simon ontving de award in Delft tijdens de 16e editie van de Anaerobic Digestion Conference, een wereldwijd congres op het gebied van anaerobe vergisting en bioprocestechnologie.

Zabuki 2018 Business

Zabuki Festival in het teken van Deventer 1250 jaar

Woensdag 7 en donderdag 8 februari zet hogeschool Saxion in Deventer voor de tiende keer haar deuren open voor ruim 700 basisschoolkinderen uit de regio. Deze ‘junior onderzoekers’ uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool, maken op interactieve wijze kennis met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie.

Stage in Japan Studentenleven

‘Steeds meer bekenden gingen naar het buitenland, dat prikkelde mij ook’

Stage in Nederland is voor veel studenten al uitdaging genoeg, maar niet voor Chemie-student Hans Oude Groote Beverborg. Hij vertrok naar het land van sushi, Pokémon en hysterische reclames: Japan.

‘De realiteit is heel anders dan wat we in Netflix-series zien’ Onderwijs

‘De realiteit is heel anders dan wat we in Netflix-series zien’

Ze groeide op tussen de legervoertuigen die haar vader verzamelt, wist zeker dat ze zelf ooit een beroep in een uniform wilde hebben en combineert bij Saxion twee studies op het gebied van Forensisch Onderzoek. Bernadette Stolwerk (22) is één van de drie Saxion-studenten die deel mocht nemen aan de landelijke minor Forensisch Onderzoek die Saxion met een aantal samenwerkingspartners ontwikkelde.

Stageplek in Australië Studentenleven

Door een biertje in de kroeg een stageplek in Australië: Maikel lukte het

Stage: dé periode om de schoolbanken even te verlaten en aan de slag te gaan bij een gaaf bedrijf. Sommigen blijven daarvoor gewoon in hun studiestad, maar Chemie-student Maikel Giesbers had andere plannen. Hij vertrok vijf maanden lang naar Sydney en had de tijd van zijn leven.

Veel internationale mogelijkheden bij de opleiding Chemie Onderwijs

Chemie-studenten en -docenten doen mee aan programma De Slimste Scheikundige

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) is op zoek naar de Slimste Scheikundige van Nederland! Een studententeam en een docententeam van de opleiding Chemie gaan de strijd aan.

LABor.jpeg Studentenleven

Hotspot: Studievereniging LABor in Deventer

LABor staat bekend als een van de meest actieve studieverenigingen. Het is dan ook geen wonder dat het rondom het hok van de vereniging voor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie altijd gezellig is. Ondanks dat ze niet zo veel ruimte hebben.