Student van de opleiding Chemie aan het werk

Werk als chemisch onderzoeker aan de nieuwste techniek!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Ben je geïnteresseerd in hoe zonnepanelen werken of wil je weten hoe nieuwe medicijnen worden gemaakt? Bij de hbo-opleiding Chemie van Saxion word je in vier jaar tijd opgeleid tot een onderzoeker in de chemie.

Student Nanotechnology

Specialiseren in nanotechnologie

Nanotechnologie is de techniek van de toekomst!  Het gaat om deeltjes die met het blote oog niet te zien zijn. Na het tweede jaar kun je je specialiseren in nanotechnologie. Ontwikkel dan bijvoorbeeld een duurzame antibacteriële coating op textiel.

Smart Solutions Semester overleg

Smart Solutions Semester

Je werkt een half jaar samen met studenten van verschillende opleidingen aan een onderzoeksopdracht uit het bedrijfsleven of van een lectoraat. Daarbij heb je aandacht voor innovatie, creativiteit en samenwerken.

Veel internationale mogelijkheden bij de opleiding Chemie

Internationale mogelijkheden

Je hebt veel mogelijkheden om ervaring op te doen in het buitenland. Loop bijvoorbeeld stage of maak je afstudeeropdracht in bijvoorbeeld Duitsland, Nieuw Zeeland of China!

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook online proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Bij de hbo-opleiding Chemie word je klaargestoomd voor het uitdagende beroep van chemicus. Je staat aan het begin van het bedenken van nieuwe producten, bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe nanotechnologische materialen en het maken van analyseapparatuur. Of denk je mee over bijvoorbeeld het gebruik van duurzame energie.

Studie-inhoud
Chemie-student aan het werk

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Na het behalen van je diploma draag je de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc) en kun je alle kanten op. Zo kun je aan het werk in de chemische industrie, maar ook in de farmacie, nanotechnologie of voedingsindustrie.

Jouw toekomst
Na de studie Chemie kun je alle kanten op
Techniek die gebruikt wordt bij de opleiding chemie

Alleen al bij de gedachte dat ik op z'n kleine schaal kan werken, beginnen mijn vingers te jeuken om aan het werk te gaan.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen