Word de drijvende kracht achter duurzame innovaties met hbo-opleiding Chemie

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Vind je scheikunde leuk en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan is de hbo-opleiding Chemie van Saxion de perfecte keuze voor jou. Je leert naast de fundamentele principes van chemie hoe je deze kennis omzet in innovatieve oplossingen voor een betere wereld. Denk dan aan de creatie van milieuvriendelijke materialen, nieuwe medicijnen of de optimalisatie van energiebronnen. Jij leert het verschil te maken.

Student Nanotechnology saxion

Specialisatie vanaf derde jaar

Wil je je verder ontwikkelen of verdiepen om bij te dragen aan een betere wereld? Na het tweede jaar kun je je specialiseren in nanotechnologie, duurzame chemie of analyse technieken.

Veel internationale mogelijkheden bij de opleiding Chemie saxion

Internationale mogelijkheden

Je hebt veel mogelijkheden om ervaring op te doen in het buitenland. Doe je minor in het buitenland of maak je afstudeeropdracht in bijvoorbeeld Duitsland, Nieuw-Zeeland of China! Ook kun je in het derde of vierde jaar deelnemen aan het exchange programma European Project Semester.  

Smart Solutions Semester opleiding Chemie saxion

Smart Solutions Semester

Je werkt een half jaar samen met studenten van verschillende opleidingen aan een onderzoeksopdracht uit het bedrijfsleven of van een lectoraat. Daarbij heb je aandacht voor innovatie, creativiteit en samenwerken.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Chemie

Bij de hbo-opleiding Chemie word je klaargestoomd voor het uitdagende beroep van chemicus. Je staat aan het begin van het bedenken van nieuwe producten, bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe nanotechnologische materialen en het maken van analyseapparatuur. Of denk je mee over bijvoorbeeld het gebruik van duurzame energie.

Studie-inhoud
Chemie-student aan het werk saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE chemie IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Chemie

Mogelijkheden na je opleiding Chemie

Na het behalen van je diploma van de studie Chemie draag je de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc) en kun je alle kanten op. Zo kun je aan het werk in de chemische industrie, maar ook in de farmacie, nanotechnologie of voedingsindustrie.

Jouw toekomst
Na de studie Chemie kun je alle kanten op saxion
Techniek die gebruikt wordt bij de opleiding chemie

Alleen al bij de gedachte dat ik op z'n kleine schaal kan werken, beginnen mijn vingers te jeuken om aan het werk te gaan.

Lees de ervaring Alle ervaringen

PRAPP: Doe de studiekeuzetest!

Misschien lijkt de hbo-opleiding Chemie je wel wat, maar twijfel je nog. Heb jij interesse in exacte vakken zoals scheikunde, natuurkunde en/of biologie, maar vind je het moeilijk om te bepalen welke studie nu echt bij jou past?

Doe dan de PRAPP-studiekeuzetest van exactwatjezoekt.nl!

Doe de test!
Exactwatjezoekt studiekeuzetest PRAPP.jpeg

Gerelateerde opleidingen