face-to-face.png Organisatie

Snapt iedereen de leerstof? Check het met deze 10 technieken!

Welkom.jpg Organisatie

Nieuwe collega - Erwin Scholte stelt zich voor

Vanwege de toename van applicaties en werkzaamheden bij functioneel beheer is er in het najaar van 2018 een sollicitatieronde geweest voor een nieuwe ICT&O functioneel beheerder. We zijn erg blij om bekend te maken dat Erwin Scholte toegevoegd is aan ons ICT&O team. Hieronder stelt hij zich voor.

Blended learning.jpg Organisatie

Onderzoeksresultaten van een interdisciplinaire blended professionaliseringscursus

Woman operating smartphone in front of laptop and cup of coffeephoto-1525771576046-15ba04b2693b.jpg Organisatie

Het moment waarop je niet meer kan spreken van ‘inzet van ict in het onderwijs’

Twee weken geleden waren de studenten van onze minor ‘Tweede Wereldoorlog in context’ op studiereis naar de slagvelden van de Eerste- en Tweede Wereldoorlog rondom Ieper en Duinkerken. Ze waren op pad met twee 9-persoonsbusjes en via de minor WhatsAppgroep stemden ze de reisonderdelen steeds op elkaar af.

Afbeelding toekomstige leeromgeving Organisatie

Project: Ontwerp van de toekomstige leeromgeving

Het project Ontwerp van de toekomstige leeromgeving is in 2017 gestart met als doel om te onderzoeken of we met de huidige digitale leeromgeving nog voldoen aan de behoeften van Saxion studenten en medewerkers en of deze het onderwijs van de toekomst voldoende faciliteert.

Inclusiveness in a digital learning environment.png Organisatie

Inclusiveness in a digital learning environment

“Content is worthless when it’s not accessible” Dit is 1 van de uitspraken waar we het allemaal over eens kunnen zijn, maar toch is die toegang nog niet voor iedereen het geval. Op woensdag 28 november stond mijn dag in het teken van het AMA-symposium en het onderwerp “Inclusiviteit in een slimme wereld” (Inclusiveness in a smart world).

Shuffle.png Organisatie

SHUFFLE je blend(y)

Dit is het tweede interview in de reeks “Methodieken en tools voor Blended Onderwijs”

Koffie Barista - artikel Niek.jpg Organisatie

Je vak halen door koffie te verkopen – De FinFun game bij International Business

In studiejaar 2018-2019 is het eerste jaar van de nieuwe International Business opleiding van start gegaan. Hieraan voorafgaand was er een herontwikkeltraject waarin docenten nieuw onderwijs hebben ontworpen dat passend is bij de uitganspunten van de nieuwe opleiding. Dit was een mooie gelegenheid voor docent Hidde Bulten om zijn module samen met collega’s in een nieuw jasje te steken.

Afbeelding toekomstige leeromgeving Organisatie

Bouwstenen van de (digitale) leeromgeving

Op 5 en 6 november was de 20e editie van de SURF Onderwijsdagen, een groot congres over onderwijsinnovatie met ICT. Veel collega’s van andere onderwijsinstellingen gaven presentaties over onderwerpen als blended learning, learning analytics, digitaal toetsen, disruptieve technologie in het onderwijs, etc… Ook Saxion was vertegenwoordigd.

Afbeelding digitale toegankelijkheid Organisatie

Stekeblind en Oost-Indisch doof? Maak jouw media toegankelijk voor iedereen.

Hoe ervaren studenten met een visuele en/of auditieve beperking het grote media-aanbod in ons onderwijs?