health-2082630_1280.jpg Organisatie

Herontwerp Master Health Care & Social Work (HCSW)

Bij de Master HCSW van de Academie Mens & Maatschappij (AMM) zijn enkele modules uit het eerste jaar van de masteropleiding van vorig jaar herontworpen. Dit onderwijs is in semester 1 van het huidige leerjaar 2019 2020 gegeven. Als ontwikkelaars (zowel docenten als adviseur en ID-er bij AMM) zijn we benieuwd naar het effect van het herontwerp. Daarom is in december 2019 een evaluatie onder de studenten van de masteropleiding HCSW uitgezet.

statistics-3411473_1920.jpg Organisatie

Infographic maken in PowerPoint

Groow1.jpg Organisatie

Design thinking met Groow

Wie denkt dat we bij ICT&O alleen met digitale tools werken zou maandagmiddag 16 december raar hebben opgekeken in het kantoor in Enschede. 5 ICT&O’ers waren vol enthousiasme aan de slag met een blokkendoos.

E-learning.png Organisatie

Basiscursus Blackboard op 4 februari

In week 2.10 (dinsdag 4 februari 2020) wordt de Basiscursus Blackboard weer aangeboden. Deze zal plaatsvinden in Deventer (ruimte volgt).

camera-690163_960_720.jpg Organisatie

Nieuwe collega - Demy Gringhuis stelt zich voor

Nieuwe collega OSS / ICT&O Video Unit. Hierbij stelt onze nieuwe video professional zich voor.

Welcome on board.jpg Organisatie

Nieuwe collega - Ingrid Peet stelt zich voor

I.v.m. de forse toename van de werkzaamheden bij het team informatievoorziening (IV) bij OSS / ICT&O, is er een nieuwe collega toegevoegd aan het team. Hieronder stelt zij zich voor.

street-marathon-1149220_1920.jpg Organisatie

Update Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT: zone 2 Aansluiting arbeidsmarkt verbeteren

Saxion participeert in het nationale Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. Dit plan loopt van 2019 t/m 2023 en kent 8 zones. Saxion is aanvoerder van zone 2: "Aansluiting arbeidsmarkt verbeteren" (Caroline van de Molen heeft hierin Ellen van den Berg opgevolgd en is lid van zone 1 "Docentprofessionalisering" (Christine Kemmeren) en zone 3 "Flexibilisering" (Irene Visscher-Voerdijk)).

Leeromgeving.jpg Organisatie

Vooronderzoek nieuwe leeromgeving

Als vervolg op het project 'Ontwerp van de toekomstige leeromgeving' is in september 2019 het vervolgproject 'Vooronderzoek nieuwe leeromgeving' gestart. In dit project wordt n.a.v. de opgeleverde resultaten uit 2018 gekeken naar welke gewenste functionaliteiten nog niet worden afgedekt in het huidige applicatielandschap, waar O365 een rol kan spelen en voor welke specifieke functionaliteiten we eventueel een (nieuwe) applicatie moeten zoeken.

Twitter.jpg Organisatie

Blog Judith Zwerver: Werkvorm 'tweetchat'.

Misschien ben je wel een enthousiaste twitteraar. Of gebruik je het alleen om interessante bijdragen van anderen te volgen? In dit laatste geval ben je een ‘lurker’: iemand die alleen maar mee leest. Wil je je studenten activeren, dan zou je eens ‘tweet chat’ als werkvorm kunnen uitproberen. Daarbij gaat het niet alleen om het lezen van bijdragen van anderen maar ook om het erop reageren en discussiëren.

Open Onderwijs.jpeg Organisatie

Open Education Global Conference

Van 26 t/m 28 november vond het jaarlijkse Open Education Global Conference plaats. Waar het vorig jaar in Delft werd georganiseerd, vond het dit jaar plaats in Milaan. Op zondagavond arriveerde ik in het hotel voor het congres en heb gelijk met een aantal bekenden gegeten bij de lokale Chinees.