Winnaars Smart Solutions Festival Onderwijs

Apps en ‘brilliant failure’ winnen Smart Solutions Festival

Een app die kinderen meer laat bewegen, een onderzoek naar het recyclen van polysester en een app die dementerenden helpt navigeren in de stad van de toekomst: dat zijn de winnende concepten van de vierde editie van het Smart Solutions Festival. Het festival werd vrijdag door Saxion georganiseerd in voetbalstadion De Adelaarshorst in Deventer.

Schermafbeelding 2019-04-15 om 11.20.41.png Onderwijs

Saxion-studenten met uniek concept naar jaarcongres Vereniging Hogescholen

Hoe bedenk je vanuit het niets een multi-inzetbaar educatiepakket waarmee allerlei duurzaamheids- en ontwikkelingsvraagstukken opgelost kunnen worden? Dat is wat Frauke Havinga en haar medestudenten na hun Smart Solutions Semester mogen vertellen tijdens het Jaarcongres Vereniging Hogescholen 2019.

Saxion - Deventer Building Hall Onderwijs

Studenten in actie om Saxion Deventer in beweging te krijgen

Onder de toepasselijke naam ‘Get Moving’ is een groep enthousiaste studenten aan het werk met een project om Saxion in beweging te krijgen. Hoe? Door de trappen van Saxion Deventer in te zetten als middel om bewustwording te creëren rondom de thema’s gezondheid en bewegen. Ze vertellen je er graag meer over…

Studenten ontwikkelen Augmented Reality kinderboek voor zieke kinderen Onderwijs

Studenten ontwikkelen Augmented Reality kinderboek voor zieke kinderen

Tijdens het Saxion Smart Solutions Semester ontwikkelden studenten van verschillende opleidingen een Augmented Reality-verhaal voor jonge patiënten die langdurig in het ziekenhuis moeten verblijven. Hiermee willen ze bij deze kinderen de stress te verminderen en een glimlach op hun gezicht te toveren.

EPIC-project Onderwijs

Studenten Creatieve Technologie trappen EPIC-project af in Spanje

In het kader van het Erasmus+-project EPIC reisden vijf Saxion-studenten van de Academie Creatieve Technologie vorige week af naar Barcelona. Tijdens de projectplanningsweek leerden zij hun internationale medestudenten kennen, met wie ze de komende maanden gaan samenwerken aan opdrachten voor verschillende bedrijven.

Smart Solutions.jpg Onderwijs

Festivalreport: 3e editie Smart Solutions Festival

Dinsdag 15 januari was het zover: de derde editie van het Saxion Smart Solutions Festival. Was jij erbij? Dan weet je hoe gaaf het was! Heb je het moeten missen? Geen paniek: in dit festivalreport lees je er alles over. Niet zo’n lezer? Check dan de aftermovie!

Rik Voerman Onderzoek

‘Het is onze maatschappelijke plicht veel meer uit recycling te halen’

Het zijn indrukwekkende cijfers: alleen al in Nederland wordt jaarlijks naar schatting 150 tot 225 ton aan afgedankte visnetten in zee gedumpt. Optisch lijken ze niet versleten, maar doordat de netten hun vorm verliezen, zijn ze niet meer geschikt voor de visserij. In de Noord-Europese wateren is het probleem nog veel groter. Saxion-studenten werkten binnen het Thermoplastisch Composieten Applicatiecentrum (TPAC) aan een oplossing voor dit vraagstuk. Alles draait daarbij om recycling.

Headerafbeelding - Blond meisje met zwart VR bril Onderwijs

Creatieve studenten werken aan projectoren voor 360 graden video’s

Het Smart Solutions Semester is in volle gang. Studenten krijgen verschillende uitdagingen in de schoot geworpen. Het groepje van Tessa Vaags is bezig met het project Dome53: een koepel waarin je 360 graden video’s kunt kijken.

Innovator Rutger de Graaff te gast bij BNR Nieuwsradio Corporate

Innovator Rutger de Graaff te gast bij BNR Nieuwsradio

Fashion en Textile Technologies-student Rutger de Graaff haalde alles uit zijn Smart Solutions semester. Hij ontwikkelde met zijn projectgroep een plan om zonnecellen en LED’s te integreren in een zonnescherm. BNR Nieuwsradio wilde alles weten over deze slimme uitvinding.

Smart Solutions-studenten aan de slag in township Zuid-Afrika Onderwijs

Smart Solutions-studenten aan de slag in township Zuid-Afrika

‘Groeten uit Zuid-Afrika. Ik zit hier midden op de prairie en kijk uit op een township. Een compleet andere wereld. Afgesloten van elektriciteit en water moeten de locals hier zien te overleven. Het levert indringende beelden op,’ schrijft Frank Stiksma, docent Ondernemerschap & Retailmanagement. Frank begeleidt 14 Saxion-studenten die hun Smart Solutions Semester in Zuid-Afrika doorbrengen. Daar helpen ze de lokale bevolking met een aantal opbouwprojecten.