Enschede Experience Studentenleven

Saxion-studenten brengen beleving in Enschedese binnenstad

Muzikale hologrammen, interactieve ontdekkingstochten en gave games: het is slechts een greep uit de concepten die Saxion-studenten bedachten om beleving te creëren voor de bezoekers van het centrum van Enschede. Van dinsdag 9 juli tot en met donderdag 11 juli waren deze interactieve belevingen te ervaren in de Haverstraatpassage.

Dragons' Den Onderwijs

Video: Dragons' Den bij Creative Media and Game Technologies

Tweedejaars Creative Media and Game Technologies-studenten hebben de afgelopen weken gewerkt aan het ontwikkelen van een startup rondom een eigen bedachte innovatie voor een product of dienst. Tijdens de Dragons' Den pitchten ze voor een jury. Bekijk de video!

Hackathon3.jpg Onderwijs

'Buddie' helpt Saxion-studenten aan winst bij landelijke hackathon tegen kindermishandeling

Studenten van Saxion hebben samen met enkele ROC van Twente-studenten de landelijke hackathon Stop Kindermishandeling gewonnen tijdens het event Samen Toekomst Maken in Utrecht. Met de game Buddie hopen ze kinderen bewuster te maken van de emoties van andere kinderen.

Saxion - Deventer Building Hall Onderwijs

Studenten in actie om Saxion Deventer in beweging te krijgen

Onder de toepasselijke naam ‘Get Moving’ is een groep enthousiaste studenten aan het werk met een project om Saxion in beweging te krijgen. Hoe? Door de trappen van Saxion Deventer in te zetten als middel om bewustwording te creëren rondom de thema’s gezondheid en bewegen. Ze vertellen je er graag meer over…

Studenten ontwikkelen Augmented Reality kinderboek voor zieke kinderen Onderwijs

Studenten ontwikkelen Augmented Reality kinderboek voor zieke kinderen

Tijdens het Saxion Smart Solutions Semester ontwikkelden studenten van verschillende opleidingen een Augmented Reality-verhaal voor jonge patiënten die langdurig in het ziekenhuis moeten verblijven. Hiermee willen ze bij deze kinderen de stress te verminderen en een glimlach op hun gezicht te toveren.

Isabelle Wiggers Onderwijs

Isabelle ontwierp Hilfiger-collectie: ‘Vaak kun je meer dan je denkt’

Het is niet veel studenten gegeven: een eigen collectie ontwerpen voor Tommy Hilfiger. Voor Fashion and Textile Technologies-student Isabelle Wiggers was het een droom die uitkwam. Zij mocht tijdens haar stage bij het bekende modemerk de kindercollectie voor haar rekening nemen.

EPIC-project Onderwijs

Studenten Creatieve Technologie trappen EPIC-project af in Spanje

In het kader van het Erasmus+-project EPIC reisden vijf Saxion-studenten van de Academie Creatieve Technologie vorige week af naar Barcelona. Tijdens de projectplanningsweek leerden zij hun internationale medestudenten kennen, met wie ze de komende maanden gaan samenwerken aan opdrachten voor verschillende bedrijven.

Headerafbeelding - Blond meisje met zwart VR bril Onderwijs

Creatieve studenten werken aan projectoren voor 360 graden video’s

Het Smart Solutions Semester is in volle gang. Studenten krijgen verschillende uitdagingen in de schoot geworpen. Het groepje van Tessa Vaags is bezig met het project Dome53: een koepel waarin je 360 graden video’s kunt kijken.

Julian Foddy Starwars Onderwijs

Star Wars Explained: Julian Foddy geeft masterclass over filmmagie

De zaal zit al bijna vol, terwijl het nog een kwartier duurt voordat het begint. Julian Foddy, visual effects co-supervisor van Han Solo: A Star Wars Story, is er om een Masterclass te geven over hoe hij zijn filmmagie toepast. “Heel vet, ik was al langer fan van zijn werk, maar na deze masterclass alleen nog maar meer. Ik zat met open mond te luisteren”, luidt een van de reacties na afloop.

Televisiebedrijf HBO koopt film oud Saxion-student Onderwijs

Televisiebedrijf HBO koopt film oud Saxion-student

De korte speelfilm Turn it Around van Niels Bourgonje, oud-student Creative Media and Game Technologies, is verkocht aan televisiebedrijf HBO. De film wordt uitgezonden in veel Oost-Europese landen om aandacht te vragen voor de acceptatie van homoseksualiteit. In deze landen is dit nog steeds niet het geval.