Ecologie en economie in balans: hoe docent Sandra in Afrika de antwoorden vond Corporate

Ecologie en economie in balans: hoe docent Sandra in Afrika de antwoorden vond

Op de Afrikaanse steppe deed Saxion-docent Sandra Hoomans inspiratie op voor haar promotieonderzoek dat ze dit voorjaar met een goed resultaat afrondde. Op zoek naar zingeving, de verbinding tussen haar economische achtergrond en de liefde voor ecologie, ontwikkelde Sandra een model dat organisaties helpt hun beslisproces een ecologische component te geven: “Het leuke was dat ik mijn kennis met studenten kon delen en zij me ook weer op ideeën brachten.”

Vrouw van achter gezien die een festivalterrein op loopt. Ze heeft een gele rugzak om en een microfoon in haar linkerhand. Corporate

Terugblik: Saxion @ Het Grootste Kennisfestival van Nederland

Tijdens Het Grootste Kennisfestival van Nederland mag Saxion natuurlijk niet ontbreken. Waar je normaal gesproken hersencellen afbreekt op een festival, kon je ze op het Kennisfestival juist opbouwen...

Headerafbeelding - Blond meisje met zwart VR bril Corporate

Saxion lanceert vernieuwde website voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap

Op 1 mei lanceerde hogeschool Saxion haar nieuwe website met grotere focus op onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. De nieuwe website zet niet alleen alle opleidingen beter in de etalage, maar ook mogelijkheden voor bedrijven om samen te werken op het gebied van onderzoek en ondernemerschap.

Anka Mulder: ‘Saxion kan de beste hogeschool van Nederland worden’ Corporate

‘Saxion kan de beste hogeschool van Nederland worden’

Anka Mulder is inmiddels honderd dagen collegevoorzitter bij Saxion. Tijd om haar visie voor de hogeschool te presenteren: een Saxion Onderwijsmodel met futureproof onderwijs, (inter)nationale uitstraling voor lectoraten, de blik buiten de regio leggen, maar wel een strategische inzet van internationalisering voor de regio en een herinrichting van de interne organisatie.