Marco Koers ShaversClub Ondernemerschap

Marco’s ShaversClub is één van de drie grote scheermerken van Nederland

Marco Koers studeert Ondernemerschap en Retail Management én onderneemt er tegelijkertijd lustig op los. Het begon met een webshop in autoverlichting, groeide door naar meerdere webshops voor dit product en als klap op de vuurpijl richtte hij in 2016 ook nog eens het merk ShaversClub op.

seasons-zwemkleding-tom-van-dieren Ondernemerschap

Tom brengt zwemkledingindustrie naar een next level

Wat als een groot avontuur begon is in twee jaar uitgegroeid tot een serious business. Tom (20) richtte in 2017 SEA’SONS op; een kledingmerk dat smart materials en technologie combineert tot unieke kledingitems. Klinkt vet toch?

'SaxiOndernemers' winnaar 12-uurs challenge Ondernemerschap

'SaxiOndernemers' winnaar 12-uurs challenge

Gisteren stond de Saxion-locatie Ketelhuis in Deventer voor de tweede maal in het teken van een challenge voor ondernemende studenten van Saxion. De winnaars bedachten een concept voor de academie School for Commerce & Entrepreneurship (SCE) en het Saxion Centrum voor Ondernemerschap (SCvO) om ondernemerschap op de kaart te zetten binnen Saxion. Een oplossing voor een vraagstuk waar de studenten zelf het meeste baat bij hebben.

lisa-sustainable-fashion-shop Ondernemerschap

NHNCD; is dé online shop voor sustainable fashion!

Lisa is de trotse eigenaresse van NHNCD; Dit is een online shop waarin ze (remade) vintage kleding verkoop. De kleding wordt geselecteerd op kwaliteit en vervolgens redesigned om binnen het huidige modebeeld te passen.

Kenniscirculatie tussen Saxion en Sigmax officieel vastgelegd Organisatie

Kenniscirculatie tussen Saxion en Sigmax officieel vastgelegd

Al jaren is er een intensief tweerichtingsverkeer tussen Saxion en Sigmax: van het aandragen van studenten en het faciliteren van afstudeerplekken tot kennisdeling op gebied van ICT. Hoewel deze samenwerking altijd sterk is geweest, hebben beide partijen besloten dit nu ook officieel vast te leggen met als doel het uitbouwen van ICT kennis in Twente.

Maarten Modeltreinwinkel.nl Ondernemerschap

Maartens onderneming gaat als een trein

Maarten Hamer, student bij de Saxion-minor Digital Marketing, begon al vroeg met ondernemen. Op de middelbare school zag hij een bijbaantje niet zitten, maar iets bijverdienen wel. Dat groeide uit tot iets dat nu ModeltreinWinkel.nl heet en... het loopt als een trein! 🚂

Solar Freezer winnaar Serendipity Award 2019 Ondernemerschap

Solar Freezer winnaar Serendipity Award 2019

Afgelopen vrijdag werd voor de achtste maal de Serendipity Award uitgereikt aan het meest ondernemende team van de LED International Project Week. De winnaars zijn de bedenkers van innovatieve warmte wisselaar voor zonnepanelen. Met hun productinnovatie wonnen zij de Serendipity Award t.w.v. € 500,- . De videopitch heeft erg veel indruk gemaakt bij de jury.

'Wall of Champagne'-plek voor student van minor Startup Ondernemer Ondernemerschap

'Wall of Champagne'-plek voor student van minor Startup Ondernemer

Bart Valstar (student HBO-ICT en deelnemer minor Startup Ondernemer) heeft zijn doelstelling om tijdens de minor zijn omzet van exceloplossing.nl te verdubbelen behaald. Daarom mocht hij bij START!BySaxion een fles champagne ophangen aan de 'Wall of Champagne'. 🍾

Ondernemer_Davey.jpg Ondernemerschap

Davey Groothedde: van student naar businessman

Vanaf zijn zeventiende repareerde Davey al iPhones. Wat als een hobby begon, groeide al snel uit tot een serieuze business. Sinds 2013 voert Davey reparaties uit onder de naam FixjeiPhone, waar hij gemiddeld 40 tot 50 uur per week aan besteedt. Inmiddels zit hij in het laatste jaar van zijn studie Ondernemerschap en Retail Management en zijn we erg benieuwd naar het succesverhaal van deze businessman!

saxion-enschede-dag-2-hires-17.jpg Business

Japanse multinational Teijin tekent samenwerkingsovereenkomst met Saxion

Het Japanse bedrijf Teijin, onder meer marktleider op het gebied van aramide¹ technologie, gaat een samenwerking aan met het lectoraat Ambient Intelligence van Saxion. Door middel van kennisoverdracht op het gebied van ICT zal Teijin allereerst de kennis van het lectoraat toetsen op commerciële haalbaarheid om uiteindelijk door te ontwikkelen naar bedrijfsrelevante toepassingen.