Project Aardehuizen in Olst werk samen met Saxion lectoraat Duurzame Energievoorziening Onderzoek

Testen met een buurtbatterij om duurzaam opgewekte energie op te slaan

Hoe slaan we een teveel aan duurzaam opgewekte energie op in een woonwijk om later op de dag te gebruiken? Dat is de vraag waar studenten bij het project Aardehuizen in Olst mee aan de slag gaan voor het lectoraat Duurzame Energievoorziening. Ze testen met een buurtbatterij en de reeds in woningen aanwezige elektroboiler. De batterij slaat overdag het overschot aan energie op en sluist het door naar waar het nodig is.

Ruud Koopman Onderwijs

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

Aventus, ROC van Twente en Saxion versterken gezamenlijke leerlijn voor IT-studenten van mbo naar hbo Corporate

Vandaag hebben onderwijsinstellingen Aventus, ROC van Twente en Saxion een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk het IT-onderwijs in de regio te versterken. De samenwerking heeft als doel om de overstap van mbo naar hbo beter op elkaar af te stemmen. Alles in het voordeel van de IT-student.

Niels Thomson Onderwijs

Niels verdient studiepunten door een elektrische motor te bouwen

Een jaar lang aan batterijen en een motor sleutelen, om er uiteindelijk voor te zorgen dat het elektrische voertuig snelheden behaalt van liefst 300 kilometer per uur: welke technische student wil dat nou niet?! Elektrotechiek-student Niels Thomson (links) is electrical engineer bij Electric Superbike en leeft zijn droom. “Je bent echt met iets bijzonders bezig.”

2019-08-13_STT_op_CircuitAssen-15.jpg Studentenleven

Coureurs Solar Team Twente onthuld op TT Circuit Assen

In Assen zijn dinsdagavond de vier coureurs van het Solar Team Twente gepresenteerd. Ook reed de nieuwe zonneauto RED E een aantal trainingsrondes op het TT circuit, ter voorbereiding op de kwalificatie voor de Bridgestone World Solar Challenge . Deze kwalificatie vindt plaats op 12 oktober in het Australische Darwin.

Ondernemende broers zetten VR in bij behandeling gepeste kinderen Studentenleven

Oud-Saxion-student ontwikkelt virtuele bedrijfsbezoeken voor scholieren

Basis- en middelbare schoolleerlingen die in één ochtend liefst tien bedrijven ‘bezoeken’: oud-Saxion-student Menno Kamphuis (rechts op de foto) maakt het in samenwerking met TechYourFuture mogelijk met zijn bedrijf MOOVD. Hij ontwikkelde virtual reality-software die uiteindelijk moet helpen het tekort aan technisch geschoold personeel in de regio terug te dringen.

Solar Team Twente windtunneltest RED E (Johan de Jong) Studentenleven

RED E zonneauto heeft de luchtweerstand van een colablikje

Solar Team Twente reist binnenkort af naar Australië om deel te nemen aan de World Solar Challenge. Momenteel zijn ze druk bezig met het testen van de RED E zonneauto en deze week was een aerodynamische test in de windtunnel aan de beurt. De resultaten? Verrassend goed, aldus het team. “De luchtweerstand van onze zonneauto komt overeen met dat van een colablikje.”

Daniel Onderwijs

Eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management ‘nieuwe stijl’ studeren af

Niet alleen een adviesplan schrijven voor een bedrijf of je eigen onderneming, maar deze ook daadwerkelijk uitvoeren. Deze maand studeerden de eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management (ORM) op deze manier af.

Sustainable Development Goals Saxion SDG Corporate

Saxion en de Sustainable Development Goals: welke stappen worden gezet?

Saxion ondertekende een klein jaar geleden de Sustainable Development Goals (SDGs), ofwel duurzame ontwikkelingsdoelen die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. En hoe gaat het nu met de bijdrage aan deze duurzaamheidsdoelen?

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019 Corporate

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019

De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Op donderdag 27 juni overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. De winnende vwo-leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede (locatie Bruggertstraat) winnen een ondernemende reis naar Roemenië.