Silke van der Velde Ondernemerschap

Van fashion naar interieur: onderneemster Silke blijft in beweging!

De 26-jarige Silke van der Velde studeerde Fashion and Textile Technologies en won in 2015 de EW/Saxion Ondernemers Award met Find Tailor. Tegenwoordig onderneemt ze er nu lustig op los in de wondere wereld van… keukendeurtjes!

Kick-off Junior Startup Challenge 2019 Ondernemerschap

Video: Kick-off Junior Startup Challenge 2019

De Junior Startup Challenge is een ondernemerscompetitie voor middelbare scholieren. Tijdens deze Challenge strijden mavo- , havo- en vwo-leerlingen van verschillende middelbare scholen, tegen elkaar op het gebied van ondernemerschap.

Video: Informatiebijeenkomst financiering voor kennisvalorisatie Onderzoek

Video: Informatiebijeenkomst financiering voor kennisvalorisatie

Donderdag 28 maart organiseerde Saxion een bijeenkomst voor de leading-lectoren en adviseurs op het gebied van kennisvalorisatie en ondernemerschap. Het thema was: 'Hoe vind ik financiering voor het naar de markt brengen van de kennis uit onderzoek?'.

Saxion en SRON brengen ruimtevaarttechnologie naar regionale bedrijven Onderzoek

Saxion en SRON brengen ruimtevaarttechnologie naar regionale bedrijven

Saxion en ruimteonderzoeksinstituut SRON bundelen de krachten in een zogenaamd Lint-lecoraat, dat zich richt op nanotechnologie. Ze doen dit samen met de regionale partners Sensata en Salland engineering. Het doel is gezamenlijk grenzen verleggen in met name Micro Electro Mechanical Systems (MEMs). De samenwerking wordt vandaag bekrachtigd op de Hannover Messe.

Moon - bron: indebuurt Deventer Onderwijs

Saxion-student Moon winnares Zakenvrouw Stedendriehoek 2019

Moon Kuijper, student Interior Design and Styling (Jan des Bouvrie Academie) en afstudeerder bij het Saxion Centrum voor Ondernemerschap, heeft vorige week de verkiezing Zakenvrouw Stedendriehoek 2019 in de categorie ‘Creative Brain’ gewonnen.

Video: Studentondernemer Ties maakt Snapchat lenzen Onderwijs

Video: Studentondernemer Ties maakt Snapchat-lenzen

Ondernemerschap & Retail Management-student Ties Verberne werd tijdens zijn minor in Curaçao uitgedaagd met een nieuwe marketingtool te komen. Nu heeft hij een eigen bedrijfje in Snapchat-lenzen.

Samenwerking Eshuis en Saxion Organisatie

Samenwerking Eshuis en Saxion

Bedrijven hebben enorm veel data beschikbaar binnen de eigen organisatie die gebruikt kunnen worden om processen te analyseren en te optimaliseren. Professionals krijgen dan ook steeds vaker te maken met vraagstukken waarbij het analyseren en interpreteren van data een belangrijke vaardigheid is.

Studenten minor Leren Innoveren aan het werk bij Alifa in Enschede Onderwijs

'Je weet dat er verschillen zijn en daarmee is iedereen gelijk'

Met studenten van andere opleidingen samenwerken in een project: dat is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het onderwijs. Dit groepje maakt het nóg mooier, want naast het feit dat ze multidisciplinair samenwerken, is deze groep ook nog eens multicultureel. Is dat lastig of juist waardevol? Daar vertellen we je graag meer over!

Smart Cities Twente Business

Twente werkt aan 'Smart Cities'

In een slimme regio worden geavanceerde technologieën ingezet om met baanbrekende innovaties de economische groei te vergroten. De leefbaarheid en duurzaamheid van de stad wordt verhoogd door energiereductie, grondstoffenhergebruik en het verlagen van CO2-emissies en luchtvervuiling.

Start Saxion Ondernemers Award Ondernemerschap

10e editie van de Saxion Ondernemers Award van start

Bij START!bySaxion in Enschede is tijdens de kick-off bijeenkomst het startsein gegeven voor de tiende editie van de Saxion Ondernemers Award. Deze ondernemerschapscompetitie is een initiatief van EW Facility Services en Saxion. De wedstrijd is bedoeld voor alle ondernemende studenten van Saxion. In drie rondes werken de deelnemers toe naar de feestelijke finale op woensdag 5 juni.