Studiereis Londen Ondernemerschap

Studiereis Londen van minorstudenten ‘Startup Ondernemer’

Eind november gingen studenten en docenten van de minor Startup Ondernemer op studiereis naar Londen. De week stond in het teken van ondernemerschap én Londen natuurlijk!

Dag van de Ondernemer Ondernemerschap

Ondernemers in het (herfst)zonnetje tijdens de Dag van de Ondernemer

Saxion Centrum voor Ondernemerschap verzorgde in samenwerking met Gemeente Enschede, MKB Twente en Rabobank een inspiratie- en kennisevent, speciaal om ondernemers in het zonnetje te zetten. Zo’n 150 (student)ondernemers uit de regio Oost-Nederland kwamen tijdens de Dag van de Ondernemer bij elkaar om te netwerken, inspiratie op te doen en workshops te volgen.

Ruud Koopman Onderwijs

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

Studentenleven

Saxion-broers ontwikkelen virtuele bedrijfsbezoeken voor scholieren

Basis- en middelbare schoolleerlingen die in één ochtend liefst tien bedrijven ‘bezoeken’: (oud-)Saxion-studenten Sander en Menno Kamphuis maken het in samenwerking met TechYourFuture mogelijk met hun bedrijf MOOVD. Ze ontwikkelden virtual reality-software die uiteindelijk moet helpen het tekort aan technisch geschoold personeel in de regio terug te dringen.

Daniel Onderwijs

Eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management ‘nieuwe stijl’ studeren af

Niet alleen een adviesplan schrijven voor een bedrijf of je eigen onderneming, maar deze ook daadwerkelijk uitvoeren. Deze maand studeerden de eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management (ORM) op deze manier af.

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019 Corporate

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019

De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Op donderdag 27 juni overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. De winnende vwo-leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede (locatie Bruggertstraat) winnen een ondernemende reis naar Roemenië.

mendior foto.jpg Onderwijs

Mendior bedacht een behandelmethode voor psoriasis en krijgt nu berichten uit Portugal en Australië

Een badkuip met een recyclebare zoutoplossing, dat moet de psoriasis van Saxion-student Mendior Goossen en vele anderen gaan verhelpen. Twee jaar lang zocht hij naar een geschikte behandelmethode van zijn huidaandoening en afgelopen vrijdag presenteerde hij een testmodel op het Smart Solutions Festival in Deventer.

June 05, 2019-21-4513-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A5081-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Overdonderde winnaars na zinderende finale Saxion Ondernemers Award

Spanning bij de deelnemers, een hoog niveau tijdens de pitches en ontlading bij de winnaars: de finale van de jubileumeditie van de Saxion Ondernemers Award had het woensdagavond allemaal. Uiteindelijk gingen Anouk (Sassive), Karel en Bas (Brand Your Merch) er met de felbegeerde awards vandoor. “Het is nog een beetje onwerkelijk.”

Lancering START programma voor studentondernemers / Foto: Antoine - Shotmaniacs Ondernemerschap

Lancering START programma voor studentondernemers

Woensdagavond 5 juni is tijdens de finale van de Saxion Ondernemers Award het Novel-T START programma voor Saxion (student)ondernemers gelanceerd. Het gaat om een aparte track voor studenten van Saxion die in een traject van twee maanden tijd intensief aan de slag gaan met de verscherping en validatie van hun innovatieve business idee. Tijdens het finaleprogramma maakten Jaap Beernink (CEO Novel-T) en Mike Verkouter (Startup Ambassadeur Novel-T) dit initiatief bekend en reikten de eerste toegangsbewijzen uit.

June 05, 2019-20-0248-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A4368-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Dit zijn de winnaars van de Saxion Ondernemers Award 2019

Anouk Tanke is met haar bedrijf 'Sassive' de winnaar in de categorie START! en Karel Kloeze en Bas Dijkhuis zijn met 'Brand Your Merch B.V.' de winnaars in de categorie GESTART!.