Nieuws

Ondernemende broers zetten VR in bij behandeling gepeste kinderen Studentenleven

Oud-Saxion-student ontwikkelt virtuele bedrijfsbezoeken voor scholieren

Basis- en middelbare schoolleerlingen die in één ochtend liefst tien bedrijven ‘bezoeken’: oud-Saxion-student Menno Kamphuis (rechts op de foto) maakt het in samenwerking met TechYourFuture mogelijk met zijn bedrijf MOOVD. Hij ontwikkelde virtual reality-software die uiteindelijk moet helpen het tekort aan technisch geschoold personeel in de regio terug te dringen.

Daniel Onderwijs

Eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management ‘nieuwe stijl’ studeren af

Niet alleen een adviesplan schrijven voor een bedrijf of je eigen onderneming, maar deze ook daadwerkelijk uitvoeren. Deze maand studeerden de eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management (ORM) op deze manier af.

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019 Corporate

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019

De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Op donderdag 27 juni overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. De winnende vwo-leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede (locatie Bruggertstraat) winnen een ondernemende reis naar Roemenië.

mendior foto.jpg Onderwijs

Mendior bedacht een behandelmethode voor psoriasis en krijgt nu berichten uit Portugal en Australië

Een badkuip met een recyclebare zoutoplossing, dat moet de psoriasis van Saxion-student Mendior Goossen en vele anderen gaan verhelpen. Twee jaar lang zocht hij naar een geschikte behandelmethode van zijn huidaandoening en afgelopen vrijdag presenteerde hij een testmodel op het Smart Solutions Festival in Deventer.

June 05, 2019-21-4513-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A5081-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Overdonderde winnaars na zinderende finale Saxion Ondernemers Award

Spanning bij de deelnemers, een hoog niveau tijdens de pitches en ontlading bij de winnaars: de finale van de jubileumeditie van de Saxion Ondernemers Award had het woensdagavond allemaal. Uiteindelijk gingen Anouk (Sassive), Karel en Bas (Brand Your Merch) er met de felbegeerde awards vandoor. “Het is nog een beetje onwerkelijk.”

Lancering START programma voor studentondernemers / Foto: Antoine - Shotmaniacs Ondernemerschap

Lancering START programma voor studentondernemers

Woensdagavond 5 juni is tijdens de finale van de Saxion Ondernemers Award het Novel-T START programma voor Saxion (student)ondernemers gelanceerd. Het gaat om een aparte track voor studenten van Saxion die in een traject van twee maanden tijd intensief aan de slag gaan met de verscherping en validatie van hun innovatieve business idee. Tijdens het finaleprogramma maakten Jaap Beernink (CEO Novel-T) en Mike Verkouter (Startup Ambassadeur Novel-T) dit initiatief bekend en reikten de eerste toegangsbewijzen uit.

June 05, 2019-20-0248-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A4368-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Dit zijn de winnaars van de Saxion Ondernemers Award 2019

Anouk Tanke is met haar bedrijf 'Sassive' de winnaar in de categorie START! en Karel Kloeze en Bas Dijkhuis zijn met 'Brand Your Merch B.V.' de winnaars in de categorie GESTART!.

Robbin Ondernemerschap

'We willen de bouwsector blijven veranderen en verbeteren'

Het was begin 2013 toen Robbin Breukink samen met zijn toenmalige studie- en huisgenoot Herwin Voortman besloot om te beginnen met BIM4ALL. Hiermee helpen de voormalig finalisten van de Saxion Ondernemers Award de bouwsector met het slimmer en sneller ontwerpen van bouwwerken.

Rafika Ondernemerschap

Rafika heeft dé oplossing voor het probleem dat veel vrouwen elke dag hebben

Rafika Ilkince is bezig aan het derde jaar van de opleiding Fashion and Textile Technologies en volgt de minor Startup Ondernemer. Zij bedacht een manier om het wat-moet-ik-aan-dilemma voor vrouwen op te lossen én het vele afval tegen te gaan in de textielindustrie: een modulaire jurk.

brainstorming-business-plan-close-up-908295.jpg Ondernemerschap

Deze evenementen helpen jou bij het starten van je onderneming

De hele maand mei is het ondernemersmaand bij Saxion en dat komt goed uit, want bij Saxion studeren duizenden studenten die de ambitie hebben om voor zichzelf te beginnen of dit al hebben gedaan. Maar waar kun je als ondernemer (in spé), naast je studie, nog meer relevante kennis en inspiratie opdoen? Wij zetten enkele interessante events op een rijtje.