Nieuws

June 05, 2019-21-4513-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A5081-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Overdonderde winnaars na zinderende finale Saxion Ondernemers Award

Spanning bij de deelnemers, een hoog niveau tijdens de pitches en ontlading bij de winnaars: de finale van de jubileumeditie van de Saxion Ondernemers Award had het woensdagavond allemaal. Uiteindelijk gingen Anouk (Sassive), Karel en Bas (Brand Your Merch) er met de felbegeerde awards vandoor. “Het is nog een beetje onwerkelijk.”

Lancering START programma voor studentondernemers / Foto: Antoine - Shotmaniacs Ondernemerschap

Lancering START programma voor studentondernemers

Woensdagavond 5 juni is tijdens de finale van de Saxion Ondernemers Award het Novel-T START programma voor Saxion (student)ondernemers gelanceerd. Het gaat om een aparte track voor studenten van Saxion die in een traject van twee maanden tijd intensief aan de slag gaan met de verscherping en validatie van hun innovatieve business idee. Tijdens het finaleprogramma maakten Jaap Beernink (CEO Novel-T) en Mike Verkouter (Startup Ambassadeur Novel-T) dit initiatief bekend en reikten de eerste toegangsbewijzen uit.

June 05, 2019-20-0248-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A4368-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Dit zijn de winnaars van de Saxion Ondernemers Award 2019

Anouk Tanke is met haar bedrijf 'Sassive' de winnaar in de categorie START! en Karel Kloeze en Bas Dijkhuis zijn met 'Brand Your Merch B.V.' de winnaars in de categorie GESTART!.

Robbin Ondernemerschap

'We willen de bouwsector blijven veranderen en verbeteren'

Het was begin 2013 toen Robbin Breukink samen met zijn toenmalige studie- en huisgenoot Herwin Voortman besloot om te beginnen met BIM4ALL. Hiermee helpen de voormalig finalisten van de Saxion Ondernemers Award de bouwsector met het slimmer en sneller ontwerpen van bouwwerken.

Rafika Ondernemerschap

Rafika heeft dé oplossing voor het probleem dat veel vrouwen elke dag hebben

Rafika Ilkince is bezig aan het derde jaar van de opleiding Fashion and Textile Technologies en volgt de minor Startup Ondernemer. Zij bedacht een manier om het wat-moet-ik-aan-dilemma voor vrouwen op te lossen én het vele afval tegen te gaan in de textielindustrie: een modulaire jurk.

brainstorming-business-plan-close-up-908295.jpg Ondernemerschap

Deze evenementen helpen jou bij het starten van je onderneming

De hele maand mei is het ondernemersmaand bij Saxion en dat komt goed uit, want bij Saxion studeren duizenden studenten die de ambitie hebben om voor zichzelf te beginnen of dit al hebben gedaan. Maar waar kun je als ondernemer (in spé), naast je studie, nog meer relevante kennis en inspiratie opdoen? Wij zetten enkele interessante events op een rijtje.

Roy leeft zijn droom: yoghurtfeestjes organiseren door heel Europa Ondernemerschap

Roy leeft zijn droom: yoghurtfeestjes organiseren door heel Europa

Tijdens je afstuderen een concept bedenken waarmee je jaren later nog steeds vol passie je geld verdient: voormalig Saxion-student Roy Rusticus lukte het. In 2015 ontstond het idee voor FlowYo ‘The Yoghurtbar’ en inmiddels reist hij samen met zijn vriendin door heel Europa om, zoals hij het zelf noemt, yoghurtfeestjes te organiseren.

‘Het contact met al die enthousiaste jonge mensen geeft mij ieder jaar weer heel veel energie’ Ondernemerschap

Woensdag 5 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse finale van de Saxion Ondernemers Award. Het is alweer de tiende editie van deze prestigieuze wedstrijd en dus is het een perfect moment om met Bas Cornelissen, algemeen directeur van EW Facility Services, terug te blikken op de afgelopen edities.

Schrijf je in voor de Saxion Ondernemers Award Ondernemerschap

Reserveer je ticket voor de Grande Finale van de Saxion Ondernemers Award 2019

Woensdagavond 5 juni staat het Wilminktheater in Enschede in het teken van de Saxion Ondernemers Award 2019. Elf finalisten strijden tijdens deze jubileumeditie om de titel: 'Ondernemer van Saxion van het jaar 2019'. Benieuwd welke finalist er vandoor gaat met het prijzenpakket t.w.v. €10.000? Reserveer nu je ticket voor de finale en maak het live mee!

Dragons' Den Onderwijs

Video: Dragons' Den bij Creative Media and Game Technologies

Tweedejaars Creative Media and Game Technologies-studenten hebben de afgelopen weken gewerkt aan het ontwikkelen van een startup rondom een eigen bedachte innovatie voor een product of dienst. Tijdens de Dragons' Den pitchten ze voor een jury. Bekijk de video!