Drone Onderzoek

Saxion ontvangt 1 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van drone met robotarm

Met een toekenning van €1 miljoen onderzoekssubsidie vanuit de regeling RAAK-PRO en het bedrijfsleven kan Saxion met een aantal samenwerkingspartners de komende jaren enorme stappen zetten in de ontwikkeling van een autonome en modulaire vliegende hand. Het wordt wereldwijd de eerste praktische toepassing in zijn soort.

Project Aardehuizen in Olst werk samen met Saxion lectoraat Duurzame Energievoorziening Onderzoek

Testen met een buurtbatterij om duurzaam opgewekte energie op te slaan

Hoe slaan we een teveel aan duurzaam opgewekte energie op in een woonwijk om later op de dag te gebruiken? Dat is de vraag waar studenten bij het project Aardehuizen in Olst mee aan de slag gaan voor het lectoraat Duurzame Energievoorziening. Ze testen met een buurtbatterij en de reeds in woningen aanwezige elektroboiler. De batterij slaat overdag het overschot aan energie op en sluist het door naar waar het nodig is.

Aventus, ROC van Twente en Saxion versterken gezamenlijke leerlijn voor IT-studenten van mbo naar hbo Corporate

Vandaag hebben onderwijsinstellingen Aventus, ROC van Twente en Saxion een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk het IT-onderwijs in de regio te versterken. De samenwerking heeft als doel om de overstap van mbo naar hbo beter op elkaar af te stemmen. Alles in het voordeel van de IT-student.

Niels Thomson Onderwijs

Niels verdient studiepunten door een elektrische motor te bouwen

Een jaar lang aan batterijen en een motor sleutelen, om er uiteindelijk voor te zorgen dat het elektrische voertuig snelheden behaalt van liefst 300 kilometer per uur: welke technische student wil dat nou niet?! Elektrotechiek-student Niels Thomson (links) is electrical engineer bij Electric Superbike en leeft zijn droom. “Je bent echt met iets bijzonders bezig.”

2019-08-13_STT_op_CircuitAssen-15.jpg Studentenleven

Coureurs Solar Team Twente onthuld op TT Circuit Assen

In Assen zijn dinsdagavond de vier coureurs van het Solar Team Twente gepresenteerd. Ook reed de nieuwe zonneauto RED E een aantal trainingsrondes op het TT circuit, ter voorbereiding op de kwalificatie voor de Bridgestone World Solar Challenge . Deze kwalificatie vindt plaats op 12 oktober in het Australische Darwin.

Solar Team Twente windtunneltest RED E (Johan de Jong) Studentenleven

RED E zonneauto heeft de luchtweerstand van een colablikje

Solar Team Twente reist binnenkort af naar Australië om deel te nemen aan de World Solar Challenge. Momenteel zijn ze druk bezig met het testen van de RED E zonneauto en deze week was een aerodynamische test in de windtunnel aan de beurt. De resultaten? Verrassend goed, aldus het team. “De luchtweerstand van onze zonneauto komt overeen met dat van een colablikje.”

Sustainable Development Goals Saxion SDG Corporate

Saxion en de Sustainable Development Goals: welke stappen worden gezet?

Saxion ondertekende een klein jaar geleden de Sustainable Development Goals (SDGs), ofwel duurzame ontwikkelingsdoelen die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. En hoe gaat het nu met de bijdrage aan deze duurzaamheidsdoelen?

380A9613.jpg Corporate

Eén jaar na invoering nieuwe privacywetgeving: 'Rol van individu blijft centraal'

Te veel bedrijven zagen de AVG als een risico, in plaats van een kans: dat was de conclusie die vrijdagmiddag werd getrokken tijdens het congres ‘1 jaar AVG’ in de Apeldoornse vestiging van Saxion. Met studenten en docenten van diverse opleidingen, alumni Security Management en mensen uit het werkveld werd teruggekeken op een bewogen eerste jaar met de nieuwe Europese privacywet.

Drone Onderzoek

Video: Afsluiting Next Level innovatieproject bij Space53

Space53, Veiligheidsregio Twente, Politie Oost-Nederland, Brandweer Twente, Twente Safety Campus, Ambulance Oost, RJ Safety & Security, DRONExpert, Saxion en Demcon Unmanned Systems hebben een unieke prestatie geleverd: het innovatieproject Next Level is bijna een jaar eerder afgerond dan gepland. Bekijk hier de aftermovie!

Video: Informatiebijeenkomst financiering voor kennisvalorisatie Onderzoek

Video: Informatiebijeenkomst financiering voor kennisvalorisatie

Donderdag 28 maart organiseerde Saxion een bijeenkomst voor de leading-lectoren en adviseurs op het gebied van kennisvalorisatie en ondernemerschap. Het thema was: 'Hoe vind ik financiering voor het naar de markt brengen van de kennis uit onderzoek?'.