Frans Pol Saxion Research Graduate School Corporate

‘Als je erachter komt wat jouw drijfveren zijn, kun je de wereld veroveren’

“Bij Saxion kom ik elke dag mensen tegen die op zoek zijn naar hoe ze hun passie kunnen verbinden met hun werk of studie. Het vinden van die balans, tussen waarvoor je geboren bent en hoe je dat terug laat komen in je werk; daar draait het voor mij om. Ik zag mijn werk altijd als een verlengstuk van mijn leven”, vertelt Frans Pol, directeur Saxion Research & Graduate School. Vandaag neemt hij afscheid en gaat hij met pensioen. “De afgelopen 23 jaar heb ik ontdekt waar het geheim van Saxion in zit.”

Saxion-onderzoeker Simon Hageman onderscheiden met Lettinga Award 2019 Corporate

Saxion-onderzoeker Simon Hageman onderscheiden met Lettinga Award 2019

Gisteren mocht Simon Hageman, als docent/onderzoeker werkzaam voor de academie Life Science Engineering & Design (LED), de Lettinga Award 2019 in ontvangst nemen. Hij kreeg de prestigieuze onderscheiding uitgereikt voor zijn onderzoek naar het verduurzamen van recycleprocessen van metalen uit afgedankte elektronica. Simon ontving de award in Delft tijdens de 16e editie van de Anaerobic Digestion Conference, een wereldwijd congres op het gebied van anaerobe vergisting en bioprocestechnologie.

Jacqueline Kok Onderwijs

'Hbo-masters zijn hard nodig in Nederland'

“Wie een hbo-master afrondt, heeft dezelfde graad als iemand met een universitaire mastertitel. Toch biedt een hbo-traject meerwaarde voor studenten die met hun kennis een concrete bijdrage aan de maatschappij willen leveren. Ook leren professionals op een nieuwe manier naar hun eigen organisatie of vakgebied te kijken.” Aan het woord is Jacqueline Kok. Als verbinder tussen inhoud en management was ze 10 jaar course director van de master Health Care & Social Work bij Saxion. Sinds 2018 is Jacqueline coördinator van het totale masteronderwijs binnen Saxion.

Stadscampus Enschede Organisatie

Saxion-adviseur Sander Annink krijgt award voor zijn landelijke rol in onderwijslogistiek

Nietsvermoedend zat Sander Annink in de zaal als deelnemer van de jaarlijkse HOlink toen hij op het podium werd geroepen. Daar ontving hij een award voor zijn jarenlange bijdrage aan het stroomlijnen van landelijke onderwijsprocessen voor het hoger en wetenschappelijk onderwijs. “Als hbo-instellingen en universiteiten moeten we continu blijven afstemmen, ook met het Ministerie van OCW en DUO,” vertelt Sander.

Marianne Six Dijkstra wint Saxion Research Award Organisatie

Marianne Six Dijkstra wint Saxion Research Award

Marianne Six Dijkstra, docent Arbeid en Gezondheid bij de academie Gezondheidszorg en PhD-student, is de winnaar van de Saxion Research Award. Met haar onderzoek naar variatie in hartslag als graadmeter voor de gezondheid van werknemers gooide ze hoge ogen bij de jury. Marianne: “Ik vind de relevantie voor de praktijk belangrijk bij het doen van onderzoek en ik vind het fijn dat het project juist daarom wordt gewaardeerd.”

Portretfoto Marjolein den Ouden Onderzoek

Marjolein den Ouden geïnstalleerd als eerste practor-lector in Nederland

Ze mag zich als eerste in Nederland ‘practor-lector noemen: Marjolein den Ouden (32), werkzaam voor Saxion en het ROC van Twente. Vandaag werd ze geïnstalleerd in haar nieuwe rol. Als het gaat om onderzoek en onderwijs rond zorg, welzijn en technologie wil Marjolein vooral verbinden, vernieuwen en visualiseren: “Ik houd geen lectorale rede, maar lanceer met studenten en het bedrijf Aryzon een augmented reality-applicatie om mijn onderzoeksagenda te presenteren. Dat is een bewuste keuze. Bij augmented reality komen onze wereld en technologie samen.”

Marco en Monique Onderzoek

Saxion-lectoraat bouwt aan kenniscentrum voor vrouwen in Jemen

Onlangs reisden Marco Strijks, William Sanchez en Willeke Slingerland naar Jordanië. Ze hadden een bijzondere missie: het ontmoeten van een delegatie vrouwen van de Youth Leadership Development Foundation (YLDF). Deze vrouwen ondernamen een risicovolle reis vanuit Jemen om de Saxion-medewerkers persoonlijk te spreken voor het project waarbij zij samen met onze hogeschool bouwen: het WARD Educational Center, een plek in Jemen waar jonge meisjes en vrouwen aan hun toekomst kunnen werken.

Michelle Fleermann Onderzoek

Video: Kunstmatig hart op een lab-on-a-chip

Saxion-medewerker Michelle Fleermann presenteerde de voortgang van het haar project “Heart-on-a-Chip“ tijdens het eerste internationale Organs-on-a-Chip conferentie, georganiseerd door het Lectoraat NanoBio.

‘Bij bodem en ondergrond draait alles om nieuwe technologie en regie’ - Geert Roovers Onderzoek

‘Bij bodem en ondergrond draait alles om nieuwe technologie en regie’

‘Aardbevingen in Groningen, CO2-opslag en bodemdaling: als de bodem in het nieuws is, dan gaat het vaak over omstreden dossiers,’ vertelt Geert Roovers, verbonden aan het lectoraat Bodem en Ondergrond. Wat betekent duurzaam bodembeheer in de toekomst? Wat is de rol die onderwijs en onderzoek daar samen met het werkveld in kunnen spelen? Nieuwe technologie en regie zijn daarbij sleutelwoorden, aldus de Saxion-lector.

Bart & Safoura Corporate

'Diversiteit en inclusie gaan over iedereen die hier studeert of werkt, het is van ons allemaal'

Safoura Ghaeminia en Bart van Haaster gaven dit voorjaar de Surprise-training Diversiteit en Inclusie aan 45 Saxion-medewerkers en enkele studenten. De succesvol verlopen pilot was bedoeld als eye opener voor de deelnemers én als stimulans om met het thema aan de slag te gaan. ‘Inclusie kun je leren, het is een competentie die je kunt ontwikkelen,’ aldus Safoura en Bart, beiden als docent verbonden aan de Academie Mens & Maatschappij (AMM).