Blockchain Jan Veuger Onderzoek

'Blockchain is grenzeloos en spannend, maar we moeten met beide benen op de grond blijven'

Nu blockchain steeds meer terrein wint in een groot aantal sectoren, groeit ook de behoefte aan wetenschappelijk onderzoek naar deze technologie en haar toepassingen. Niet alleen om feiten, ontwikkelingen en prognoses in kaart te brengen, maar ook om het fenomeen op de juiste manier te blijven duiden en bediscussiëren.

Drie onderzoeksteams van hogeschool Saxion ontvangen HTSM-geld voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen Onderzoek

Saxion-lectoren in de prijzen bij NWO-innovatiefestival

Saxion is tijdens het NWO-innovatiefestival ‘TEKNOWLOGY’ in de prijzen gevallen met drie relevante onderzoeksvoorstellen. Het gaat om de onderzoeksteams van Blockchain-lector Jan Veuger, NanoPhysics-lector Cas Damen en Advanced Forensic Technology-lector Jaap Knotter.

'Hier bij Saxion gaat het niet om je gender of je seksuele gerichtheid, maar om wie je bent als mens' Corporate

Diversiteit en Inclusie in de (high)tech-wereld in Twente waren de onderwerpen die centraal stonden tijdens het event dat Saxion met een aantal samenwerkingspartners van de Workplace Pride Foundation organiseerde. In de goed gevulde centrale hal belichtten diverse sprekers uit de wereld van het onderwijs en bedrijfsleven hun ervaringen met diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Enschede - Stadscampus Corporate

Saxion organiseert loopbaanevent voor alle medewerkers

Leren hoe LinkedIn werkt? Of wil je leren hoe je zakelijk kunt tekenen (je weet wel, die mooie storyboards na afloop van een event of vergadering)? Met alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is je leven lang leren en breed inzetbaar blijven heel gewoon geworden. Saxion daagt jou als medewerker uit om steeds te blijven nadenken over je ontwikkeling en daarom vindt deze week voor de tweede keer het event Expeditie Loopbaan plaats.

‘We maken de waarde van reclasseren verder duidelijk met data van het CBS’ Onderzoek

‘We maken de waarde van reclasseren verder duidelijk met data van het CBS’

Het Saxion-lectoraat Waarde van Reclasseren is een van de eerste lectoraten in Nederland die een machtiging heeft om met de microdata van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) te werken. Doel is om met hulp van grote hoeveelheden data inzichtelijk te maken wat het werk van de reclassering de Nederlandse samenleving oplevert. Niet alleen aan financiële, maar vooral aan maatschappelijke waarde in de volle breedte, vertelt lector Attila Németh. “Met data-analyse in combinatie met kwalitatief onderzoek, krijgen we meer grip op wat de reclassering met haar werk bereikt in Nederland.”

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit Onderzoek

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit

Arthur Janse en Chhay Lin Lim: beiden werden deze Saxion-docenten gegrepen door de ongekende mogelijkheden die het fenomeen blockchain de wereld in toenemende mate gaat bieden. Ze sloegen de handen ineen en schreven het Basisboek Blockchain dat op 15 november aanstaande eerst in digitale vorm en begin december als hardcopy-exemplaar verschijnt. Chhay: “We hebben het boek geschreven dat we zelf hier in Nederland misten. Het was pionieren, maar we zitten al weer vol nieuwe plannen.”

Ruud Koopman Onderwijs

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

Timo Kos Corporate

Timo Kos nieuw lid College van Bestuur Saxion

Timo Kos is door de Raad van Toezicht, per 1 januari 2020, benoemd tot lid van het College van Bestuur (CvB) van hogeschool Saxion. Met Kos kent Saxion straks een CvB dat bestaat uit drie leden. Saxion zet de regio centraal in haar strategische agenda voor de komende vier jaar.

impressie opleiding Corporate

‘Met zijn benoeming maken we een toekomstbestendige keuze, voor Saxion én voor de regio’

Met de benoeming van Timo Kos als lid van het College van Bestuur, kiest Saxion nadrukkelijk voor het benutten van kansen om de regio nog sterker te bedienen. Het nieuwe collegelid treedt per 1 januari 2020 aan. “We zijn heel blij met de komst van Timo Kos,” vertelt Karl Dittrich, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Met zijn benoeming maken we een toekomstbestendige keuze, voor Saxion én voor de regio.”

Marianne Laarman Corporate

Techniekambassadeur Marianne Laarman zwaait af

Marianne Laarman is een manager in hart en nieren, want bij Saxion heeft ze meerdere managersposten bekleed. Voor haar laatste functie als programmadirecteur Bètatechniek zette ze zich met hart en ziel in voor techniek in de regio. “Ik verlaat mijn post voor mijn pensioen, maar het verhaal over techniek in de regio is nog niet af…”