Nieuws

‘We maken de waarde van reclasseren verder duidelijk met data van het CBS’ Onderzoek

‘We maken de waarde van reclasseren verder duidelijk met data van het CBS’

Het Saxion-lectoraat Waarde van Reclasseren is een van de eerste lectoraten in Nederland die een machtiging heeft om met de microdata van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) te werken. Doel is om met hulp van grote hoeveelheden data inzichtelijk te maken wat het werk van de reclassering de Nederlandse samenleving oplevert. Niet alleen aan financiële, maar vooral aan maatschappelijke waarde in de volle breedte, vertelt lector Attila Németh. “Met data-analyse in combinatie met kwalitatief onderzoek, krijgen we meer grip op wat de reclassering met haar werk bereikt in Nederland.”

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit Onderzoek

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit

Arthur Janse en Chhay Lin Lim: beiden werden deze Saxion-docenten gegrepen door de ongekende mogelijkheden die het fenomeen blockchain de wereld in toenemende mate gaat bieden. Ze sloegen de handen ineen en schreven het Basisboek Blockchain dat op 15 november aanstaande eerst in digitale vorm en begin december als hardcopy-exemplaar verschijnt. Chhay: “We hebben het boek geschreven dat we zelf hier in Nederland misten. Het was pionieren, maar we zitten al weer vol nieuwe plannen.”

Ruud Koopman Onderwijs

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

Timo Kos Corporate

Timo Kos nieuw lid College van Bestuur Saxion

Timo Kos is door de Raad van Toezicht, per 1 januari 2020, benoemd tot lid van het College van Bestuur (CvB) van hogeschool Saxion. Met Kos kent Saxion straks een CvB dat bestaat uit drie leden. Saxion zet de regio centraal in haar strategische agenda voor de komende vier jaar.

impressie opleiding Corporate

‘Met zijn benoeming maken we een toekomstbestendige keuze, voor Saxion én voor de regio’

Met de benoeming van Timo Kos als lid van het College van Bestuur, kiest Saxion nadrukkelijk voor het benutten van kansen om de regio nog sterker te bedienen. Het nieuwe collegelid treedt per 1 januari 2020 aan. “We zijn heel blij met de komst van Timo Kos,” vertelt Karl Dittrich, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Met zijn benoeming maken we een toekomstbestendige keuze, voor Saxion én voor de regio.”

Marianne Laarman Corporate

Techniekambassadeur Marianne Laarman zwaait af

Marianne Laarman is een manager in hart en nieren, want bij Saxion heeft ze meerdere managersposten bekleed. Voor haar laatste functie als programmadirecteur Bètatechniek zette ze zich met hart en ziel in voor techniek in de regio. “Ik verlaat mijn post voor mijn pensioen, maar het verhaal over techniek in de regio is nog niet af…”

Sustainable Development Goals Saxion SDG Corporate

Saxion en de Sustainable Development Goals: welke stappen worden gezet?

Saxion ondertekende een klein jaar geleden de Sustainable Development Goals (SDGs), ofwel duurzame ontwikkelingsdoelen die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. En hoe gaat het nu met de bijdrage aan deze duurzaamheidsdoelen?

Frans Pol Saxion Research Graduate School Corporate

‘Als je erachter komt wat jouw drijfveren zijn, kun je de wereld veroveren’

“Bij Saxion kom ik elke dag mensen tegen die op zoek zijn naar hoe ze hun passie kunnen verbinden met hun werk of studie. Het vinden van die balans, tussen waarvoor je geboren bent en hoe je dat terug laat komen in je werk; daar draait het voor mij om. Ik zag mijn werk altijd als een verlengstuk van mijn leven”, vertelt Frans Pol, directeur Saxion Research & Graduate School. Vandaag neemt hij afscheid en gaat hij met pensioen. “De afgelopen 23 jaar heb ik ontdekt waar het geheim van Saxion in zit.”

Saxion-onderzoeker Simon Hageman onderscheiden met Lettinga Award 2019 Corporate

Saxion-onderzoeker Simon Hageman onderscheiden met Lettinga Award 2019

Gisteren mocht Simon Hageman, als docent/onderzoeker werkzaam voor de academie Life Science Engineering & Design (LED), de Lettinga Award 2019 in ontvangst nemen. Hij kreeg de prestigieuze onderscheiding uitgereikt voor zijn onderzoek naar het verduurzamen van recycleprocessen van metalen uit afgedankte elektronica. Simon ontving de award in Delft tijdens de 16e editie van de Anaerobic Digestion Conference, een wereldwijd congres op het gebied van anaerobe vergisting en bioprocestechnologie.

Jacqueline Kok Onderwijs

'Hbo-masters zijn hard nodig in Nederland'

“Wie een hbo-master afrondt, heeft dezelfde graad als iemand met een universitaire mastertitel. Toch biedt een hbo-traject meerwaarde voor studenten die met hun kennis een concrete bijdrage aan de maatschappij willen leveren. Ook leren professionals op een nieuwe manier naar hun eigen organisatie of vakgebied te kijken.” Aan het woord is Jacqueline Kok. Als verbinder tussen inhoud en management was ze 10 jaar course director van de master Health Care & Social Work bij Saxion. Sinds 2018 is Jacqueline coördinator van het totale masteronderwijs binnen Saxion.