Applied Archaeology nieuwe master Hogeschool Saxion en Universiteit Leiden

Hogeschool Saxion gaat samen met Universiteit Leiden de Master Applied Archaeology aanbieden. Een unieke samenwerking tussen hbo en wo. De studie Archeologie van Saxion wordt in Deventer gegeven en maakt onderdeel uit van de Academie Business, Building & Technology (BBT).

Zabuki 2018 Business

Zabuki Festival in het teken van Deventer 1250 jaar

Woensdag 7 en donderdag 8 februari zet hogeschool Saxion in Deventer voor de tiende keer haar deuren open voor ruim 700 basisschoolkinderen uit de regio. Deze ‘junior onderzoekers’ uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool, maken op interactieve wijze kennis met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie.

Exclusief: een kijkje bij de Reuvensdagen in Vlaardingen Studentenleven

Exclusief: een kijkje bij de Reuvensdagen in Vlaardingen

Het wetenschappelijke archeologiecongres, beter bekend als de Reuvensdagen, werd van 15 tot 17 november gehouden in Vlaardingen. Archeologie-studente Sifra Verheijden neemt je mee naar dit evenement.

Strijdigheden, het Nederlandse congres over Conflictarcheologie, 25 mei 2018 Onderwijs

Het maatschappelijk belang van de opgraving van een bommenwerper

Pim Alders, hoofddocent bij de opleiding Archeologie, sprak tijdens het jaarlijkse Archeologiecongres Strijdigheden over de opgraving van bommenwerper Halifax LV881-ZA-V. Niet alleen over de opgraving zelf, maar ook over het maatschappelijke belang hiervan.

Jette van der Veen, studente Archeologie Onderwijs

‘Onze praktische archeologische kennis is een enorm pluspunt’

What’s in a name? Jette van der Veen, studente Archeologie, stond onlangs letterlijk met haar voeten in het veen om onderzoek te doen. Naar de techniek waarmee turfstekers zo’n 200 jaar geleden hun woningen bouwden, om precies te zijn. Niet alleen om het verleden te reconstrueren, maar juist met haar blik naar de toekomst. Dat Saxion als enige opleiding in Nederland HBO-geschoolde archeologiestudenten aflevert, maakt Jettes eigen toekomst alleen maar interessanter.

Archeologie Onderwijs

Underground Challenge voor bodemvragen

Vandaag werd bij Saxion in Deventer de Underground Challenge gehouden, een challenge waarbij ondergrond-vraagstukken werden behandeld.

Media Onderwijs

Saxion-studenten graven Romeins schip op

Het was een bijzondere week voor vijftien studenten van de opleiding Archeologie. Tussen Maas en Waal groeven zij afgelopen week een deel van een Romeins schip op. “Een jongensdroom die uitkomt”, reageert docent Jeroen Oosterbaan.

Opledingscoordinatoren Archeologie tot 2017 1.jpg Onderwijs

‘Indiana Jones-types moeten soms wel even slikken’

Tien jaar jong is de opleiding Archeologie bij Saxion dit jaar geworden. Terwijl het vakgebied natuurlijk – vooral op universitair niveau - al veel langer bestaat. Met drie teamleiders die Archeologie in de loop der jaren versleet, René van der Driesche, Pim Alders en Ronald Frederiks, blikken we terug én vooruit in de tijd.