Archeologie

Word een professional in de archeologie

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Ben je gek op geschiedenis en zoek je graag naar sporen uit het verleden? Bij Archeologie zit je dan goed. Een opleiding voor nieuwsgierige en onderzoekende mensen! Er is veel afwisseling: van buiten in de klei tot het catalogiseren van vondsten, en van werken met moderne digitale technieken tot het organiseren van opgravingen.

Uniek in Nederland

Uniek in Nederland​

Archeologie is de enige praktijkgerichte, technische opleiding op bachelorniveau. Naast moderne technieken is er ook aandacht voor publieksbereik en erfgoed en kun je goed doorstromen naar de universiteit.

Opgravingen in het buitenland

Opgravingen doen in het buitenland

De opleiding is gericht op de Nederlandse archeologie. Dat betekent echter niet dat je niet naar het buitenland mag. Ook daar heb je namelijk voldoende mogelijkheden voor.

Opgravingen in het buitenland

Ieder jaar praktijkervaring

In alle studiejaren doe je veel praktijkervaring op, onder andere door ieder jaar een stage van 10 weken te lopen. HBO Archeologie is learning on the job!

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 1 mei aan via Studielink

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom nu bij ons proefstuderen en proef de sfeer van jouw toekomstige opleiding.

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Gedurende de opleiding leer je allerlei praktische vaardigheden voor archeologisch veldwerk. Je vergaart kennis over de archeologische perioden en de vondstcategorieën die daar bij horen. Je gaat aan de slag met de registratie van archeologische opgravingen en leert hoe je in het veld met digitale apparatuur kunt tekenen. Ook projectmatig werken, erfgoed en communicatie zijn belangrijke onderdelen.

Studie-inhoud
Tijdens je studie

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Wanneer de bodem 'open moet' voor het bouwen van bijvoorbeeld een pand, dan is archeologisch onderzoek verplicht. En dat gebeurt vaak! In Nederland vinden tientallen onderzoeken per dag plaats. Jouw expertise is dus erg gewenst!

Jouw toekomst
Mogelijkheden archeologie na je studie
header

Het ene moment leer je over geschiedenis en archeologisch beleid, het andere sta je buiten en heb je daadwerkelijk een stuk historie in handen.

Lees de ervaring