saxion-211-HRMlab.jpg

Hoe goed uw product of dienst ook is: uw medewerkers bepalen uiteindelijk het succes van uw bedrijf. Dus is een gericht, eigentijds HRM beleid onmisbaar voor zowel MBK-bedrijven als multinationals.

Wellicht worstelt u met één of meer concrete HRM vraagstukken 

Niet complex en langlopend, maar eenvoudig, overzichtelijk en gebaat bij een snel inzetbare en afgeronde oplossing. Zoals een gerichte training, realistisch advies of inspirerende workshop. De gevorderde derdejaars studenten (International) HRM Saxion staan te trappelen om uw bedrijf die oplossing te leveren vanuit de Praktijklabs HRM.

saxion-141-HRMlab.jpg

Theoretisch onderbouwd, geënt op úw praktijk

Het Praktijklab HRM is een experimenteerruimte. Niets moet, alles mag. Samen met het bedrijfsleven realiseren studenten (International HRM) van Saxion hier inventieve bedrijfsoplossingen voor actuele HRM uitdagingen, variërend van HRM oplossingen en workshops tot en met scans, adviezen en meer. Als we samen vandaag starten, kunt u die oplossing al op korte termijn inzetten. Theoretisch onderbouwd, geënt op úw praktijk. The best of both worlds!

In slechts 4 stappen naar een succesvolle HRM oplossing:

U formuleert in enkele zinnen uw HRM vraagstuk en dient dit bij ons in. Heeft u hulp nodig bij deze formulering? Wij nemen graag contact met u op!

bruce-mars-559223-unsplash.jpg

Vervolgens brengen wij uw HRM vraagstuk onder bij één van onze vier Praktijklabs HRM. Deze site legt uit welke dat zijn. Voor u de garantie dat de juiste (International) HRM studenten met uw concrete vraagstuk aan de slag gaan. Sterker nog: meerdere groepjes pakken uw vraagstuk op, dus krijgt u keuze uit meerdere oplossingen. Uiteraard zijn ook uw HRM collega’s welkom in het Praktijklab.

brooke-cagle-609873-unsplash.jpg

Tussentijds betrekken wij u bij de voortgang en sturen we eventueel bij. Ervaren docenten van het Saxion begeleiden de studenten intensief, uw tijdsinvestering is beperkt.

icons8-team-649367-unsplash.jpg

Na een onderzoeksperiode van circa 10 weken is de output van de studenten divers, variërend van HRM oplossingen en workshops tot en met scans, adviezen en meer.

dose-media-424257-unsplash.jpg

De werkwijze

 • U kunt een korte beschrijving van uw idee voor een opdracht, vraagstuk of ontwerpklus mailen of met een van de medewerkers van ons praktijkbureau bespreken (088-0191301).
 • Samen gaan we uw opdracht specificeren. We informeren u over het beginniveau van de studenten en spreken met u de exacte datum af waarop studenten kunnen beginnen met de opdracht. We spreken ook met u af hoeveel begeleiding vanuit uw bedrijf nodig en mogelijk is. De labs starten elk jaar in september of november.
 • In studiejaar 2019-2020 werken alleen onze internationale HRM studenten in de labs. De voertaal is daarmee dus Engels. Vanaf september 2020 start ook onze Nederlandse opleiding HRM met praktijklabs. U kunt uw vraagstukken nu alvast indienen.
saxion-hires-127-HRMlab.jpg

Ontdek de vijf Praktijklabs HRM Saxion

Zoekt u hulp bij uw HR-praktijken? Wilt u de rol van de HR professionalisering in uw organisatie nog beter afstemmen op externe en interne ontwikkelingen? De gemotiveerde en gekwalificeerde studenten van het Lab Strategic HRM gaan graag onderzoekend voor u aan de slag.

Strategie op basis van gefundeerd onderzoek
De opbrengst van het Lab Strategic HRM op grond van uw vraagstuk is altijd in uw voordeel: een direct toepasbaar en onderbouwd advies, een praktische workshop of ander product. Hiermee speelt u alert en vanuit gefundeerd onderzoek in op al uw strategische HRM uitdagingen.

Uw vraagstuk is welkom voor onderzoek
Wij nodigen u graag uit om uw vraagstuk op een van de volgende gebieden in te brengen:

 • Een analyse en advies voor het effectief inrichten van uw HR-praktijken of de (toekomstige) rol van de HR professional in uw organisatie.

 • Het voorbereiden van medewerkers op toekomstige ontwikkelingen, bijvoorbeeld veranderingen in het werk door technologie of nieuwe bedrijfsprocessen.

 • Global HRM vraagstukken zoals het werven of onboarden van internationaal personeel, global mobility, het ondersteunen van interculturele teams en het implementeren van een global HRM systeem.

De analyse van HR data biedt een bewezen toegevoegde waarde. Toch zijn nog maar weinig organisaties actief met HR Analytics. Voor u kan dit snel veranderen!

Uw uitdaging krijgt prioriteit
Heeft uw organisatie uitdagingen op het gebied van HR Analytics? Zoekt u hierbij hulp? Vanaf september 2019 starten wij met onze derdejaars studenten van de opleiding International HRM met HR Analytics! Samen met een groep studenten, onder begeleiding van docent/onderzoekers, dagen wij u uit u aan te melden. In een periode van 10 weken maakt u een concrete stap in uw HR Analytics.

Uw vraagstuk is welkom voor onderzoek
Wij nodigen u graag uit om uw vraagstuk op een van de volgende gebieden in te brengen:

 • Een analyse van de huidige staat en ambitie van HR Analytics binnen uw organisatie. Plus gericht advies om eventuele knelpunten aan te pakken.

 • Heeft uw organisatie de juiste competenties, skills en knowledge voor HR Analytics? Ons praktische advies helpt mogelijke gaps professioneel invullen.

 • Doet u weinig met uw huidige HR data? Zet met ons een eerste stap in HR data analyse. Wat kan uw data ons vertellen? Welke data missen wij? Ook hier bespreken we gaps en formuleren we vervolgstappen. 

 • Welke data wil uw organisatie eigenlijk verzamelen? En waarom? Samen zetten we de eerste stap richting een dashboard!

Alles verandert in hoog tempo. Uw organisatie moet zich steeds sneller aanpassen aan concurrerende innovaties. Wat betekent dit voor u en uw medewerkers? Het Lab Businessmanagement begeleidt u bij het maken van de juiste keuzes in uw HRM beleid.

Een betere prestatie door participatie
In ons Lab Businessmanagement bieden onze internationale HRM studenten u adviesdiensten om nieuwe manieren van werken te ontdekken. Dit onderzoek kan op een participatieve manier gebeuren door uw bedrijf te betrekken bij een zoektocht naar verbetering op drie aandachtsgebieden:

 1. Teamprocessen. Onze studenten bieden u inzicht in het concept van zelfsturende teams en het proces om deze te creëren of te verbeteren.
 2. Bedrijfsprocessen. Onze studenten analyseren een bedrijfsproces en geven u inzicht in efficiëntieprincipes, zoals Lean Management. Gericht op de continue verbetering van het proces of het observeren van de impact van een verandering in technologie op een proces.
 3. Organisatiecultuur. Voor internationaal georiënteerde organisaties ontdekken studenten de voordelen én valkuilen van het creëren van een cultuur van aanpassingsvermogen, diversiteit en inclusie.

In ons Lab Leiderschap onderzoeken internationale HRM studenten de managementstijl en het gedrag van uw eerstelijnsmanagers. Gekoppeld aan praktisch toepasbare adviezen. Ons lab onderzoekt vanuit drie perspectieven naar de verbetering van de effectiviteit van leiderschap.

 1. Hedendaags leiderschap. Studenten analyseren het leiderschapsgedrag in uw teams, beoordelen het feedbackklimaat en houden interviews om de leiderschapsprocessen te beschrijven.
 2. Innovatief leiderschap. In wendbare organisaties is het interessant om te onderzoeken welk leiderschapsgedrag effectief is om autonoom gedrag, creativiteit en leergedrag bij teamleden te verstevigen. Onze studenten analyseren het innovatieve leiderschapsgedrag van uw eerstelijnsmanagers. Dit doen zij op basis van observaties en een verhalende beschrijving van hun leiderschapsgedrag.
 3. HRM & lijnmanagement. De verschuiving in verantwoordelijkheden en autoriteit brengt veel uitdagingen en problemen met zich mee. Eerstelijnsmanagers zijn soms terughoudend om deze taken effectief uit te voeren. Onze studenten analyseren in welke mate eerstelijnsmanagers effectieve ‘people managers’ zijn om kansen tot verbetering vinden.

Hogeschool Saxion ontwikkelt studenten die stevig gefundeerd zijn als professional. Binnen ons Innovation Lab ontdekken zij zichzelf en de wereld. In de uitdagende setting van het Innovation Lab spelen wij in op hun brede interesse. 

We leren ze creatief denken en problemen oplossen.  Zo ontwikkelen zij zich in rap tempo tot ideale en verrassende sparringpartners voor innovatieve ondernemers. Ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied. Kunstenaars en schrijvers. Mensen die hun ontwikkeling willen delen met studenten. Kortom, bedrijven met een verhaal. Herkent u zich? Het Innovation Lab opent voor u deuren.

Contact

AMA Praktijkbureau
088 - 019 1301
praktijkbureau.ama@saxion.nl

Gerelateerde opleidingen