DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: Tweedegraads lerarenopleiding Wiskunde

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Tweedegraads lerarenopleiding Wiskunde? Kom dan naar onze online open avond voor deeltijdonderwijs en kom alles te weten over deze opleiding!

Zien we jou tijdens de open avond?

Ontdek alles over jouw favoriete deeltijdstudie

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Voor de collegemiddag en -avond, bestudering van de theorie, voorbereiding van toetsen en opdrachten en de stage van minimaal 6 lesuren moet je rekenen op gemiddeld 20 uur per week.

De verkorte Tweedegraadslerarenopleiding wiskunde is opgezet om studenten die al een lesbevoegdheid (eerstegraads/tweedegraads/primair onderwijs) hebben op te leiden tot vakdocent wiskunde. De nadruk ligt daarom vooral op de vakinhoud.

Studenten lopen een jaar stage op een school voor voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs. Je geeft dan les in het vak waarin je bevoegd wilt worden. Je zoekt zelf een stageschool. Veel van onze studenten hebben overigens al een baan als wiskunde docent, het werk is dan de stage.

Je hebt de volledige verantwoordelijkheid over verschillende klassen in het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs en draait als volwaardig lid van het docententeam mee. Je staat er niet helemaal alleen voor. Je kunt terugvallen op een collega-vakdocent op de school waar je stageloopt of werkt. Vanuit de lerarenopleiding is er altijd een stagebegeleider die jou een aantal keren bezoekt op je school.

Aan de toelating voor de Tweedegraadslerarenopleiding worden eisen gesteld. Je wordt toegelaten indien je:

  • In het bezit bent van een eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid;
  • Een havo-diploma hebt met een voldoende voor wiskunde B of een vwo-diploma met wiskunde A of B. Heb je dat niet, dan kun je je startniveau ook via een toelatingsexamen laten zien. Eindexamen VWO wiskunde B;
  • Voor zij-instromers geldt een geschiktheidsverklaring.

In het intakegesprek wordt gekeken hoe je vooropleiding aansluit bij de gewenste bevoegdheid.

De tweedegraadslerarenopleiding is een verkorte opleiding. Op basis van hun lesbevoegdheid krijgen studenten vrijstelling voor de pedagogisch-didactische onderdelen. Of er binnen het programma vrijstelling worden verleend, is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Per student wordt bekeken hoe zijn of haar onderwijsprogramma er uit komt te zien. We kennen een ruimhartig vrijstellingenbeleid. Als je redelijkerwijs kunt aantonen dat je bepaalde vakken in een andere opleiding al hebt gedaan (bijv. het vak Statistiek bij een studie Psychologie), dan kun je daarvoor een vrijstelling krijgen.

Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van een meeloopdag of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.