Meeloopdagen bij Saxion

Heb jij een deeltijdopleiding op het oog die je leuk lijkt? Heel goed! Misschien wil je nét even wat meer te weten komen voordat je je echt gaat inschrijven. Kom meelopen bij Saxion. Je gaat samen met een eerstejaarsstudent van de betreffende deeltijdstudie een dag meelopen. Je volgt lessen en maakt direct kennis met Saxion!

Let op: bij Saxion hebben we deeltijd- en voltijdstudies. Het is belangrijk dat dit type opleiding past bij jouw situatie. Ben jij bijvoorbeeld net klaar met de middelbare school? Dan is een voltijdstudie waarschijnlijk een betere match. Bekijk hier proefstuderen bij voltijdopleidingen. 

Meelopen met een eerstejaars deeltijdstudent?


Hoe ziet een meeloopdag bij Saxion eruit?

Tijdens een meeloopdag ga je op locatie met een eerstejaarsstudent op pad en ervaar je hoe het is om een deeltijd Saxion-student te zijn. Tijdens de meeloopdag volg je échte lessen. Dit kan soms wat abstract aanvoelen, maar zo kom je er wel achter hoe het écht is om bij Saxion te studeren. Je proeft de sfeer in de klas, maar kan ook in gesprek gaan met de deeltijdstudenten. Zo weet jij goed wat je te wachten staat als deeltijdstudent. 

Meeloopdag-deeltijd-Saxion.jpeg

Wat heb je nodig om in deeltijd te gaan studeren?

Als toekomstige deeltijdstudent heb je namelijk bij zowel een Associate degree (Ad) als een bacheloropleiding een relevante werkomgeving nodig waarin jij kunt werken aan opdrachten en beroepsproducten. Voor de meeste deeltijdstudenten is dat hun huidige baan. Wil jij in deeltijd studeren en moet je (waarschijnlijk) op zoek naar een relevante werkomgeving?

Meer informatie over de relevante praktijkomgeving
Meeloopdag-deeltijd.jpeg