Forensisch onderzoek, plaats delict onderzoek
Onderzoek

Saxion-studenten helpen politie met oplossen cold cases

Saxion-studenten gaan de politie assisteren bij het oplossen van cold cases. Het doel is om met een frisse blik te kijken naar onopgeloste zaken. De studenten gaan vooronderzoek doen naar uiteenlopende vraagstukken, variërend van brandstichting tot moordzaken.

Jaap Knotter, lector Advanced Forensic Technology, kwam met het idee. “De politie heeft het ontzettend druk. Door onze studenten vooronderzoek te laten doen, nemen wij taken over.” Maar niet alleen voor de politie is het een fijne samenwerking, ook de studenten zijn gebaat bij het heropenen van de cold cases. “Niets is meer leerzaam dan je kennis en vaardigheden toe te passen op dit soort operationele zaken”, aldus Knotter.

Beluister de hele podcast van BNR radio hier.

Gerelateerde artikelen

Onderzoek.jpg Event

Informatiebijeenkomst financiering voor kennisvalorisatie

28 maart 2019 Deventer Handelskade
saxion-enschede-dag-2-hires-17.jpg Business

Japanse multinational Teijin tekent samenwerkingsovereenkomst met Saxion

31 januari 2019
Saxion 2017 1.jpg Onderzoek

Saxion start eerste lectoraat Blockchain in Nederland