Jan-Willem-de-Graaf2a.jpg Onderzoek

‘Veel Smart Technology is helemaal niet zo smart - de stoommachine, die was pas smart’

‘Putting out the fire with gasoline, ken je die zin uit het nummer Cat People van David Bowie?’ Zo opent Jan Willem de Graaf ons gesprek. Op 6 december werd hij geïnstalleerd als lector Brain & Technology van het nieuwe en eerste lectoraat van de opleiding Toegepaste Psychologie (Academie Mens en Arbeid). ‘Alles dat we in deze wereld met Smart Technology op willen lossen, creëert nieuwe problemen en uitdagingen waar we weer mee aan de slag moeten. Dat is vrij vertaald de boodschap van Bowie,’ aldus Jan Willem.

Gezondheid & Technologie Persbericht

Innovatiefonds Pioneers in Health Care kent 10 vouchers toe

Tien onderzoeksgroepen hebben een Pioneers In Health Care (PIHC) voucher van 70.000 euro ontvangen om te werken aan technologie voor betere patiëntenzorg. De teams bestaan uit minimaal een onderzoeker van de Universiteit Twente of hogeschool Saxion en een zorgprofessional van Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) of Deventer Ziekenhuis. De uitreiking van de vouchers vond op 11 december plaats bij hogeschool Saxion in Enschede.

Saxion-student Ilse ontwerpt veiligheidsschoen van gerecycled materiaal Onderzoek

Ilse vertelt over haar innovatieve veiligheidsschoen bij BNR nieuwsradio

Commercieel-Technische Bedrijfskunde (BK5)-studente Ilse ten Bruggencate gaat met haar innovatieve de wereld een stukje veiliger maken. Ze ontwikkelde met afvalmateriaal een neus voor een veiligheidsschoen waar zelfs een olifant op kan staan. Daar wilde BNR Nieuwsradio meer over weten.

Remko Soer Onderzoek

Lectoraat Gezondheid & Bewegen in de race voor Pioneers in Healthcare-subsidie

Kan een zogenaamde aceton-sensor in de toekomst obesitas- en diabetespatiënten helpen zo effectief mogelijk te bewegen en af te vallen? Associate lector Remko Soer van het lectoraat Gezondheid & Bewegen hoort op 11 december of het onderzoeksproject waarbij hij betrokken is een belangrijke subsidie ontvangt om op volle kracht vooruit te kunnen. ‘Saxion slaat hiermee de brug tussen fundamenteel en klinisch onderzoek en daarmee dragen we bij aan het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk.’

Lectoraat Regionale ontwikkeling: Bioenergie in de Oekraine Organisatie

Blog: Business models in de bio-energie

Het lectoraat Regio Ontwikkeling heeft donderdag 22 november een bijdrage geleverd aan het symposium ‘International Business Biobased Energy Ukraine’ in Kiev. Vanuit Saxion maken we onderdeel uit van een publiek private samenwerking. Dit komt vanuit de Nederlandse bio-energie sector. Het doel is om het gebruik van bio-energie in de Oekraïne te stimuleren door technologische en innovatieve oplossingen en kennis over ondernemerschap over te dragen.

Drone Onderzoek

Saxion werkt aan drone die stoffelijke overschotten detecteert

Het lectoraat Advanced Forensic Technology van hogeschool Saxion gaat werken aan het verbeteren van het proces bij het zoeken naar en aantreffen van stoffelijke overschotten van misdrijven. Zij ontwikkelen hiervoor een drone, voorzien van innovatieve hightech, die stoffelijke overschotten kan detecteren. Hierdoor kan er zeer doelgericht worden gezocht en hoeft het zoekgebied niet te worden betreden, van belang voor het zekerstellen van sporen. Dit resulteert in een kleinere kans op contaminatie (besmetting) en een aanzienlijke tijdwinst.

Drone Persbericht

Saxion werkt aan drone die stoffelijke overschotten detecteert

Studentondernemers beleven droomstudiereis London Ondernemerschap

Studentondernemers beleven droomstudiereis London

Hoe gaaf is het om als student van de minor Startup Ondernemer op studiereis te gaan naar London tijdens de Global Entrepreneurship Week? Een week die in het teken stond van ondernemerschap, netwerken, innovatie, job creation en support aan startups bij het uitwerken van nieuwe ideeën. De afgelopen week hebben onze startups deze kans ten volle benut!

Geslaagde CIRCLES-werkconferentie Circulaire Business Modellen Onderzoek

Geslaagde CIRCLES-werkconferentie Circulaire Business Modellen

Hoe kunnen we gebruikmaken van Nieuwe Business Modellen in een Circulaire Economie? Die vraag stond centraal tijdens de CIRCLES werkconferentie in de Gasfabriek in Deventer. Keynote speaker was prof. Jan Jonker van de Radboud Universiteit. Daarnaast werden er workshops verzorgd door lectoren en onderzoekers van de drie hogescholen in Oost-Nederland: Saxion, HAN en Windesheim.

Drone-expert Gerjen ter Maat te gast bij BNR Nieuwsradio Onderzoek

Drone-expert Gerjen ter Maat te gast bij BNR Nieuwsradio

Slimme technologie maakt het leven makkelijker. Dat weet ook Technisch Informatica-alumnus Gerjen ter Maat. Hij ontwikkelde een droneprojecten voor zowel de brandweer als de landbouwsector. BNR Nieuwsradio wilde hier alles over weten en luisterde geïnteresseerd naar zijn verhaal in het programma Eyeopeners.