Nieuws

‘We maken de waarde van reclasseren verder duidelijk met data van het CBS’ Onderzoek

‘We maken de waarde van reclasseren verder duidelijk met data van het CBS’

Het Saxion-lectoraat Waarde van Reclasseren is een van de eerste lectoraten in Nederland die een machtiging heeft om met de microdata van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) te werken. Doel is om met hulp van grote hoeveelheden data inzichtelijk te maken wat het werk van de reclassering de Nederlandse samenleving oplevert. Niet alleen aan financiële, maar vooral aan maatschappelijke waarde in de volle breedte, vertelt lector Attila Németh. “Met data-analyse in combinatie met kwalitatief onderzoek, krijgen we meer grip op wat de reclassering met haar werk bereikt in Nederland.”

Saxion en Antea Group verlengen samenwerking binnen lectoraat Bodem en Ondergrond Organisatie

Saxion en Antea Group hebben besloten ook de komende jaren nauw samen te blijven werken binnen het lectoraat Bodem en Ondergrond. Suzan Veldhuis, directeur van de academie BBT van Saxion, en Léon Verhoeven, businesslijn-directeur van Antea Group, zetten de samenwerking kracht bij door de ondertekening van een overeenkomst.

Verpleegkunde studente.jpg Onderzoek

Saxion en partners ontwikkelen scholingsmodule en platform rondom delier

Saxion heeft samen met haar partners MST, ROC van Twente, Universiteit Twente, Livio en gemeente Enschede een digitale scholingsmodule en een digitaal platform ontwikkeld rondom delier, acuut optredende verwardheid. Op deze manier hopen zij de kennis bij professionals en naasten te vergroten.

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit Onderzoek

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit

Arthur Janse en Chhay Lin Lim: beiden werden deze Saxion-docenten gegrepen door de ongekende mogelijkheden die het fenomeen blockchain de wereld in toenemende mate gaat bieden. Ze sloegen de handen ineen en schreven het Basisboek Blockchain dat op 15 november aanstaande eerst in digitale vorm en begin december als hardcopy-exemplaar verschijnt. Chhay: “We hebben het boek geschreven dat we zelf hier in Nederland misten. Het was pionieren, maar we zitten al weer vol nieuwe plannen.”

Dag van de Duurzaamheid Saxion 2019 Corporate

Het is de Dag van de Duurzaamheid!

10 oktober, het is de Dag van de Duurzaamheid en ook bij Saxion werken we hard aan een duurzame toekomst. We zetten een aantal initiatieven voor je op een rijtje, want duurzaamheid is niet moeilijk of ver weg en wie weet inspireren deze verhalen ook jou om mee te doen of je er bewust(er) van te zijn.

NOABER moet onderzoek naar biogasproductie in Oost-Nederland een boost geven Onderzoek

NOABER moet onderzoek naar biogasproductie in Oost-Nederland een boost geven

NOABER. Het woord klinkt ons in Oost-Nederland al vertrouwd in de oren, maar het is ook de verkorte benaming van het project Naar Oost-Nederlandse Agro Biogashus En ciRculairiteit. Saxion ontving subsidie om, met een aantal partners, onderzoek te doen naar nieuwe mogelijkheden en verdienmodellen om de productie van biogas te verhogen. De komende twee jaar zijn verschillende Saxion-lectoraten daar vanuit het corporate onderzoeksprogramma Smart Energy Transition intensief bij betrokken.

eNose - Rens (links) en Rick.jpg Onderzoek

Studenten ontwikkelen eNose tegen voedselverspilling

Terwijl een groot deel van studerend en werkend Nederland de afgelopen weken vakantie vierde, was Rick Cohen (op de foto rechts) bijna dagelijks in één van de labs van de Universiteit Twente te vinden. Als derdejaars Saxion-student deed hij samen met UT-student Rens Horst onderzoek naar het ontwikkelen van een elektronische neus: een op nanotechnologie gebaseerde sensor die voedselbederf in grote magazijnen vroegtijdig kan opsporen. Team eNose, noemt het duo zich lachend, maar Rick en Rens werkten gedreven en serieus aan hun onderzoek, waarmee ze bovendien in de finale zijn beland van een jaarlijkse chemiecompetitie voor studenten.

Hans Vossensteyn Onderzoek

Gaat deze directeur extra onderzoeksgelden binnenslepen?

Hans Vossensteyn is de nieuwe directeur van de Saxion Research & Graduate School (SRGS). Zijn opdracht? De strategische lijnen op het gebied van onderzoek meer te verbinden in de hogeschool, programmalijnen verder ontwikkelen en om meer tweede en derde geldstromen binnen te halen. We blikken met hem vast een beetje vooruit op de taken die in het verschiet liggen. “Mooie uitdagingen, dat is zeker.”

Going circular going cellulose Onderzoek

Saxion-lectoraat ontvangt subsidie in strijd tegen textielafval

Het lectoraat Smart Functional Materials heeft een subsidie toegezegd gekregen voor het project ‘Breakthrough in polycotton recycling’. Met het bedrag van €300.000,- hopen de onderzoekers samen met verschillende partners een grote stap te zetten in de verwerking van het Nederlandse textielafval tot nieuwe grondstoffen.

Inge Hermann Onderzoek

Weeskinderen helpen in het buitenland: ‘Wie please je nou echt?’

Het lijkt steeds populairder te worden onder jongeren: vrijwilligerswerk in het buitenland. Maar wie help je daar nou eigenlijk echt mee? Inge Hermann, hoofddocent/onderzoeker Tourism Management en mede-auteur van een handleiding over het zogeheten voluntourism, mocht daar eind juli op de Australische radiozender ABC haar licht over laten schijnen. “Als een vrijwilliger denkt dat hij of zij goed doet, betekent dat niet automatisch dat het ook goed ís.”