Nieuws

'Blockchain is het cement tussen kunstmatige intelligentie en Internet of Things' Onderzoek

Sinds een jaar bouwde lector Jan Veuger bij Saxion aan het eerste lectoraat Blockchain van Nederland. Vrijdag 17 januari wordt hij door het College van Bestuur officieel als lector geïnstalleerd. We kijken met hem vooruit, naar de volgende fase die zich aandient voor Blockchain-technologie. Convergentie is daarin het sleutelwoord.

‘We willen mensen een stem geven over de laatste periode van hun leven’ Studentenleven

‘We willen mensen een stem geven over de laatste periode van hun leven’

Hoe ga je als zorgverlener het gesprek aan met mensen die in de palliatieve fase van hun leven zijn beland? Als het daarbij gaat om mensen met een ernstige meervoudige beperking, vraagt dat om aangepaste en zorgvuldige communicatie. Saxion-studenten werken in Smart Solutions-projectgroepen intensief samen met zorginstelling ’s Heeren Loo om tot goede en werkbare oplossingen voor de zorgpraktijk te komen.

Zonnepanelen Onderzoek

Miljoenensubsidie voor onderzoek naar energieopslag

Het consortium RELEASE, waar ook het Saxion-lectoraat Duurzame Energievoorziening onderdeel van is, krijgt ruim tien miljoen euro toegekend aan subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

impressie opleiding Onderzoek

Pioneers in Health Care verdeelt zes ton voor betere patiëntenzorg

Innovatiefonds Pioneers in Health Care heeft 600.000,- aan innovatiegeld toegekend aan tien onderzoeksteams. Met dit fonds ondersteunen Hogeschool Saxion, Universiteit Twente, Medisch Spectrum Twente, Deventer Ziekenhuis en Ziekenhuisgroep Twente regionaal medisch-technologisch onderzoek.

Themamiddag research support voor hogescholen bij Saxion Onderzoek

Saxion vertelt over onderzoeksondersteuning en RDM tijdens SIA-congres

“Onderzoek in Uitvoering” was dit jaar het thema van het SIA-congres dat half november in Nieuwegein plaatsvond. In lezingen, workshops, debatten en ontmoetingen draaide alles om praktijkgericht onderzoek binnen hogescholen. Saxion was goed vertegenwoordigd in het inhoudelijke programma en leverde een bijdrage aan vijf van de twaalf presentaties tijdens het congres. Sarah Coombs en Renate Mattiszik, beiden verbonden aan Saxion Bibliotheek en Saxion Research Services (SRS) doen verslag.

Saxion Lectoraat-0322.jpg Corporate

Saxion in de startblokken om promoveren binnen hbo verder vorm te geven

Het is een wezenlijke stap op weg naar de mogelijkheid om binnen het hbo te kunnen promoveren: met haar Strategische Agenda voor het hoger onderwijs presenteerde minister Van Engelshoven deze week haar beleidsvoornemens voor de komende jaren. Daarbij nodigt ze hogescholen, waaronder Saxion, expliciet uit met een voorstel te komen voor de vormgeving van de derde cyclus. Anka Mulder, voorzitter van het Saxion College van Bestuur, reageert verheugd op de ontwikkelingen: “Dit is heel goed voor onze regio en heel goed voor Nederland. We staan in de startblokken om aan de slag te gaan.”

mkb idee Onderwijs

Saxion-project HackYourFuture wint beste MKB!dee

Regionale learning communities om het tekort aan technisch geschoolde ICT-professionals tegen te gaan, oftewel: HackYourFuture. Dit mede door Saxion ontwikkelde project won maandag de prijs voor beste MKB!dee, die werd uitgereikt door staatssecretaris Mona Keijzer.

Studiestress en prestatiedruk Studentenleven

Studiestress, je kan er iets tegen doen

Heb je wel eens last van klamme handen, buikpijn, overmatig zweten, je onrustig voelen, een overvol hoofd of angst of boosheid om iets niet te halen? Het zijn mogelijk symptomen van studiestress. Dit is een veelvoorkomend probleem onder studenten blijkt uit onderzoek. Ook Saxion onderzoekt nu hoeveel studenten er op de hogeschool mee kampen. Heb je klachten? Weet dan alvast dat je niet de enige bent. Lees verder om te leren wat het is en wat je eraan kan doen.

Drone Onderzoek

Saxion ontvangt 1 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van drone met robotarm

Met een toekenning van €1 miljoen onderzoekssubsidie vanuit de regeling RAAK-PRO en het bedrijfsleven kan Saxion met een aantal samenwerkingspartners de komende jaren enorme stappen zetten in de ontwikkeling van een autonome en modulaire vliegende hand. Het wordt wereldwijd de eerste praktische toepassing in zijn soort.

Drie onderzoeksteams van hogeschool Saxion ontvangen HTSM-geld voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen Onderzoek

Saxion-lectoren in de prijzen bij NWO-innovatiefestival

Saxion is tijdens het NWO-innovatiefestival ‘TEKNOWLOGY’ in de prijzen gevallen met drie relevante onderzoeksvoorstellen. Het gaat om de onderzoeksteams van Blockchain-lector Jan Veuger, NanoPhysics-lector Cas Damen en Advanced Forensic Technology-lector Jaap Knotter.