Saxion Lectoraat-0322.jpg Corporate

Saxion in de startblokken om promoveren binnen hbo verder vorm te geven

Het is een wezenlijke stap op weg naar de mogelijkheid om binnen het hbo te kunnen promoveren: met haar Strategische Agenda voor het hoger onderwijs presenteerde minister Van Engelshoven deze week haar beleidsvoornemens voor de komende jaren. Daarbij nodigt ze hogescholen, waaronder Saxion, expliciet uit met een voorstel te komen voor de vormgeving van de derde cyclus. Anka Mulder, voorzitter van het Saxion College van Bestuur, reageert verheugd op de ontwikkelingen: “Dit is heel goed voor onze regio en heel goed voor Nederland. We staan in de startblokken om aan de slag te gaan.”

mkb idee Onderwijs

Saxion-project HackYourFuture wint beste MKB!dee

Regionale learning communities om het tekort aan technisch geschoolde ICT-professionals tegen te gaan, oftewel: HackYourFuture. Dit mede door Saxion ontwikkelde project won maandag de prijs voor beste MKB!dee, die werd uitgereikt door staatssecretaris Mona Keijzer.

Studiestress en prestatiedruk Studentenleven

Studiestress, je kan er iets tegen doen

Heb je wel eens last van klamme handen, buikpijn, overmatig zweten, je onrustig voelen, een overvol hoofd of angst of boosheid om iets niet te halen? Het zijn mogelijk symptomen van studiestress. Dit is een veelvoorkomend probleem onder studenten blijkt uit onderzoek. Ook Saxion onderzoekt nu hoeveel studenten er op de hogeschool mee kampen. Heb je klachten? Weet dan alvast dat je niet de enige bent. Lees verder om te leren wat het is en wat je eraan kan doen.

Drone Onderzoek

Saxion ontvangt 1 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van drone met robotarm

Met een toekenning van €1 miljoen onderzoekssubsidie vanuit de regeling RAAK-PRO en het bedrijfsleven kan Saxion met een aantal samenwerkingspartners de komende jaren enorme stappen zetten in de ontwikkeling van een autonome en modulaire vliegende hand. Het wordt wereldwijd de eerste praktische toepassing in zijn soort.

Drie onderzoeksteams van hogeschool Saxion ontvangen HTSM-geld voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen Onderzoek

Saxion-lectoren in de prijzen bij NWO-innovatiefestival

Saxion is tijdens het NWO-innovatiefestival ‘TEKNOWLOGY’ in de prijzen gevallen met drie relevante onderzoeksvoorstellen. Het gaat om de onderzoeksteams van Blockchain-lector Jan Veuger, NanoPhysics-lector Cas Damen en Advanced Forensic Technology-lector Jaap Knotter.

Verpleegkunde studente.jpg Onderzoek

Saxion en partners ontwikkelen scholingsmodule en platform rondom delier

Saxion heeft samen met haar partners MST, ROC van Twente, Universiteit Twente, Livio en gemeente Enschede een digitale scholingsmodule en een digitaal platform ontwikkeld rondom delier, acuut optredende verwardheid. Op deze manier hopen zij de kennis bij professionals en naasten te vergroten.

‘We maken de waarde van reclasseren verder duidelijk met data van het CBS’ Onderzoek

‘We maken de waarde van reclasseren verder duidelijk met data van het CBS’

Het Saxion-lectoraat Waarde van Reclasseren is een van de eerste lectoraten in Nederland die een machtiging heeft om met de microdata van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) te werken. Doel is om met hulp van grote hoeveelheden data inzichtelijk te maken wat het werk van de reclassering de Nederlandse samenleving oplevert. Niet alleen aan financiële, maar vooral aan maatschappelijke waarde in de volle breedte, vertelt lector Attila Németh. “Met data-analyse in combinatie met kwalitatief onderzoek, krijgen we meer grip op wat de reclassering met haar werk bereikt in Nederland.”

Saxion en Antea Group verlengen samenwerking binnen lectoraat Bodem en Ondergrond Organisatie

Saxion en Antea Group hebben besloten ook de komende jaren nauw samen te blijven werken binnen het lectoraat Bodem en Ondergrond. Suzan Veldhuis, directeur van de academie BBT van Saxion, en Léon Verhoeven, businesslijn-directeur van Antea Group, zetten de samenwerking kracht bij door de ondertekening van een overeenkomst.

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit Onderzoek

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit

Arthur Janse en Chhay Lin Lim: beiden werden deze Saxion-docenten gegrepen door de ongekende mogelijkheden die het fenomeen blockchain de wereld in toenemende mate gaat bieden. Ze sloegen de handen ineen en schreven het Basisboek Blockchain dat op 15 november aanstaande eerst in digitale vorm en begin december als hardcopy-exemplaar verschijnt. Chhay: “We hebben het boek geschreven dat we zelf hier in Nederland misten. Het was pionieren, maar we zitten al weer vol nieuwe plannen.”

Dag van de Duurzaamheid Saxion 2019 Corporate

Het is de Dag van de Duurzaamheid!

10 oktober, het is de Dag van de Duurzaamheid en ook bij Saxion werken we hard aan een duurzame toekomst. We zetten een aantal initiatieven voor je op een rijtje, want duurzaamheid is niet moeilijk of ver weg en wie weet inspireren deze verhalen ook jou om mee te doen of je er bewust(er) van te zijn.