Paaseieren.jpg
Studentenleven

Wat kan je tijdens Pasen doen in de Saxion-steden?

Leestijd Minuten

Ben je klaar met paashaas spelen voor je neefjes, het zoeken naar eieren in de achtertuin van je oma of je huisgenoot die net als vorig jaar het familierecord eieren eten op zijn naam schrijft? In de Saxion-steden Apeldoorn, Deventer en Enschede zijn tal van paasactiviteiten die jou wellicht ook een vrolijk Pasen kunnen bezorgen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Apeldoorn

Zoek je nog een deuntje voor je paasparty (of voor alle feestjes erna)? Ga dan naar de Platenbeurs in Dok Zuid waar je tussen circa 100.000 cd’s en lp’s kan snuffelen. Toch liever live muziek? Kijk dan voor het aanbod op de uitagenda van de lokale VVV. Diverse cafés hebben livemuziek tijdens het Paasweekend.

Liever nog wat extra’s eten? Beide paasdagen kan je lunchen in de Stroomtrein terwijl deze ouderwetse trein tussen Apeldoorn en Dieren rijdt. 

Al die paaskilo’s er weer aftrainen met of zonder familie? Bootcamp055 organiseert een familie work-out. Een andere fysieke paasactiviteit die onze aandacht trok: met eieren smijten. Café het Oude Huis organiseert volgens de VVV Apeldoorn jaarlijks een wedstrijdje voor duo’s.

Net buiten Apeldoorn, maar toch lekker kneuterig: bezoek de Paasmarkt in het hart van Park Hoge Veluwe. Sierraden, decoratie, tassen, een knutselbus én voor als je nog niet genoeg hebt gegeten: diverse foodstands.

Deventer

Op het platteland is het een hele gebeurtenis en rondom Deventer zijn er dan ook een aantal paasvuren te vinden op Eerste Paasdag. Zo is er eentje net buiten Bathmen, georganiseerd door buurtvereniging Dortherhook. Maar baas boven baas, in Holten wordt er door buurtschappen gestreden om het hoogste paasvuur, dus wil je een megagroot vuur ervaren dan moet je naar Espelo of Dijkerhoek.

Toch nog meer paaseieren zoeken? Diverse bibliotheken in en rondom de hanzestad bieden het aan. Zie daarvoor de agenda van de lokale VVV.

En natuurlijk is er traditiegetrouw de kermis aan de Roland Holstlaan – Platvoet. Op de website Kermis Deventer vind je een overzicht van alle attracties. En hij is al open voor het publiek sinds vorig weekend

Enschede

Net als in Deventer is er in Enschede ook een kermis neergestreken. Deze begint al de zaterdag voor Pasen en is te vinden in het Volkspark. Tussen 13.00 en 23.00 uur kan je je adrenalinegehalte naar een nieuw niveau laten tillen in een van de zestig attracties.

Er zijn flink wat horecagelegenheden die een paasbrunch aanbieden. Zie voor een overzicht de uitagenda van Enschede . Maar misschien doe je dat al met familie/vrienden/huisgenoten en heb je meer zin om daarna aan te sluiten bij een feestje, dan kan je terecht bij Mood. Daar organiseren ze een Paasmiddag. Ze omschrijven het zelf als Kerstmiddag, maar dan zonder kerstballen en met bunnies en paaseieren. Het proberen waard?

Geen paasvuur in de binnenstad van Enschede, maar wil je toch het eeuwenoude ritueel bewonderen? Dan moet je op Eerste Paasdag naar een van de omliggende plaatsen: Boekelo, Lonneker of Buurse.  

Gerelateerde artikelen

Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede Corporate

Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede

20 april 2024
Video: terugblik op de International Project Week 2024 SaxionTV

Video: terugblik op de International Project Week 2024

13 februari 2024
Saxion Apeldoorn Event

Congres Security: verleden, heden en toekomst