2016 - I Am Photography - Introductieconcert - evenementen 9.png Studentenleven

Dit zijn de headliners van het Introductieconcert 2019

Begin jij het nieuwe studiejaar op de bagagedrager van Gers Pardoel of in de tijdmachine van Dio? Dat kan tijdens het Introductieconcert 2019 in Enschede op woensdagavond 28 augustus. Op de eerste dag van de HOI-week komen deze twee Nederlandse rappers namelijk de Oude Markt op z’n kop zetten.

eetweet.jpeg Onderwijs

Studeren in deeltijd, maar wat? Kom naar Eet & Weet!

Wil je verder in je carrière? Jezelf ontwikkelen? En het liefst nog in september starten met je studie? Kom dan naar Eet & Weet!

Mysteryland_2018.jpg Studentenleven

Met deze festivals kom jij de zomer door!

De laatste studiepunten druppelen binnen en de eerste strandfoto’s verschijnen alweer op Instagram, dat betekent maar één ding: summertime! En hoe kun je dat nou beter vieren dan door lekker te feesten? Lees hier welke festivals jij allemaal kunt pakken in de Saxion-steden deze zomer.

Zabukifestival Corporate

Zabuki Festival van start met thema 'Plastic'

Vanaf vandaag staat Saxion in Enschede in het teken van het Zabuki Festival! Ongeveer 420 basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen uit de regio gaan aan de slag met proefjes en experimenten binnen het thema ‘Plastic’.

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019 Corporate

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019

De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Op donderdag 27 juni overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. De winnende vwo-leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede (locatie Bruggertstraat) winnen een ondernemende reis naar Roemenië.

IMG_8250.JPG Onderwijs

Saxion brengt werkgeluk op Kennisfestival in Deventer

Vaker dingen doen waardoor je vergeet je telefoon te checken en dat vonkje meenemen naar de werkvloer: dat is wat Mirjam Spitholt donderdagmiddag op ‘Het grootste Kennisfestival van Nederland’ omschreef als een belangrijke sleutel tot werkgeluk. Met de inspirerende sessie van de docent Gelukskunde én een eigen plein was Saxion goed vertegenwoordigd op het festival in Deventer.

P1022158.JPG Onderwijs

Smart Solutions Semester: innovatieve oplossingen voor de maatschappij

Vrijdag vond in Deventer alweer de vierde editie van het Smart Solutions Festival plaats. Liefst tachtig studententeams presenteerden hier de innovatieve oplossingen waar zij de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt. Drie groepen ontvingen een prijs voor het beste concept, maar wat hebben de studenten en hun opdrachtgevers nou écht aan het Smart Solutions Semester?

Grootste-kennisfestival-van-Nederland12.jpg Corporate

Saxion Parttime School op Kennisfestival: van werkdruk naar werkgeluk

Iedereen heeft er wel eens last van: werkdruk. De een weet er alleen beter mee om te gaan dan de ander. Bezoek donderdag 20 juni het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer de interactieve tent van Saxion Parttime School en ontdek hoe jij jouw werkgeluk kunt vergroten!

Winnaars Smart Solutions Festival Onderwijs

Apps en ‘brilliant failure’ winnen Smart Solutions Festival

Een app die kinderen meer laat bewegen, een onderzoek naar het recyclen van polyester en een app die dementerenden helpt navigeren in de stad van de toekomst: dat zijn de winnende concepten van de vierde editie van het Smart Solutions Festival. Het festival werd vrijdag door Saxion georganiseerd in voetbalstadion De Adelaarshorst in Deventer.

June 05, 2019-21-4513-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A5081-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Overdonderde winnaars na zinderende finale Saxion Ondernemers Award

Spanning bij de deelnemers, een hoog niveau tijdens de pitches en ontlading bij de winnaars: de finale van de jubileumeditie van de Saxion Ondernemers Award had het woensdagavond allemaal. Uiteindelijk gingen Anouk (Sassive), Karel en Bas (Brand Your Merch) er met de felbegeerde awards vandoor. “Het is nog een beetje onwerkelijk.”