WP_20190518_15_52_31_Pro.jpg Corporate

Gladiatoren en zaadbommetjes doen missie Saxion op D’RAN-festival slagen

De opkomst viel zowel vrijdag als zaterdag wat tegen, maar het enthousiasme van de aanwezigen maakte veel goed. En dus kan de door Saxion geadopteerde Goede Burger Tent op het D’RAN-festival met recht een succes worden genoemd. “We hebben met het mooie programma in onze tent goede sier gemaakt bij het publiek, de organisatie en de achterban van het festival.”

Steven Dorrestijn Corporate

Saxion op D'RAN-festival: 'Mooie kans om te laten zien hoe Saxion studenten opleidt tot goede burgers'

‘Een mooie klus’, zo noemt Saxion-lector Steven Dorrestijn het invullen van de programmering van de Goede Burger Tent op het D’RAN-festival in Enschede. Middels interactieve lezingen en workshops hoopt hij de bezoekers te laten zien hoe Saxion studenten opleidt tot goede burgers.

D'RAN Corporate

Saxion met eigen tent aanwezig op festival D'RAN19

Saxion is vrijdag 17 en zaterdag 18 mei met een eigen tent aanwezig op D'RAN19, een kennisfestival in Enschede. In de Goede Burger Tent worden interactieve lezingen en workshops gehouden met als rode draad: hoe verandert technologie onze wereld?

Schrijf je in voor de Saxion Ondernemers Award Ondernemerschap

Reserveer je ticket voor de Grande Finale van de Saxion Ondernemers Award 2019

Woensdagavond 5 juni staat het Wilminktheater in Enschede in het teken van de Saxion Ondernemers Award 2019. Elf finalisten strijden tijdens deze jubileumeditie om de titel: 'Ondernemer van Saxion van het jaar 2019'. Benieuwd welke finalist er vandoor gaat met het prijzenpakket t.w.v. €10.000? Reserveer nu je ticket voor de finale en maak het live mee!

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen Corporate

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen

Techniekonderwijs staat hoog op de agenda in Twente. Jaarlijks organiseren hogeschool Saxion en Universiteit Twente de RED Engineers Challenge, een uitvinders- en ontwerpwedstrijd voor in techniek geïnteresseerde kinderen uit groep 6 en 7 op Twentse basisscholen. Op woensdag 17 april tussen 12.30 en 17.00 uur is de finale van de zevende editie bij hogeschool Saxion. Dan presenteren de tech-kids hun duurzame wateroplossingen aan de jury.

Video: Hannover Messe 2019 Onderwijs

Video: Hannover Messe 2019

Voor de Hannover Messe Challenge 2019 gingen scholieren uit 4/5 havo en 5/6 vwo naar de grootste technologie en innovatiebeurs van Europa: de Hannover Messe 2019. Wij waren erbij om verslag te doen! Bekijk de video.

Kick-off Junior Startup Challenge 2019 Ondernemerschap

Video: Kick-off Junior Startup Challenge 2019

De Junior Startup Challenge is een ondernemerscompetitie voor middelbare scholieren. Tijdens deze Challenge strijden mavo- , havo- en vwo-leerlingen van verschillende middelbare scholen, tegen elkaar op het gebied van ondernemerschap.

Concordia Monsterproject Onderwijs

Niet bang voor monsters? Bezoek dan deze unieke expositie!

Getekend door basisschoolleerlingen, tot leven gebracht door studenten: de angstaanjagende monsters van het Monsterproject. Woensdag 13 maart is de officiële opening van deze unieke tentoonstelling in Concordia.

Alexander Wijninga Route Suc6 Ondernemerschap

Terugblik: Route Suc6 met Alexander Wijninga

Woensdagavond 27 februari vond een nieuwe editie van de Route Suc6 plaats. Dit keer in het Muziekcafé in de binnenstad van Enschede. Een café vol studenten en ondernemers luisterden naar de succesverhalen en tegenslagen van ondernemer Alexander Wijninga. Alexander is ondernemer in de dop, heeft verschillende bedrijven opgericht waaronder Watermelon. Watermelon ging failliet door een akkefietje met WhatsApp, maar Alexander zorgde voor een doorstart. De presentatie van de avond was in de handen van Bert Eeftink.

Pimp je jeans tijdens de Denim Democracy-tentoonstelling Onderwijs

Pimp je jeans tijdens de Denim Democracy-tentoonstelling

Studenten die in het hoofdgebouw van Saxion in Enschede de afgelopen dagen over de eerste verdieping liepen, konden er niet omheen: de expositie van Denim Democracy. Deze rondreizende tentoonstelling laat zien hoe de verwerking van onze spijkerbroeken een impact heeft op het milieu.