Bezoek dit weekend het Maker Festival Twente
Corporate

Bezoek dit weekend het Maker Festival Twente

Leestijd Minuten

Bezoek dit weekend, 25 en 26 mei, het Maker Festival Twente en laat je inspireren op het gebied van innovatie, technologie, creativiteit en de maakcultuur. Saxion FabLab Enschede staat hier ook op de 'Makersbeurs'.

Bedrijven, kunstenaars, wetenschappers, makers, ondernemers en doe-het-zelvers laten tijdens het Maker Festival Twente zien wat ze maken en delen hun kennis.

Kunst, vormgeving, techniek, ondernemers en onderwijs worden samengebracht om elkaar te ontmoeten en inspireren, maar soms ook om elkaar op het verkeerde been te zetten of uit te dagen. Bezoekers ervaren en beleven door zelf te dóen.

De Makersbeurs sluit dit jaar aan bij het thema Metropolis. Dat betekent dat de programmering een relatie heeft met onderwerpen als de robotisering van arbeid, digitalisering van de democratie, verstedelijking en duurzaam wonen en eten.

Er zijn workshops biokunst, biodesign en do-it-together biology. Je kunt je eigen robot kit bouwen of een ritje maken in de 'FabLab-Chair'. In de biohacking academy leer je hoe je thuis medicijnen, geurstoffen, schimmels en andere interessante biotechnologie kunt maken. Je gaat zelf aan de slag met protoplast. Er is een chocolate challenge en nog veel meer…

Gerelateerde artikelen

Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede Corporate

Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede

20 april 2024
Video: terugblik op de International Project Week 2024 SaxionTV

Video: terugblik op de International Project Week 2024

13 februari 2024
Saxion Apeldoorn Event

Congres Security: verleden, heden en toekomst