Bouwterrein SmartTinyLab Dura.jpg
Organisatie

Symbolische schep in de grond bij bouwstart Smart TinyLab

Op 2 december was het zover. Met Dura Vermeer als coördineerde aannemer is het bouwteam gestart met de realisatie van het Smart TinyLab aan de Kortenaerstraat in Enschede.

Tijdens de bezichtiging van de bouwplaats door betrokken partijen zoals Dura Vermeer, Kienhuis Bouwmanagement en Saxion ontvingen de aanwezigen, waaronder Suzan Veldhuis (Saxion directeur BBT) en Thijs Haafkes (directeur productie Dura Vermeer) uitleg over de stand van de grondwerkzaamheden en de bouwplanning. Symbolisch ging hierbij de schep in de grond!

Het “Smart TinyLab voor systeemintegratie in de bouw”, initiatief van de School of Business, Building & Technology (BBT), is een lab waar bouwpartners en bouw gerelateerde bedrijven hun producten in de praktijk kunnen ontwikkelen, testen, valideren en demonstreren.

Meer informatie over dit unieke lab?

Naar verwachting wordt het lab half april 2021 opgeleverd en vanaf dat moment kunnen de geplande onderzoeksplannen van start gaan. 

Benieuwd welke onderzoeksplannen dat zijn?

Er zijn al een aantal onderzoekplannen bekend die daar tot juni 2023 gaan plaatsvinden. Benieuwd welke dit zijn? Bekijk dan het online webinar van 26 november terug. 

 

Contact

Heb je interesse in het Smart TinyLab en/of zie je samenwerkingsmogelijkheden met het lectoraat Sustainable Building Technology? Mail dan naar smarttinylab@saxion.nl

 

Gerelateerde artikelen

Onderzoek

Twentse samenwerking ‘Bouwen aan Human Capital’ moet verduurzaming Nederlandse woningbouw versnellen

13 april 2023
Christian Struck (fotografie Robin Kamphuis) Onderzoek

Christian Struck geïnstalleerd als lector SBT: ‘We moeten alles op alles zetten om de opwarming van de aarde te temperen’

04 april 2023
Functioneel hout Organisatie

Functioneel hout als toekomstbestendig bouwmateriaal: Saxion en Gooskens Hout intensiveren samenwerking met betrekking tot onderzoek en innovatie