Saxion_72443.jpg
Studentenleven

Tips om contact te houden met je medestudenten

Leestijd Minuten

Studeren in deeltijd tijdens corona is niet altijd even gezellig. Je werkt veel vanuit huis en daarna kom je in de avond ook niet meer de deur uit om lessen te volgen bij Saxion. Het krijgen van online lessen betekent ook dat je je medestudenten minder vaak ziet en spreekt. Maar hoe onderhoud je nog toch (online)contact met je studiegenoten? In dit artikel geven wij je enkele tips!

1.    Plan een online koffiepauze of studeeruurtje in

Contact onderhouden met je medestudenten is belangrijk. Niet alleen om te kunnen overleggen over je studie, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Een goede bak koffie gaat er bij iedereen wel in, plan daarom eens een online koffiepauze of studeeruurtje in met je studiegenoten via Teams. Gebruik deze momenten om te socializen of om samen te werken aan die belangrijke opdracht. Zo krijg je toch nog het gevoel dat je elkaar helpt en onder de mensen bent. 
.
2.    Contact via Whatsapp of Teams

Tegenwoordig beschikt iedereen wel over een telefoon met whatsapp en de Teams-app. Zoek elkaar via die kanalen op als je vragen hebt over je studie. Daarnaast kun je een groepsapp aanmaken met alle studenten uit jouw klas om in contact met elkaar te blijven en elkaar te voorzien van tips en tricks tijdens de studie.  

3.    Spreek fysiek af

Met de coronamaatregelen in acht nemend kun je fysiek afspreken met je medestudenten. Werk samen aan opdrachten en stel elkaar vragen over de studie. Op deze manier leer je elkaar beter kennen en het is ook nog eens gezelliger om echt met iemand fysiek samen te werken.

4.    Digital Socializing

Hierboven hebben we al een aantal (digitale) mogelijkheden benoemd om in contact te blijven met je studiegenoten. Maar naast het elkaar helpen en geven van tips en tricks is socializen misschien wel net zo belangrijk. Zoek elkaar op via de digitale kanalen, bijvoorbeeld Teams, en vertel wat je meemaakt en waar je mee zit en biedt een luisterend oor naar de ander en kijk wat je voor je medestudent kunt betekenen. Bespreek daarnaast ook de leuke en mooie dingen die je meemaakt, voer een gesprek alsof je bij de koffieautomaat bij Saxion staat en geniet van een heerlijk kopje koffie.

Bovenstaande tips helpen je bij het onderhouden van contact met je medestudenten. Heb jij nog tips die ontbreken in ons lijstje? Laat het ons dan vooral horen. Samen kunnen we het online studeren leuker maken!

Wil jij meer weten over studeren in deeltijd bij Saxion? Bekijk onze speciale deeltijd pagina en lees alles wat je moet weten!

Gerelateerde artikelen

Onderwijs

Studeren in deeltijd: ‘ben ik te oud?’

01 maart 2024
master-na-je-studie-saxion.jpg Onderwijs

Een master volgen na je hbo-studie? Zo doe je dat!

22 februari 2024
Deeltijd studente met kop koffie op een bank Onderwijs

Welke deeltijd hbo-opleidingen zijn er?