IMG_5126.JPG Onderwijs

Oogst 2019 verbindt studenten met werkveld: 'Ik mag komen lunchen'

Verschillende bestuurskundigen, stedenbouwkundigen en planologen in spé hebben zich donderdagmiddag tijdens Oogst 2019 in Deventer gepresenteerd aan het werkveld. En met succes.

‘Bij bodem en ondergrond draait alles om nieuwe technologie en regie’ - Geert Roovers Onderzoek

‘Bij bodem en ondergrond draait alles om nieuwe technologie en regie’

‘Aardbevingen in Groningen, CO2-opslag en bodemdaling: als de bodem in het nieuws is, dan gaat het vaak over omstreden dossiers,’ vertelt Geert Roovers, verbonden aan het lectoraat Bodem en Ondergrond. Wat betekent duurzaam bodembeheer in de toekomst? Wat is de rol die onderwijs en onderzoek daar samen met het werkveld in kunnen spelen? Nieuwe technologie en regie zijn daarbij sleutelwoorden, aldus de Saxion-lector.

Saxion-concept Ruimtelijke Ontwikkeling uniek voor Nederland, volgens beoordelingsrapport Organisatie

Een audit-rapport met louter positieve beoordelingen en een maximale score voor alle studierichtingen. De opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) kreeg onlangs goed nieuws over de recent afgeronde accreditatie. ‘We zijn er als team heel trots op dat de energie die we de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in de nauwe samenwerking tussen de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling en Bestuurskunde zijn vruchten heeft afgeworpen,’ reageert Mark Dorenbusch namens de opleiding.

Burgemeester Zutphen onder de indruk van eerstejaars studenten Onderwijs

Burgemeester Zutphen onder de indruk van eerstejaars studenten

Woensdag 10 april nam de Zutphense burgemeester Annemiek Vermeulen op symbolische wijze de meer dan 30 binnenstadsplannen uit de Integrale Opdracht (IO) ‘Ruimte voor Initiatief’ in ontvangst. Hier is aan gewerkt door studenten Bestuurskunde/Overheidsmanagement en Ruimtelijke Ontwikkeling.

DSC_1195.jpeg Onderwijs

Elise, Ruben en Robert strikken buurtbewoners voor duurzaam initiatief

De opdracht was duidelijk: dertig bewoners vinden die willen deelnemen aan een zonne-energieproject in het Almelose Nieuwstraatkwartier. Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan, kwamen studenten Elise Olde Monnikhof, Ruben Hanterink en Robert van ’t Veld achter. “Maar om juist deze mensen te kunnen overtuigen om deel te nemen aan een duurzaam initiatief, maakt een wereld van verschil.”

DemoCrazy on Tour bij Saxion Deventer Studentenleven

DemoCrazy on Tour bij Saxion Deventer

Ga jij woensdag 20 maart stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen? Afgelopen maandag stonden Jij & Overijssel, de provincie en het waterschap samen met enkele Saxion-studenten in de centrale hal om studenten te stimuleren hun stem uit te brengen.

Student Naomi Zijderveld pitcht over de snelheid van de toekomst tijdens TEDxYouth@Nijmegen Organisatie

Op 18 januari werd de eerste editie van TEDxYouth@Nijmegen georganiseerd. Deze jeugdversie van de bekende TEDx formule, waarbij sprekers de rode stip betreden om hun idee te presenteren, bood het podium aan 15 ondernemende en bevlogen mensen tussen de 16 en 30 jaar. Het thema was Velocity of the Future, waarbij vernieuwende ideeën over duurzaamheid, verbinding en ondernemerschap centraal stonden. Eén van de sprekers was Naomi Zijderveld, vierdejaars studente Ruimtelijke Ordening en Planologie.

WP_20190109_17_41_54_Pro.jpg Organisatie

"DEV&TER: Jong voor de toekomst’’ op gemeentelijke nieuwjaarsreceptie

Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Deventer overhandigde een vertegenwoordiging van jonge professionals, Saxion-studenten en middelbare scholieren hun toekomstwensen aan de stad. De toekomstwensen en -dromen werden in december verzameld op een bijeenkomst, grotendeels voorbereid door stadsLAB-studenten, van de Deventer

Studenten Urban Studies presenteren afstudeerresultaten aan werkveld Onderwijs

‘Het rapport dat ik schreef, is dit najaar verzonden aan de Tweede Kamer’

De nieuwe manier van afstuderen bij de Academie Bestuur, Recht en Ruimte (ABRR) is positief ontvangen. ‘We zijn bij ABRR nu een jaar bezig met een nieuwe vorm van afstuderen bij de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling en Bestuurskunde,’ vertelt Frank Evers, voorzitter van de Curriculumcommissie Urban Studies. ‘Het werkveld reageert positief, merken we.’ Student Thijs Elderink vult aan: ‘Dit is een fantastische manier om je studie af te ronden.’

Video: Betekent de slimme stad ook een gelukkige(re) burger? Onderwijs

Video: Betekent de slimme stad ook een gelukkige(re) burger?

Vanuit het stadsLAB hebben vier Bestuurskunde/Overheidsmanagement en Ruimtelijke Ontwikkeling studenten in opdracht van Architectuurcentrum Rondeel een tweetal sensorwandelingen door de binnenstad en het industrieterrein van Deventer georganiseerd. Begin november brachten ze in kaart wat er aan sensoren, camera’s en andere technieken om de mensen heen wordt gebruikt. Op 15 november presenteerden deze studenten de resultaten van hun onderzoek en gingen zij in op de vraag ‘Betekent de slimme stad ook een gelukkige(re) burger?’. Bekijk de video!