Havengebied Deventer, Ruimtelijke Ontwikkeling

Plan en ontwerp de stad en omgeving van de toekomst!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Internet, duurzame energie, nieuwe manieren van werken... Alles verandert razendsnel en dat merk je overal. We willen graag dat je fijn kunt leven in steden, dorpen en landelijke gebieden, maar we willen ook dat er plek is voor bedrijven. Bij Ruimtelijke Ontwikkeling ontwerp je ons land van de toekomst. Je kunt kiezen voor één van de drie studieroutes:

Ruimtelijke Ontwikkeling, student wijst maquette aan

Ruimtelijke Ordening en Planologie

Iedereen wil graag op zijn eigen manier prettig leven. Nu en ook in de toekomst. En dat terwijl de samenleving volop in ontwikkeling is en belangen soms flink kunnen botsen. Als planoloog zoek je hoe we alle voorzieningen op de juiste plek in de stad krijgen. Voor iedereen. Voor nu en later. Nieuwsgierig? Bekijk de studieroute.

Hoog water - Klimaar en management - man op fiets

Klimaat en Management

Hoe we met klimaatverandering omgaan, is de belangrijkste opgave voor de toekomst. We weten het allemaal, maar we weten niet goed hoe we dat moeten doen. En daar kom jij om de hoek kijken. Als afgestudeerd expert Klimaat en Management weet jij hoe je klimaatoplossingen voor de toekomst vormgeeft. Meer weten? Bekijk deze studieroute.

Bouw havengebied Deventer, stedenbouwkundig ontwerpen

Stedenbouwkundig Ontwerpen

Steeds meer mensen wonen in de stad. Dat heeft effect op de manier waarop we samenleven en op de inrichting van de stad. Bij de studieroute Stedenbouwkundig Ontwerpen leer je hoe je toekomstbestendige ontwerpen maakt voor een plek, wijk, dorp of stad. Benieuwd naar de inhoud van deze studieroute? Lees meer...

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Get Ready for a Smart World?!

Hoe bereiden wij jou voor op een slimme wereld als je vakgebied niet direct met technologie te maken heeft? Saxion-docent Bert Groot vertelt hoe hij en zijn collega's dit aanpakken binnen het vakgebied stad en samenleving.

Nieuws van deze opleiding

Gerelateerde opleidingen