Student opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement wijst maquette aan, Ruimtelijke Ontwikkeling Saxion

Plan jij nu de leefbare stad van straks? Word planoloog!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Ontwerp jouw ultieme leefomgeving, nu en in de toekomst bij de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie! Als planoloog ben jij de hoofdrolspeler in het vinden van de perfecte plek voor alle voorzieningen in de stad. Combineer verschillende belangen en creëer een stad die werkt voor iedereen. Wij zijn gisteren al begonnen, want morgen is het te laat.

De bachelor Ruimtelijke Ordening en Planologie is een studieroute binnen de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling
StadsLAB | Planoloog opleiding Saxion - Wat doet een planoloog

Op onderzoek uit in het stadsLAB

De leefomgeving is van ons allemaal. Plannen maken voor een plek vraagt dus om actief onderzoek. Op locatie, in de geschiedenis en bij belanghebbenden. Planologie hbo doe je dus niet alleen op school; het stadsLAB is dé plek voor onderzoek.

Accountancy studie Saxion

Goede antenne ontwikkelen

De steeds slimmere wereld heeft invloed op onze leefomgeving. Hoe dragen deze technologische ontwikkelingen bij aan een leefbare samenleving? Bij de studieroute hbo Planologie leer je wat wel en wat niet werkt.

Studenten opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement met Stadslab en windmolen

Slim samenwerken

Oplossingen voor leefbare steden maak je zelden alleen. Je werkt in het eerste jaar samen met de studieroutes Stedenbouwkundig Ontwerpen en Klimaat en Management en de opleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement. Je kunt dan nog switchen naar een van deze drie.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je planoloog opleiding

Droom jij ervan om in een stad nog eens duizenden woningen te bouwen, zelfs als de ruimte er niet lijkt te zijn? En hoe houd je de binnenstad aantrekkelijk in een tijd waarin iedereen online winkelt? Ontdek het tijdens jouw opleiding Ruimtelijke Ordening & Planologie! Samen met bewoners, bedrijven en gemeenten leer je de perfecte invulling te vinden voor elke plek.

Studie-inhoud

Bekijk de video over deze opleidinghbo Planologie IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Planologie hbo

Na je studie Planologie hbo

Wat doet een planoloog? Als planoloog ben je de inrichter en regisseur van de omgeving waarin we wonen, werken en recreëren. Je bent gebiedskundige in de breedste in van het woord. Je streeft ernaar een gebied mooier en prettiger te maken voor iedereen. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je hebt een sterke antenne voor de impact van ontwikkelingen op de leefomgeving en je weet hoe je zaken in Nederland geregeld krijgt.

Jouw toekomst
Studenten Sociaal-Juridische Dienstverlening aan het samenwerken
hbo retailmanagement saxion

Dat je iemand kunt inspireren en ook echt onder de indruk kan laten zijn, dat voelt echt geweldig!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen