header bouwkunde.png
Deeltijd

Bouwkunde

 • Graad

  Bachelor

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Maandag van 15.00 tot 21.15 uur

Werk je al enkele jaren in een bouwgerelateerde omgeving en heb je iets extra’s nodig om je verder te ontwikkelen? Dan is de deeltijdopleiding Bouwkunde iets voor jou! De opleiding richt zich op actuele thema's zoals samenwerken aan bouwprojecten door middel van BIM, het (her)ontwerpen van duurzame gebouwen en het optimaliseren van bouwprocessen.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je ontwerpt en herontwerpt duurzame gebouwen.
 • Je optimaliseert bouw- en bedrijfprocessen.
 • Je werkt samen op basis van BIM met verschillende disciplines in de bouwsector.
 • Je bent een goede gesprekspartner zowel op de werkvloer als voor het management. Je schakelt tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.
 • Je denkt analytisch en vormt bij bouwgerelateerde organisaties de schakel tussen de buitenwereld (omgeving en afnemers) en binnenwereld (organisatie en processen).

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Tijdens deze brede opleiding verkrijg je de bouwtechnische en bedrijfskundige kennis en vaardigheden om bedrijven een stap verder te helpen. Want processen kunnen altijd sneller, slimmer en efficiënter. Aan het einde van je studie herken je de knelpunten, geef je advies tot verbetering en neem je de lead om product- en procesinnovaties te realiseren.

Studie-inhoud
Bouwkunde - klassetting.png

Bekijk de video over deze opleiding

DE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Bouwkunde, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijk collegegeld voor 2022-2023 voor de deeltijdopleiding Bouwkunde bedraagt € 2.209. Eerstejaars betalen € 1.105.

Nieuws over deeltijdonderwijs

Carrièrekansen

Met deze brede opleiding zijn er vele beroepsmogelijkheden. Je kunt doorgroeien binnen je eigen functie. Maar je kunt ook aan de slag als BIM-coördinator, projectleider, projectmanager, consultant procesoptimalisatie, adviseur duurzaamheid etc.

Met je bachelor of science diploma op zak maak je veel meer kans op uitdagende managementfuncties. Zeker in combinatie met je werkervaring.

Saxion_72914.jpeg