Hbo-opleiding Bouwkunde Saxion

Ontwerp en bouw mee aan veilige en duurzame gebouwen bij hbo Bouwkunde

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Bouw mee aan morgen! Ontwerp nieuwe gebouwen, transformeer of renoveer bestaande bouw of ga aan de slag met een herbestemmingsopgave. Draag jouw steentje bij aan klimaatadaptie, circulariteit, energietransitie en de bouwopgave. Word een bouwprofessional en maak het verschil!

Tekening in het werkveld.jpg

Innovatie en techniek

Bouw aan de toekomst van de bouwsector! Ontdek tijdens de studie Bouwkunde de nieuwste innovaties. Leer alles over 3D-ontwerpen en duurzaam bouwen. Verken de impact van nieuwe (digitale) technieken, zoals AI, digital twin, industrialisatie van het bouwproces en alternatieve vormen van energieopwekking op de gebouwde omgeving.

Innovatief bouwen.jpg

Klimaatadaptie & circulariteit

Klimaatverandering zorgt voor grote uitdagingen binnen de bouw. Ontwikkel expertise over het ontwerpen van een klimaatbestendige leefomgeving. Leer innovatieve benaderingen voor duurzaam gebruik van grondstoffen, om uitputting van de aarde te voorkomen. Bouw mee aan een leefomgeving die klaar is voor de uitdagingen van morgen.

Richterspoort.png

​​Bouwopgave

Ontdek de bouwuitdagingen van Nederland! Leer hoe je kunt bijdragen aan de oplossingen voor het enorme woningtekort en de omvangrijke bouwopgave, die ons te wachten staan in de komende jaren. We focussen ons naast nieuwbouw, juist ook op transformatie en renovatie van bestaande bouw.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Bouwkunde

Tijdens de hbo-opleiding Bouwkunde leer je alles over het vak. Kijk met een duurzame bril naar het bouwen voor de toekomst. Je doorloopt elke fase van het bouwproces en vergaart kennis over bouwtechnieken, constructies, bouwmaterialen, vormgeving en duurzaamheid. Verkrijg inzicht in de klantbehoeften en leer deze om te zetten naar een passend ontwerp. Ontwikkel vaardigheden in het ontwerpen van gebouwen met geavanceerde 3D-programma’s. In de projecten werk je samen met werkveld aan de uitdagingen waar de bouw voor staat.

Studie-inhoud
bouwkunde hbo Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE bouwkunde IN EEN NOTENDOP

Van OH JEE naar OH JA met de Wiskunde Bootcamp

Laat die wiskundige onzekerheid achter je en geef jezelf een boost tijdens onze gratis 2-daagse Wiskunde Bootcamp. Ontmoet medestudenten en docenten, en zet een streepje voor op je wiskundekennis. Onze Wiskunde Bootcamp is dé springplank voor aankomende studenten die hun wiskunde skills willen aanscherpen. In kleine groepen duiken we op een serieuze, maar relaxte manier in wiskundige onderwerpen die essentieel zijn voor de opleidingen Civiele Techniek, Bouwkunde en Bouwtechnische Bedrijfskunde. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding volgt meer informatie over het aanmelden en het programma voor komend schooljaar.

Oog voor jou - De ultieme overstap naar het HBO met het 100 dagen programma

Klaar voor de ultieme voorbereiding op jouw technische Hbo-opleiding? Naast wiskunde zijn er talloze skills nodig voor een vlekkeloze studie-ervaring, denk onder andere aan taalvaardigheid en plannen. Geef jezelf een vliegende start en duik met zelfvertrouwen de studie in! Ontdek ons gratis 100-dagenprogramma, waarin je wordt gekoppeld aan een ouderejaars student van de opleiding van jouw keuze. Samen met jouw studentcoach stippel je een op maat gemaakt programma uit, zodat je precies dát meepakt wat voor jou relevant is. Inschrijven kan al vanaf 1 april, maar mag ook later.

Meer informatie over het 100-dagen programma

Nieuws van de opleiding Bouwkunde

Mogelijkheden na je opleiding Bouwkunde

Na het behalen van de bachelor Bouwkunde, ben je een professionele bouwkundige met oog voor duurzaamheid, innovatie en kwaliteit. Je kunt technische tekeningen lezen en maken, hebt kennis van constructies en materialen en weet hoe je met verschillende bouwsystemen om moet gaan. Door de combinatie van bouwtechnische kennis en BIM vaardigheden, kun je aan het werk bij diverse organisaties.

Jouw toekomst
Handtekening 4e jaars student.jpg
plantenwand

In de afgelopen jaren heb ik heel erg veel geleerd. In het tweede jaar stond ik ervan versteld hoe snel ik me al die begrippen had eigen gemaakt.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen