Onderwijs & Opleiden3.jpg
Deeltijd

Dalton NDV certificaat coördinator blok 1

Je bent enthousiast over dalton. Wie weet is dan de volgende stap om jouw team te begeleiden ten aanzien van de daltonontwikkeling. Deze cursus geeft je de kans je kennis en vaardigheden te verdiepen. Je krijgt alle handvatten om een functie op het niveau van coördinator te vervullen. Zo kan jij dalton op de kaart zetten binnen jouw school of kindcentrum.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en stad naar keuze en kies 'aanmelden'.

Inschrijven voor deze cursus is momenteel niet mogelijk.

Vragen over deze cursus?

• Type

• Start in

Anders

• Vakgebied

Onderwijs & Opleiden

• Duur

8 maanden

• Prijs

• Plaats

Deventer

• Lesdagen

Woensdag 9.00-15.00 uur

Subsidieregeling STAP

Dit is een vergoeding van maximaal €1.000,-. Dit kun je één keer per kalenderjaar aanvragen bij het UWV.
Wil je weten of deze cursus in aanmerking komt voor de subsidieregeling STAP? Kijk dan op de website van het UWV of de opleiding in het scholingsaanbod staat Meer over het STAP-budget

Je hebt hier wel een STAP-aanmeldingsbewijs voor nodig. Deze ontvang je van ons na aanmelding voor deze opleiding. Let op: je ontvangt geen aanmeldingsbewijs als je werkgever de opleiding betaalt.

Wat kun je straks?

Na het volgen van de cursus Daltoncoördinator kun jij straks:

• Dalton coördineren
  • De daltonvisie van jouw school/kindcentrum aanscherpen
  • Jouw team ten aanzien van dalton begeleiden
  • Een daltonvisitatie van je eigen school/kindcentrum voorbereiden
  • Samen met andere daltoncoördinatoren een daltonvisitatie op een school/kindcentrum uitvoeren

Dalton cursus voor leerkracht of pedagogisch medewerker

Beschik jij als leerkracht of pedagogisch medewerker al over een daltoncertificaat? Deze cursus geeft je de kans je kennis en vaardigheden te verdiepen. Je krijgt alle handvatten om een functie op het niveau van coördinator te vervullen. Zo kan jij dalton op de kaart zetten binnen jouw school of kindcentrum.

Ben je werkzaam op een daltonkindcentrum en van plan de cursus samen met de collega te volgen? Bijvoorbeeld als coördinator opvang samen met de coördinator onderwijs? Dan gaan jullie tijdens de cursus samen aan de slag met opdrachten gericht op jullie kindcentrum.

Inhoud

De cursus wordt, conform de eisen van de NDV, verdeeld over twee blokken in twee opeenvolgende schooljaren.

BLOK 1

In het eerste blok ligt de focus vooral op het ontwikkelen van de benodigde competenties en de meer inhoudelijke kant van dalton; het beschrijven en analyseren van daltonontwikkellijnen, de dalton ‘way of life’, het verkennen van nieuwe concepten en de effectiviteit van dalton. Het blok wordt afgesloten met een portfolio en een presentatie.

5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Programma

Beide blokken bestaan naast literatuurstudie en zelfstandig werken aan taken/portfolio uit 4 studiedagen en 3 intervisiebijeenkomsten. Gedurende blok 1 wordt de inhoud van de  intervisiebijeenkomsten door de cursisten zelf bepaald. Gedurende blok 2 worden de intervisiebijeenkomsten gebruikt om elkaars scholen/kindcentra te visiteren.

Afronding

Afronding/ beoordeling

Niet van toepassing.

Certificering

Je ontvangt een NDV-certificaat.

Lesdagen en locaties

Locatie: Saxion Deventer

De bijeenkomsten zijn op woensdag van 9.00-15.00 uur op de volgende data:

Blok 1:

• 02-11-2022
  • 25-01-2023
  • 05-04-2023
  • 14-06-2023

Bij voldoende aanmeldingen uit 1 regio kan de cursus ook regionaal worden aangeboden.

De kosten zijn € 925,- per blok.
Hierbij gaan we uit van minimaal 12 deelnemers.

Wil je gebruik maken van termijnbetaling?

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan €1.000,- Hieraan zijn €24,- administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt.

Toelating en aanmelden

Toelating

Je wordt toegelaten wanneer je beschikt over een regulier daltoncertificaat en wanneer je werkzaam bent in het daltononderwijs of in een dalton kindcentrum waarbij je de taak hebt om dalton te coördineren.

Aanmelden

Om je aan te melden klik je op de aanmeldbutton en vul je het aanmeldformulier in. Je krijgt een e-mail ter bevestiging.

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met:
Vera Otten, daltonopleider
M: 06 82966157
E: v.m.otten@saxion.nl

Voor algemene informatie kun je contact opnemen met:
Bernadette Rijpma, projectcoördinatie Transfer
E: b.c.m.rijpma@saxion.nl