DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: Master Musculoskeletaal

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Master Musculoskeletaal? Bezoek dan onze (online) open avond.

Zien we jou tijdens de open avond?

Ontdek alles over jouw favoriete deeltijdstudie

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Ja. Dat traject bieden we aan. Dit traject is ook 3 jaar en bestaat uit dezelfde modulen als het reguliere traject. Alleen de modulen die puur gericht zijn op manuele therapie en sportfysiotherapie hoef je dan niet te doen. Wel de modulen die gaan over het doen van onderzoek en innovatie. Daarnaast werk je aan een case study (wetenschappelijk uitgewerkte patiënten casus) en doe je de vrije keuze modulen. Ook krijg je een extra module ‘state of the art’. Hierin wordt de actuele wetenschappelijke kennis op het vakgebied besproken.

Jazeker. Het is een volwaardige opleiding die recht geeft tot de registers Manuele therapie of Sportfysiotherapie. Het is zelfs mogelijk om beide profielen te behalen.

De Masteropleiding Musculoskeletaal bij Saxion maakt een hele sterke koppeling tussen Sportfysiotherapie en Manuele therapie. Als je Sportfysiotherapie als profiel kiest, word je een volwaardige sportfysiotherapeut, maar dan wel een specialist die ook goed is in mobiliserende technieken vanuit de manuele therapie. Alleen specifieke manipulaties leer je niet. En als je voor het profiel manuele therapie kiest, word je een volwaardige manueel therapeut, maar dan kun je ook sport specifieke training geven. Alleen heel specifieke sportrevalidatie leer je dan niet.

Het eerste jaar is voor alle profielen gelijk en krijg je zowel manueel therapie- als sportfysiotherapielessen. Aan het eind van het eerste jaar kies je je profiel, maar veel lessen zijn nog gelijk en veel vaardigheidslessen worden gegeven door twee docenten, één manueel therapeut en een sportfysiotherapeut. Hierdoor is de integratie optimaal.

Natuurlijk de sterke combinatie tussen Manuele therapie en Sportfysiotherapie. Maar daarbij is het een opleiding waar veel waarde wordt gehecht aan innovatieve vaardigheden. Je leert hoe je innovaties kan doen binnen je eigen werksetting. Juist omdat de zorg verandert en jij als zorgverlener moet kunnen inspelen op deze veranderingen, is innovatie belangrijk. Het opdoen en toepassen van wetenschappelijk kennis heb je hier voor nodig en staat hieraan ten dienste.

Een ander belangrijk aspect waar binnen de opleiding specifiek aandacht aan wordt besteed, is professionele en persoonlijke ontwikkeling. In kleine coaching-groepen ga je onder begeleiding van een coach hiermee aan de slag. Op deze manier kun je je eigen ontwikkeling monitoren en sturen.

Ten slotte is de opleiding uniek omdat het een kleine opleiding is. Dat wordt steeds weer goed gewaardeerd door de studenten. Docenten zijn benaderbaar en de interactie in de les is groot. Niet alleen de deskundigheid van de docent staat centraal, maar ook alle deskundigheid die de studenten meebrengen.

Tijdens de driejarige opleiding heb je per half jaar een nieuwe stage of miniclinic. Een stage bestaat uit twee of drie dagen per half jaar. Je wordt hiervoor toegewezen aan een adres. Het eerste half jaar loop je twee dagen stage bij een derdejaars student.

De miniclinic bestaat uit drie dagdelen (middag of avond) waarop je naar een praktijkadres gaat met een groep van ongeveer acht studenten. Daar zie je meerdere patiënten en hierbij voer je vaardigheden uit. De uitkomsten bespreek je in de groep samen met de begeleider.

Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.