header-master-musculoskeletaal.jpg
Deeltijd

Specialiseer jij je in manuele therapie en/of sportfysiotherapie?

 • Graad

  Master

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Onbekend

 • Lesdagen

  Enschede, maandag (om de week)

Steeds meer fysiotherapeuten hebben de wens een opleiding tot specialist te volgen. Daarnaast is er ook een groeiende vraag naar adequaat opgeleide specialisten die op masterniveau functioneren. De Master Musculoskeletaal (MMS) is een driejarige deeltijdopleiding met de uitstroomprofielen manuele therapie en sportfysiotherapie.

Wat kun je straks?

 • Je kan je als manueel therapeut of sportfysiotherapeut in het kwaliteitsregister inschrijven (afhankelijk van jouw keuze in het tweede studiejaar)
 • Je bent in staat om op specialistische wijze patiënten te screenen, diagnosticeren enbehandelen en daarbij kritisch en overstijgend te denken
 • Je kunt jouw handelen toetsen aan relevante theorie en middels onderzoekeen bijdrage leveren aan de ontwikkeling hiervan
 • Je beschikt over een academisch denk- en werkniveau en beheerst decompetenties zoals beschreven in de competentieprofielen van de specifiekeberoepsverenigingen.

Deze master start in februari 2020

Schrijf je in vóór 1 februari!

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Er worden twee trajecten binnen de master Musculoskeletaal aangeboden: een regulier en specifiek traject. Wanneer je al fysiotherapeut bent en manueel therapeut of sportfysiotherapeut wilt  worden, kies je voor het reguliere traject. Ben je al sportfysiotherapeut of manueel therapeut en wil je een mastergraad halen? Kies dan voor het specifieke traject.

Studie-inhoud
img_3702jpg_42161103815_o.jpg

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot deze master wanneer je de hbo-opleiding Fysiotherapie hebt afgerond.

Toelating

Kosten

De master Musculoskeletaal kent twee trajecten. De kosten zijn afhankelijk van welk traject jij volgt: het reguliere of specifieke traject.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs

Carrièrekansen

Na het afstuderen ben je in staat om op specialistische wijze patiënten te screenen, diagnosticeren en behandelen en daarbij kritisch en overstijgend te denken. Je kunt je handelen toetsen aan relevante theorie en middels onderzoek een bijdrage leveren aan de ontwikkeling hiervan. Je beschikt over een academisch denk- en werkniveau en beheerst de competenties zoals beschreven in de competentieprofielen van de specifieke beroepsverenigingen. Het is ook mogelijk om na de opleiding in één jaar het andere profiel te behalen.

Accreditering

De opleiding is geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie). Na het volgen van de Master kun je je (her)inschrijven in het kwaliteitsregister van de NVMT (Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie) of NVFS (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg). Afhankelijk van het uitstroomprofiel dat je kiest, kun je aan het werk als sportfysiotherapeut of manueel therapeut.

Testimonial-1-MMS.jpg

De opleiding beschikt over goede stageadressen waar je veel leert van ervaren therapeuten

Bekijk de ervaring Alle ervaringen