Ervaring Syt

Syt Scheper volgt de studie HBO-ICT. Ze neemt ons mee in haar ervaring, en geeft handige tips voor (aankomende) studenten! 

Hey Syt! Leuk dat je je ervaring met ons deelt. HBO-ICT heeft drie richtingen. Welke richting heb jij gekozen en waarom?  

In de eerste 1,5 jaar heb ik Software Engineering gedaan. Maar toch besloot ik om te switchen naar de business richting. Het spreekt mij meer aan, omdat je als business IT’er de schakel bent tussen klant en software engineer. Als software engineer ben je meer uitvoerend bezig, waar je als business IT’er meer aan de analyserende en optimaliserende kant zit. Als voorbeeld: je analyseert en visualiseert data door middel van dashboarding, of je ontwerpt applicaties of websites die software engineers ontwikkelen.

 Hoe bevalt het studeren bij Saxion?

Goed! Ik vind het erg leuk om bij Saxion te studeren. Er zijn voldoende faciliteiten om te kunnen studeren, erg prettig. Ik heb inmiddels een leuk vriendenkring opgebouwd. En een goede band met docenten. Ze zijn erg toegankelijk. Het is absoluut geen probleem om even binnen te lopen en een praatje te maken. Wat ik ook nog wil meegeven – Enschede is echt een hele leuke studentenstad!

De richting business IT spreekt me enorm aan. Je analyseert ICT processen en probeer deze te optimaliseren én visualiseren. Dat is écht interessant!

Syt-Scheper.jpg
Syt Scheper, Student HBO-ICT

Wat zou je graag willen doen na je studie?

Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik zit er aan te denken om misschien een master te gaan volgen. Maar het lijkt me ook erg leuk om parttime te gaan werken en een eigen bedrijfje te starten. Het belangrijkste vind ik in ieder geval om door te blijven leren.

Heb je nog een tip voor aankomende HBO-ICT studenten?

Programmeren is een kwestie van oefenen, oefenen én oefenen. En dat kan soms best lastig zijn als je nog geen programeer ervaring hebt. Mijn tip is dan ook om actief hulp te vragen van studiegenoten en/of docenten. Dat helpt je vooruit!