bachelor ict Saxion

Stoom je met HBO-ICT klaar voor de slimme wereld

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

ICT is niet meer weg te denken uit organisaties én ons leven. De skills die hiervoor benodigd zijn, zijn erg gevarieerd van hele technische tot bedrijfskundige en/of een combinatie daarvan. Het beroep gaat over het bouwen van software of het beheren én beveiligen van computernetwerken. Maar ook over adviseren van bedrijven hoe ze de informatievoorzieningen optimaal kunnen gebruiken om hun eigen bedrijfsprestaties te verbeteren. Data speelt hier in toenemende mate een belangrijke rol omdat organisaties steeds meer 'data-driven’ worden. Leer er alles over bij de bachelor HBO-ICT.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
pexels-christina-morillo-1181233.jpg

Projecten samen met professionals

Regionale en landelijke organisaties zijn structureel betrokken bij de opleiding HBO-ICT. Je werkt aan opdrachten uit het werkveld en voert deze uit van klantcontact tot ontwerpen en van bouwen tot testen. Zo doe je tijdens je studie ICT hbo al relevante werkervaring op.

pexels-rodnae-productions-7947999.jpg

Kies je eigen profiel

Omdat de wereld van ICT heel breed is, kies je bij de bachelor HBO-ICT al na een half jaar het profiel waar jij het meest enthousiast van wordt: Business & IT, Infrastructuur of Software Engineering. In jaar vier specialiseer jij je nog verder.

Saxion_72719.jpg

Opleidingsvarianten HBO-ICT

Kies een plek en taal die jij prettig vindt. Volg de Internationale hbo-opleiding HBO-ICT in Deventer. De opleiding is ook in het Nederlands te volgen, je kunt dan kiezen tussen Deventer en Enschede.  

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie HBO-ICT

ICT is overal en elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen! Je bent als expert dus hard nodig, zeker als je in oplossingen denkt en goede technische kennis hebt. Tijdens de opleiding HBO-ICT word je klaargestoomd tot een ICT-professional, die weet wat mensen nodig hebben. Met jouw technische skills en sociale vaardigheden ben je een waardevolle medewerker voor vele bedrijven.

Studie-inhoud
ict opleidingen hbo Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE HBO-ict IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding HBO-ICT

Mogelijkheden na je opleiding HBO-ICT

Eenmaal na je studie HBO-ICT mag je de titel Bachelor of Science voeren en ben je een ICT-expert die precies weet hoe de nieuwste innovatieve technologieën werken en hoe je deze inzet. De vraag naar ICT’ers is groot en daarom heb je volop kansen op een mooie baan.

Na het behalen van de bachelor HBO-ICT (SE) heb je ook een mogelijkheid om onze master-ICT-opleiding te volgen. Je kunt dan in 1 jaar je Master of Science-diploma behalen!

Jouw toekomst
ict hbo Saxion
emile-perron-xrVDYZRGdw4-unsplash.jpg

De richting business IT spreekt me enorm aan. Je analyseert ICT processen en probeer deze te optimaliseren én visualiseren.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen