export.jpg

Geselecteerde studenten van de academie ‘’International Business’’ mogen deelnemen aan het excellentietraject ‘’Export Expertise’’, een van de Top Talent programma’s van Saxion. Export Expertise is een driejarig studieprogramma dat naast het reguliere curriculum gevolgd kan worden.

Als student kies je zelf een richting die past bij je interesses en voert meerdere projecten uit bij bedrijven die actief zijn op internationaal niveau. Door middel van bedrijfsbezoeken, (gast)lezingen en workshops doen de studenten meer ervaring en kennis op in vergelijking met het reguliere studieprogramma. Daarnaast krijgen de studenten persoonlijke begeleiding van de vakdocenten van Saxion om ze op de best mogelijke manier voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Algemeen 

Wil je meer uit je studie halen en je verdiepen in de kennis op het gebied van internationaal zakendoen? Geef je dan op voor Export Expertise!

Het traject start in je tweede studiejaar tot en met het 4e jaar. In deze periode zal je je verdiepen in het export vak door middel van praktische workshops over diverse export gerelateerde onderwerpen, lezingen van gastsprekers uit het internationale bedrijfsleven, praktijkgericht onderzoek bij bedrijven en real life casestudies.

Het programma is volledig in het Engels en heeft een studiebelasting van ongeveer 30 credits verdeeld over 3 jaar. Er worden geen credits toegekend. Wanneer je het programma met een voldoende afronden krijg je een aantekening dat je het Top Talent Programma ‘’Export Expertise’’ succesvol hebt afgerond op je diploma. Als je alleen het eerste hebt afgerond krijg je hiervoor een certificaat.

Toetsing

Aan het eind van het programma zal je getest worden op elk project. Elk van de projecten moet worden afgesloten met een voldoende. Tijdens het programma bouw je een portfolio op met de competenties die je hebt ontvangen. Aan het eind van het afstuderen volgt er een assessment met 2 coaches en een externe export professional. Tijdens deze eind assessment laat je door middel van een presentatie zien of je de kennis en competenties onder de knie hebt. Ook moet je mimimaal een 7 staan voor het afstuderen en mag je niet langer dan 5 jaar over je studie doen.

Een succesvolle deelname in het honoursprogramma of excellentietraject levert je een notitie op je diploma op. Als je voortijdig stopt met het programma zijn er geen verdere consequenties voor je reguliere studieprogramma. Het programma verlengt ook niet de duur van je bachelor.

Aanmelden en voorwaarden

Het Export Expertise programma is open voor alle studenten van International Business en Commerciële Economie.  In het eerste jaar van je studie zullen er meerdere voorlichtingen over het Export Expertise gehouden worden. Tijdens deze voorlichting krijg je meer informatie en inzicht over het doel van het Export Expertise programma.

Voorwaarden

Wil je deelnemen aan het excellentietraject, dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Minimaal 54 credits
  • Gemiddeld een 7 of hoger staan
  • Goede beheersing van de Engelse taal
  • Gemotiveerd en resultaatgericht
  • Ambitie voor een export carriere
  • Flexibel en doortastend zijn
  • In staat zijn tot zelfreflectie
  • Pro-actief, initiatiefrijk, zelfstandig, kritisch, assertief en commercieel zijn

Selectieprocedure

Wil je graag meer uit jezelf en je studie halen en jezelf op de beste manier mogelijk voorbereiden op de arbeidsmarkt, meld je dan aan voor Export Expertise! Je kan je aanmelden door een motivatiebrief en cv te sturen voor 1 juni 2019 naar Project Manager Klaudyna Renkel, k.j.renkel@saxion.nl. Je mag een aanbeveling van een slb’er of een andere docent toevoegen bij je aanmelding. Gebaseerd op deze documenten wordt je uitgenodigd voor een intake waarbij je zal deelnemen aan discussiesessies met andere kandidaten over export gerelateerde onderwerpen die je zelf kan inbrengen. Tijdens de sessie zullen wij kijken naar je motivatie, drive, karakter en ambities.

Voor andere Top Talent programma’s, ga naar www.saxion.nl/toptalent

Algemeen

Heeft een project waar u graag de vaardigheden van getalenteerde studenten voor zou willen inzetten? Via het Export Expertise kunt u een internationaal vraagstuk voorleggen aan een van onze projectgroepen. De studenten zullen, onder persoonlijke begeleiding van docenten van Saxion, zich buigen over uw vraagstuk om deze succesvol op te lossen.

Kosten

Voor de deelname aan het Export Expertise worden geen kosten in rekening gebracht. Wordt er van de studenten verwacht dat zij zaken onderzoeken waar kosten aan verbonden zijn, dan zijn deze voor rekening van het deelnemende bedrijf.