Saxion Green Office

Het Saxion Green Office is dé plek bij Saxion waar we de Sustainable Development Goals (SDG's) verankeren. Vanuit het Green Office inspireren, enthousiasmeren en activeren wij studenten en medewerkers om een bijdrage te  leveren aan de SDG’s.

Daarnaast zorgt het Green Office ervoor dat duurzame initiatieven zichtbaar worden voor heel Saxion en proberen wij de betrokkenheid van studenten bij deze initiatieven te verhogen. We organiseren evenementen en brengen samenwerking tot stand. De ambitie van het Saxion Green Office is om de SDG’s onderdeel te maken van het DNA van medewerkers en studenten.

Wil je ook meedoen?

Heb je een leuk idee voor een duurzaam event of wil je een duurzame activiteit organiseren en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Wil je als vrijwilliger voor het Green Office aan de slag? Of heb je een goed idee om Saxion nog duurzamer te maken? Kom dan vooral langs of neem contact met ons op!

Green Ambassador Programme

Met het Green Ambassador Programme willen we studenten en medewerkers inspireren, enthousiasmeren en activeren om zich in te zetten voor een betere wereld. Want: duurzaamheid in het DNA van iedere student en medewerker, dat willen we graag! Het Green Ambassador Programme richt zich op de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. De duurzame ambassadeurs van Saxion zijn zich bewust van de impact van eigen handelen op de wereld om zich heen en passen de SDG’s toe in hun vakgebied en dragen dit uit. Studenten en medewerkers die een bijdrage leveren aan de SDG’s, van klein tot groot, ontvangen hiervoor een certificaat als blijk van waardering. Er zijn drie verschillende niveaus: de Green Dreamer, de Green Performer en de Green Ambassador.

Om in aanmerking te komen moeten studenten en medewerkers genomineerd worden. Het Saxion Green Office beoordeelt vervolgens de nominatie. Op twee momenten per jaar worden de certificaten van het Green Ambassador Programme uitgereikt. We laten hiermee zien hoe trots we zijn op alle studenten en medewerkers die bijdragen aan onze duurzame ambitie!

Gerelateerd nieuws

Contact

Meer weten? Neem contact met ons op via greenoffice@saxion.nl Of kom ons opzoeken in Enschede (Ko Wierenga, F1.32) of in Deventer (B1.33)