Vrouw laat spierballen zien en kijkt in de camera

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Saxion hoog op de agenda. Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de ecologische, economische en sociale opgaven van deze tijd.

We zijn ervan overtuigd dat een grote diversiteit aan mensen en benaderingen leidt tot een grote diversiteit aan ideeën, oplossingen en creativiteit. Dit helpt om (jonge) mensen op te leiden om de complexe maatschappelijke vraagstukken van nu en in de toekomst op te pakken.

Sustainable Development Goals (SDG's)

Saxion heeft de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties ondertekend. Wij zetten ons in voor deze 17 doelen. Dat doen wij met ons onderwijs en onderzoek, zowel voor onze eigen regio als voor andere plekken in de wereld. Ook als organisatie werken we aan onze duurzame ambities. Samen aan de slag is het motto!

Sustainable Development Goals

Green Office

Het Saxion Green Office is dé plek bij Saxion waar we de Sustainable Development Goals (SDG's) verankeren. Vanuit het Green Office inspireren, enthousiasmeren en activeren wij studenten en medewerkers om een bijdrage te  leveren aan de SDG’s. Daarnaast zorgt het Green Office ervoor dat duurzame initiatieven zichtbaar worden voor heel Saxion en proberen wij de betrokkenheid van studenten bij deze initiatieven te verhogen. We organiseren evenementen en brengen samenwerking tot stand. De ambitie van het Saxion Green Office is om de SDG’s onderdeel te maken van het DNA van medewerkers en studenten. Meer weten? Neem contact op via greenoffice@saxion.nl.

Wat doet het Green Office?

Klik hier voor meer info

Gerelateerd nieuws

Week van de duurzaamheid

Jaarlijks organiseren ROC van Twente, Universiteit Twente en Saxion samen met diverse partners in oktober de Week van de Duurzaamheid.

Een week vol leuke en educatieve evenementen, waarbij deelnemers kennismaken met duurzame initiatieven in de regio Twente en inspiratie opdoen over hoe zij zelf bij kunnen dragen aan een duurzame samenleving.