spacer

Open dagen 2023-2024

Hallo studiekiezer 👋🏽 De open dagen voor de zomervakantie zitten er alweer op. Vanaf het najaar van 2024 kun jij weer bij ons komen oriënteren.

Are you an international student looking to join an Open Day? Read more here

Open dagen najaar 2024

Laat je gegevens achter en wij geven je een seintje wanneer je je weer kunt aanmelden voor een open dag!

Kom jij proefstuderen? 🎓

Ben jij al naar een open dag geweest of wil je liever gelijk een dag meekijken bij jouw favoriete studie? Kom proefstuderen! Lees hier meer over de mogelijkheden en hoe je je kunt aanmelden.

Meer info
Tips .jpg

Opleidingen vergelijken 👀

Bij Saxion vind je meer dan 60 voltijdopleidingen. Misschien weet jij al welk vakgebied je leuk vindt. Maar hoe kies je tussen twee studies die op elkaar lijken? Vergelijk hier de opleidingen!

Check het hier
Jongen lacht naar camera en staat bij geverfde muur

Nieuwe opleidingen 🚀

Vers van de pers! We zitten niet stil en ontwikkelen nieuw onderwijs. Bekijk de nieuwste studies van Saxion. Dit zijn de Ad's, bachelors of masters die, onder voorbehoud van accreditatie, aankomende september voor het eerst starten óf nog in ontwikkeling zijn. 

Meer weten? Bekijk hier het volledige aanbod van nieuwe opleidingen.

Nieuwe opleidingen
Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Komende open dagen

📍 Locaties van Saxion in 1 minuut

SHS-Jamine 203 overschrijf.jpg

Bekijk de opleidingspagina van jouw favoriete studie

Hier vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, meer info over de vakken, veelgestelde vragen over de studie, ervaringsverhalen van studenten, noem maar op. Vind ‘m hieronder in de zoekbalk.

Meer info over...

Veelgestelde vragen open dagen

De data van de open dagen zijn bekend! Aanmelden kan nog niet, maar noteer het vast in je agenda:

2024:

  • Zaterdag 9 november 2024 - Deventer, van 10.00 - 15.00 uur
  • Donderdag 14 november 2024 - Apeldoorn, van 16.00 - 20.00 uur
  • Zaterdag 16 november 2024 - Enschede, van 10.00 - 15.00 uur

2025:

  • Zaterdag 25 januari 2025 - Deventer, van 10.00 - 15.00 uur
  • Donderdag 30 januari 2025 - Apeldoorn, van 16.00 - 20.00 uur
  • Zaterdag 1 februari 2025 - Enschede, van 10.00 - 15.00 uur
  • Zaterdag 5 april 2025 - Deventer, van 10.00 - 15.00 uur
  • Donderdag 10 april 2025 - Apeldoorn, van 16.00 - 20.00 uur
  • Zaterdag 12 april 2025 - Enschede, van 10.00 - 15.00 uur

Ja, dat klopt! De aanmeldformulieren van de open dagen vind je bovenaan deze pagina. Als er geen aanmeldformulieren zijn, kun je je contactgegevens achterlaten. Dan geven wij je een seintje wanneer je je weer kunt aanmelden. 

Tijdens de open dag zijn in principe alle opleidingen aanwezig op de locatie waar ze college geven. Sommige opleidingen zijn zelfs op meerdere locaties aanwezig. Weten welke studie je waar kunt vinden? Bekijk het volledige overzicht bovenaan deze pagina bij 'Welke opleidingen zijn er op de locaties?'.

In de aanmeldformulieren kun je aangeven in welke opleiding je interesse hebt. Bij alle aanwezige opleidingen kun je vrij inlopen, de meeste opleidingen geven daarnaast voorlichtingen. In de week voor de open dagen ontvang je van ons informatie over het exacte programma per opleiding.

Vrije inloop

Hier kan je scharrelen bij de opleiding. 🤭 Je kunt er vast al iets bij voorstellen, maar met vrije inloop bedoelen we natuurlijk dat je gewoon langs kunt lopen bij een opleiding. Er staan dan docenten en studenten van de opleidingen klaar waaraan je al jouw vragen kwijt kunt. 

Voorlichting
Veel van onze opleidingen geven tijdens de open dagen een of meerdere voorlichtingen. Dit is een voorbereide presentatie door docenten van de opleiding op specifieke tijden*. Je kan hier ook jouw vragen stellen. Alle belangrijke info krijg je op een rijtje zodat je een indruk hebt van de vakken, wat je precies leert tijdens de opleiding en wat voor soort werk je ermee kan doen.

*Sommige opleidingen zijn ontzettend druk bezocht. Je kunt geen plek reserveren, dus het kan zijn dat de zaal al vol zit. Dan vragen we je om bij de volgende ronde aan te sluiten.

Lopen of met de fiets
Misschien woon jij lekker dichtbij Saxion, geluksvogel! Kom dan lopend of met de fiets naar de open dag. Er zijn genoeg plekken in de fietsenstalling.

Met het openbaar vervoer
Alle drie onze locaties (Apeldoorn, Deventer, Enschede) zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en op loopafstand van het station. Gouden tip! Als dit mogelijk is voor jou, raden we dit zeker aan. Ook vanwege de drukte. 

Met de auto
Mocht je toch met de auto komen, navigeer naar Saxion en volg altijd de instructies van de parkeerwachters. Het kan zijn dat je door drukte wat verder weg moet parkeren en een stukje moet lopen. Let op: parkeren op de Saxion parkeerplaatsen is gratis, de meeste parkeerplekken rondom Saxion zijn betaald.

Ja zeker! We lopen al wat jaartjes mee en merken dat de open dagen vrijwel altijd dezelfde piekmomenten hebben. Dat zit vooral in de eerste uren van de open dag. Wil jij dus liever op een wat rustiger tijdstip rondkijken? Kom dan meer aan het einde van de dag. Oh, bonustips: check onze openingstijden en hoe laat de voorlichtingen van jouw favoriete opleiding zijn. Dan mis je niks.

Geen paniek! 🙂 Je ontvangt een dag van tevoren (of op de dag zelf) een directe link in je mailbox. Heb je niks ontvangen? Check eerst je spammail, misschien staat het hiertussen.

Goed om te weten: toen je je aanmeldde voor de open dag, heb je een bevestingingsmail ontvangen. Daarin staat de QR-code ook alvast klein afgebeeld (rechtsonderin de mail).

Heb je toch nog hulp nodig, scroll dan naar het contactblok onderaan deze pagina. Neem contact met ons op en wij helpen je verder. 

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.

Studiekeuze & studentenleven