Studenten stellen elkaar vragen

Proefstuderen

Heb je een studie gevonden die je leuk lijkt, maar weet je nog niet helemaal zeker of je je wilt inschrijven? Kom dan een dagje proefstuderen! Daarbij heb je keuze uit twee activiteiten: een proeflessendag of een meeloopdag. Wat het verschil is? Dat leggen we hieronder uit!

Let op: Door de maatregelen rondom het coronavirus is het voorlopig niet mogelijk om mee te doen met een proeflesdag of meeloopdag. Houd onze berichten in de gaten om op de hoogte te blijven of check onze FAQ!

De verschillen

Proeflessendag

Meeloopdag

Een proeflessendag volg je als je echt nog twijfels hebt over een studie. Een meeloopdag volg je als je bijna zeker bent van je studiekeuze.
Ervaar de studie met andere studiezoekers. Loop een dag 1 op 1 mee met een student.
Schrijf je in voor een vooraf vastgestelde datum voor een proeflessendag. Plan samen met de student een datum om mee te lopen.

Proeflessendag

Is er een opleiding die jou leuk lijkt, maar weet je nog niet zeker of je deze wilt gaan volgen? Volg dan een proeflessendag! Je ontdekt of je de lesstof en de manier van studeren leuk vindt. Ook maak je alvast kennis met de docenten. Je kunt je ook samen met een vriend of vriendin aanmelden voor een proeflessendag. Meld je dan allebei apart aan voor dezelfde dag. 

Aanmelden voor een proeflessendag? Dat doe je via onderstaande button. Tot snel!

Aanmelden Proeflessendag
Meisje lacht in camera tijdens overleg

Meeloopdag

Weet je bijna zeker welke opleiding je wilt gaan doen? Dan is het goed om je aan te melden voor een meeloopdag! Je loopt een hele dag mee met een student en maakt zo kennis met de sfeer op school en de inhoud van de lessen. 

Het verschilt per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt. Je plant samen met een student een geschikt moment om een dag mee te lopen.  

Aanmelden voor een meeloopdag? Dat doe je via onderstaande button. 

Aanmelden Meeloopdag
meisje in de schoolbanken

Vragen over een proeflessendag of een meeloopdag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum!