Student 100-dagen programma

De stap naar het hbo is groot. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten én een nieuwe studie. Een goede start is daarom belangrijk. Om jou op weg te helpen met je studie bij Saxion, hebben wij het 100 dagen-programma opgezet. Met de mogelijkheden van het programma kun jij je optimaal voorbereiden op jouw hbo-opleiding en krijg je voor de zomer, maar ook in de eerste maanden op het hbo de ondersteuning die jij nodig hebt!

Het 100 dagen-programma

Waarom?

Het 100 dagen-programma is opgezet om eerstejaarsstudenten passende ondersteuning en begeleiding te bieden. Uit ervaring weten we dat veel nieuwe studenten vastlopen in de eerste maanden op het hbo. Uit gesprekken blijkt dat zij in het hbo vaak dezelfde knelpunten ervaren. Om te voorkomen dat jij in dezelfde valkuilen stapt, is het 100 dagen-programma opgezet. Hiermee hopen we jouw kans op studiesucces op het hbo te vergroten.

Benieuwd naar de inhoud? Scroll verder omlaag op deze pagina!

100dagenprogramma.jpg

Wat?

Het 100 dagen-programma is een programma geheel afgestemd op jouw eigen behoeften en gewenste ondersteuning. Centraal in het programma staan het (online) kennismaken met Saxion als onderwijsinstelling, binding, studievaardigheden en taal; dit zijn factoren die de kans op studiesucces vergroten. Studenten worden hierbij gecoacht door een ouderejaars hbo-student. 

100dagenprogramma (2).jpg

Voor wie? 

  • Alle studenten die in september starten met een opleiding bij Saxion. 
studenten

Studenten die zich inschrijven voor een opleiding bij Saxion kunnen zich vanaf dat moment ook aanmelden voor het eerste 100 dagen-programma. Het programma start daarmee voor de meeste studenten dus al ruim voor de zomer*. Het programma loopt vervolgens door tot in ieder geval eind december van het eerste studiejaar.

* Het programma vindt in ieder geval tot de zomer volledig online plaats. 

100dagenprogramma (4).jpg

Deelnemen aan het eerste 100 dagen programma? Inschrijven kan weer in maart 2022!

Inhoud programma

Persoonlijke studentcoach

Ben je benieuwd wat je op het hbo kan verwachten? Of hoe alles bij Saxion geregeld is? Heb je nog vragen over de opleiding waar je naar toe gaat? Of heb je behoefte aan ondersteuning en begeleiding bij opdrachten waar je aan gaat werken? Jouw persoonlijke studentcoach kan antwoord geven op al jouw vragen! 

Een persoonlijke studentcoach is een ouderejaars hbo-student die een opleiding volgt in dezelfde sector als waar jij voor gekozen hebt en die jou kan helpen bij al jouw vragen die je nog hebt. De studentcoach kan jou vanuit eigen ervaring coachen. Je wordt toegevoegd aan een hiervoor ontwikkelde online Teamsomgeving waarin je met jouw studentcoach kan chatten en, als je dat wilt, videobellen. 

100dagenprogramma (5).jpg

Ondersteuning bij taal

Vind je het schrijven van een verslag moeilijk? Heb je moeite met spelling? Of ben je gewoon benieuwd wat er van je verwacht wordt op het gebied van taal op het hbo? Maak dan gebruik van het aanbod dat we hebben op het gebied van taal. 

Er worden webinars gegeven door een taalcoach van Saxion. In deze webinars zal aandacht worden besteed aan aspecten van taal die op het hbo van belang zijn, en is er ruimte voor jouw vragen. Daarnaast kan je aan de slag met een schrijfopdracht waarbij je begeleid wordt door jouw persoonlijke studentcoach. Het uiteindelijke product wordt voorzien van feedback door jouw studentcoach, die jou tevens advies kan geven over vervolgacties indien gewenst. 

100dagenprogramma (6).jpg

Ondersteuning bij studievaardigheden

Vind jij het spannend om een (online) hoorcollege te volgen? Ben je benieuwd hoe je moet gaan leren voor een toets? Of heb je moeite met het maken van een goede planning? Maak dan gebruik van het aanbod dat we hebben op het gebied van studievaardigheden. 

Er worden webinars gegeven door een studentdecaan van Saxion. In deze webinars wordt aandacht besteed aan aspecten van studievaardigheden die op het hbo van belang zijn, en is er ruimte voor jouw vragen. Ook hierin krijg je begeleiding van een persoonlijke studentcoach. 


Mijn coach heeft mij geleerd wat de beste manier is om te leren!


Als coach kun je een student ongeveer bij alles helpen waar hij/zij tegen aan loopt tijdens het 1e jaar op het hbo!


Veelgestelde vragen

Voor studiejaar 2022-2023 is inschrijving weer mogelijk vanaf 1 maart 2022.

Nee, het programma is gratis. 

Nee, het programma is geheel vrijblijvend, ook of je wel of niet aansluit bij een bijeenkomst. 

Nee, de bijeenkomsten staan op verschillende momenten gepland. Je kan zelf per moment bepalen of je wel of niet aan wilt en kunt sluiten. Heb je iets gemist dan zal er altijd naslagwerk gedeeld worden zodat je informatie terug kan vinden. 

Jazeker, het voordeel van dit programma is dat het veel ruimte biedt om zelf de ondersteuning te plannen en de vrijblijvendheid om al dan niet aan te sluiten bij de online bijeenkomsten. Met jouw studentcoach maak je overigens zelf afspraken over wanneer je contact hebt met elkaar, en vragen stellen via de chat kan natuurlijk altijd op ieder willekeurig tijdstip waarop het jou uitkomt. 

Ja, het programma is voor iedere student met een geldig diploma en die nu start met een hbo-opleiding bij Saxion. 


Contact

Heb je vragen? Je kunt rechtstreeks contact opnemen met één van de medewerkers van de dienst Onderwijs en Student Support van Saxion:

Foto Elke Tijhuis.jpg

Elke Tijhuis

Projectleider Toptraject, Mhbo-routes en eerste 100 dagen-programma Saxion

0620061866