100 dagen-programma deeltijd

100 dagen-programma

Een deeltijdstudie (gaan) doen: het heeft veel impact op je leven. De combinatie van studeren, werk en privé is een behoorlijke uitdaging. Een goede start helpt daarbij. Om je op weg te helpen, hebben we het 100 dagen-programma opgezet. Met de mogelijkheden van dit programma kun jij je optimaal voorbereiden, en krijg je de eerste maanden de ondersteuning die jij nodig hebt voor je deeltijdstudie!

Waarom is dit programma opgezet?

Het 100 dagen-programma is opgezet om deeltijdstudenten passende ondersteuning en begeleiding te bieden. Uit ervaring weten we dat het de eerste maanden schipperen is tussen werk, privé en studeren. Om je hierop voor te bereiden, is het 100 dagen-programma opgezet. Hiermee hopen we jouw kans op studiesucces te vergroten.

Benieuwd naar de inhoud van dit programma? Scroll dan verder!

100dagenprogramma.jpg

Wat is het 100 dagen-programma?

Het 100 dagen-programma is geheel afgestemd op je eigen behoefte en gewenste ondersteuning. Centraal in het programma staat het (online) kennismaken met Saxion als onderwijsinstelling, binding, studievaardigheden, taal en timemanagement. Dit zijn factoren die de kans op studiesucces vergroten. Deeltijdstudenten krijgen hierbij steun van een ouderejaars deeltijdstudentcoach.

100dagenprogramma (2).jpg

Voor wie is dit programma?

Voor alle studenten die starten met een opleiding bij Saxion, of je nu een voltijd deeltijd, of Ad-opleiding gaat volgen. Voor internationale studenten is er een Engelstalige versie: Student Onboarding.

100dagenprogramma (6).jpg

Wanneer start dit programma?

De eerste (aankomende) deeltijdstudenten starten vanaf 1 mei 2022 met het 100 dagen-programma, nadat ze zich ingeschreven hebben voor een opleiding bij Saxion en het 100 dagen-programma. Het programma start voor de meeste studenten dus al ruim voor de zomer. Het programma loopt vervolgens door tot in ieder geval eind december 2022 waarna je ook nog adviezen meekrijgt voor de rest van het jaar!

100dagenprogramma (4).jpg

Deelnemen aan het 100 dagen programma?

Meld je aan!

Inhoud programma

Persoonlijke studentcoach

Ben je benieuwd wat je kan verwachten als deeltijdstudent? Of ben je heel benieuwd hoe alles bij Saxion geregeld is? Of heb je behoefte aan ondersteuning en begeleiding bij opdrachten waar je aan gaat werken? Jouw persoonlijke coach kan antwoord geven op al jouw vragen! Een persoonlijke studentcoach is een ouderejaars deeltijdstudent, die je kan helpen bij alle vragen die je nog hebt. Deze coach kan jou vanuit eigen ervaring het beste begeleiden.

100dagenprogramma (5).jpg

Ondersteuning bij taal

Vind je het schrijven van een beroepsproduct moeilijk? Heb je moeite met spelling? Maak dan gebruik van het aanbod dat we hebben op het gebied van taal. Een taalcoach van Saxion geeft webinars, waarin aandacht zal worden besteed aan aspecten van taal die op hbo van belang zijn. Ook is er tijdens deze sessies ruimte voor vragen. Ook kun je samen met je persoonlijke studentcoach aan de slag met een schrijfopdracht. Het uiteindelijke product wordt voorzien van feedback van je coach. Mocht het nodig zijn, kan je coach je ook advies geven over eventuele vervolgacties.

100dagenprogramma (6).jpg

Ondersteuning bij Studievaardigheden

Een (online) hoorcollege volgen, voor een toets leren of het maken van een studieplanning: als deeltijdstudent zal het vast weer even wennen zijn om te gaan studeren! Het kan een tijdje geleden zijn dat je dit hebt gedaan. We geven je daarom graag ondersteuning op het gebied van studievaardigheden. Dit zal onder begeleiding gaan van een studentdecaan, door middel van webinars. Hierin worden alle aspecten van studievaardigheden behandeld. Dit zijn interactieve sessies, waar ook ruimte is voor vragen. Ook hierin zul je begeleiding krijgen van je persoonlijke studentcoach.

Voor studiejaar 2022-2023 start de inschrijving per 1 mei 2022.

Nee, het programma is gratis. Als je je aanmeldt, verwachten we ook actieve deelname van jou!

Per thema (kennismaking met Saxion en je studentcoach, ondersteuning bij studievaardigheden, ondersteuning bij taal) wordt er een programma samengesteld. Dit programma kan bestaan uit fysieke bijeenkomsten, maar ook het beluisteren van een podcast of het kijken naar een kennisclip is onderdeel van het programma. Per thema zijn er een aantal momenten waarbij je bezig bent met de voorbereiding op jouw start bij Saxion.

Nee, de bijeenkomsten worden op verschillende momenten aangeboden waardoor je altijd wel een keer kan aansluiten. Wel vinden we het belangrijk dat je je best doet om zo veel mogelijk van het programma te volgen; dan is het ook met meest effectief.

Dat is afhankelijk van jouw ondersteuningsbehoefte. We verwachten dat je minimaal één keer per twee weken contact hebt met je studentcoach om te bespreken hoe ver je in het programma bent. Meestal is er ook op één van de thema’s wel een aanbod van een workshop, webinar, opdracht of podcast. Een workshop of webinar duurt tussen de 1 en 2 uur, maar een podcast kan je lekker luisteren tijdens bijvoorbeeld het reizen van je werk! Samen met je studentcoach stippel je de juiste route uit die leidt tot een succesvolle start bij je studie.

Het programma is voor iedere toekomstige Saxion student bedoeld die per september met een opleiding start. Het programma is voor elke startende student geschikt (ongeacht vooropleiding of de tijd dat je niet in de schoolbanken gezeten hebt) omdat het aansluit op jouw persoonlijke behoefte op het gebied van studievaardigheden, taal of rekenen. Doordat het programma op je eigen wensen afgestemd kan worden, is het al snel voor jou geschikt!

Contact

Heb je vragen? Je kunt rechtstreeks contact opnemen met één van de medewerkers van de dienst Onderwijs en Student Support van Saxion.

Anne-Marie-DE-Waard.jpg

Anne-Marie de Waard